Lolitopages

Wednesday, June 30, 2010

Κάνουν τις gay μύγες straight και ξανά gay!


camp_art_fly.jpg

Αλλαγή σεξουαλικών προτιμήσεων στις μύγες πέτυχαν επιστήμονες, που μετέτρεψαν ομοφυλόφιλα έντομα σε ετεροφυλόφιλα και στη συνέχεια τα επανέφεραν στην προηγούμενη κατάστασή τους. Και όλα αυτά έγιναν με φάρμακα και γενετικές μεταλλάξεις.

Αμερικανοί ερευνητές ανακάλυψαν ότι η μετάλλαξη ενός γονιδίου, γνωστού ως «φυλο-τυφλού» (Gender Blind), μπορεί να κάνει αμφισεξουαλικές τις μύγες και πως ο έλεγχος της δράσης του μπορεί να «ενεργοποιήσει» ή να «απενεργοποιήσει» τη σεξουαλική συμπεριφορά του εντόμου. Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Ιλινόις κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η ομοφυλοφιλία έχει βιολογική βάση, αυτό όμως δεν ελέγχεται απαραίτητα από τα γονίδια, δεν είναι δηλαδή γονιδιακό φαινόμενο. Για να γίνει κανείς ομοφυλόφιλος, θα πρέπει να συνυπάρχουν γονιδιακοί και περιβαλλοντικοί παράγοντες.

Η ανακάλυψη δεν μπορεί βεβαίως να συσχετιστεί με τη σεξουαλική συμπεριφορά του ανθρώπου, δεδομένου ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι πολυπλοκότερος, ωστόσο σηματοδοτεί τη δυνατότητα της βιολογίας να ελέγξει τις σεξουαλικές προτιμήσεις και τη συμπεριφορά. Κανείς, δηλαδή, δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι δεν θα έρθει η ημέρα που κάποιοι επιστήμονες δεν θα μπορούν να αποφασίζουν αν ένας άνθρωπος θα είναι ομοφυλόφιλος, ετεροφυλόφιλος ή αμφιφυλόφιλος. Οι ερευνητές λένε ήδη πως τα γονίδια, η έκθεση σε ορμόνες πριν από τη γέννηση και το περιβάλλον μπορούν συνδυαστικά να καθορίσουν τη σεξουαλική συμπεριφορά.

Το γονίδιο Gender Blind παίζει ρόλο στη λειτουργία των νευρογλοιακών κυττάρων, ένα είδος εγκεφαλικών κυττάρων που βοηθούν τη λειτουργία των ενεργών νευρικών κυττάρων. Οταν το γονίδιο απενεργοποιείται, τότε οι επιστήμονες παρατηρούν ότι οι αρσενικές μύγες αρχίζουν να «ερωτοτροπούν» με άλλες αρσενικές, επιδιώκοντας ακόμα και να ζευγαρώσουν. Το ίδιο κατάφεραν οι ειδικοί χρησιμοποιώντας φάρμακα και γενετική μετάλλαξη.

Tuesday, June 29, 2010

Οι πιο γελοίοι νόμοι της Βρετανίας


britain.jpg

Η απαγόρευση δια νόμου να πεθάνεις μέσα στο κοινοβούλιο, ψηφίστηκε ως η πιο γελοία διάταξη της βρετανικής νομοθεσίας.

Ο νόμος αυτός μπορεί να ακούγεται άκρως παράλογος, ωστόσο κρύβει μια δόση λογικής, καθώς το κτίριο της βουλής θεωρείται βασιλικό παλάτι, με αποτέλεσμα όποιος πεθάνει εκεί μέσα να κηδευτεί δημοσία δαπάνη. Μέχρι και σήμερα, όταν κάποιος φαίνεται έστω και λίγο αδιάθετος, τον βγάζουν γρήγορα έξω από το κτίριο.

Αν και ο συναγωνισμός ήταν σκληρός, ο νόμος της απαγόρευσης θανάτου εντός του κοινοβουλίου, κατάφερε να καταλάβει την πρώτη θέση στην κατάταξη των γελοίων νόμων, ακολουθούμενος από εκείνον που καθιστά έσχατη προδοσία την ανάποδη τοποθέτηση ενός γραμματοσήμου που απεικονίζει τη βασίλισσα.

Τρίτος στην κατάταξη ήρθε ένας νόμος που εφαρμόζεται μόνο στο Λίβερπουλ, σύμφωνα με τον οποίο οι γυναίκες απαγορεύεται να κυκλοφορούν topless εκτός κι αν δουλεύουν σε κατάστημα πώλησης τροπικών ψαριών. Πάντως, το δημοτικό συμβούλιο της πόλης αρνήθηκε την ύπαρξη τέτοιου νόμου, τον οποίο χαρακτήρισε «αστικό μύθο».

Στην έβδομη θέση βρίσκεται ένας νόμος του 1324, σύμφωνα με τον οποίο κάθε οξύρυγχος ή φάλαινα που βρίσκεται κοντά στις βρετανικές ακτές ανήκει στο μονάρχη, ενώ στη δεκάδα συγκαταλέγεται και ο νόμος του Oliver Cromwell για την καταπολέμηση της λαιμαργίας, σύμφωνα με τον οποίο απαγορεύεται η κατανάλωση κρεατόπιτας την ημέρα των Χριστουγέννων.

Τελευταίος στις πρώτες δέκα θέσεις είναι ένας νόμος, σύμφωνα με τον οποίο οι γυναίκες που βρίσκονται σε ενδιαφέρουσα έχουν το δικαίωμα να κάνουν την «ανάγκη» τους στα καπέλα των αστυνομικών.

Η δημοσκόπηση, την οποία διεξήγαγε το κανάλι UKTV Gold, ζητούσε από τους συμμετέχοντες να αναφέρουν και τον πιο περίεργο νόμο που έχουν ακούσει εκτός Βρετανίας. Δημοφιλέστερος σε αυτή την κατηγορία αναδείχτηκε νόμος στο Οχάιο των ΗΠΑ, σύμφωνα με τον οποίο απαγορεύεται να μεθύσεις ένα ψάρι.



Πηγή: cosmo.gr (Νάντια Παπανικολάου)

Monday, June 28, 2010

Την άλλη βδομάδα θα πάρω 15 μέρες άδεια

Αγαπητοί Φίλοι.
Θέλω μία χάρη:

Την άλλη βδομάδα θα πάρω 15 μέρες άδεια και θα φύγω από το σπίτι.
Μήπως θα μπορούσε κανείς να μου ποτίζεις κάτι γλαστρούλες που έχω?
Θα το Εκτιμούσα πολύ και επιφυλάσσομαι δια το Μέλλον.
Ευχαριστώ.

Και παρακαλώ μην στάξετε νερά κάτω...............

Sunday, June 27, 2010

Οι Μαύρες Τρύπες

Ευρωπαίοι και Αμερικανοί επιστήμονες, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν ογκώδεις μαύρες τρύπες σε κοντινούς γαλαξίες, έχουν βρει ελάχιστες. Είτε οι μαύρες τρύπες κρύβονται καλύτερα από ότι αντιλαμβάνονται οι επιστήμονες ή παραμονεύουν στο πιο απόμακρο διαστημικό χώρο. Οι επιστήμονες είναι πεπεισμένοι ότι μερικές πολύ ογκώδεις μαύρες τρύπες πρέπει να κρύβονται πίσω από πυκνά σύννεφα αστρικής σκόνης. Οι σκονισμένες καλύψεις επιτρέπουν μόνο στις ενεργειακά υψηλότερες ακτίνες X να τις διαπεράσουν. Έτσι οι ακτίνες X δημιουργούν ένα κοσμικό σύνολο ακτίνων X που διατρέχει όλη την έκταση του διαστήματος.

 Προηγούμενη μελέτη της ιταλικής ερευνητικής ομάδας IASF είχε καταλήξει στο συμπέρασμα πως περίπου το 15% των μαύρων τρυπών είναι κρυμμένες. Τώρα, αστρονόμοι από το Κέντρο Διαστημικών Πτήσεων Γκόνταρντ της NASA και το Κέντρο Επιστημονικών Δεδομένων Ιντέγκραλ (Integral - International Gamma Ray Astrophysics Laboratory - Διεθνές Εργαστήριο Αστροφυσικής Ακτινών Γάμμα) στην Ελβετική Γενεύη, έχουν βρει πως το ποσοστό αυτό είναι μικρότερο μετά από διετή μελέτη νέων δεδομένων. Η εργασία δείχνει ότι υπάρχουν σαφώς πολύ λιγότερες κρυμμένες μαύρες τρύπες στο κοντινό μας σύμπαν (σε ποσοστό μικρότερο από 10%), που δύσκολα θα μπορούσαν να δημιουργήσουν την παρατηρηθείσα ακτινοβολία των ακτίνων X. "Λογικά, είναι δύσκολο να βρούμε κάτι που κρύβεται αρκετά καλά κι έχει διαφύγει της ανίχνευσής μας μέχρι τώρα", λέει ο Βόλκερ Μπέκμαν από το Κέντρο Γκόνταρντ της NASA και επικεφαλής της μελέτης που παρουσιάζεται στην επιστημονική επιθεώρηση "The Astrophysical Journal".

Ο ουρανός των ακτίνων X είναι χιλιάδες έως εκατομμύρια φορές πλουσιότερος σε ενέργεια από τον ορατό ουρανό που παρατηρούμε δια γυμνού οφθαλμού. Ένα μεγάλο μέρος της δραστηριότητας των ακτίνων X θεωρείται πως προέρχεται από μαύρες τρύπες που απορροφούν βίαια τα αέρια που τις περιβάλλουν. Οι μέχρι τώρα έρευνες με διάφορα τηλεσκόπια (Chandra, Rossi) έχουν μελετήσει χαμηλής ενέργειας ακτίνες Χ (περίπου 2.000 - 20.000 ηλεκτρονιοβόλτ. Για να υπάρχει σύγκριση η ενέργεια του ορατού φωτός είναι περίπου 2 ηλεκτρονιοβόλτ). Οι δύο πρόσφατες έρευνες μελετούν τις μέχρι τώρα ανεξερεύνητες υψηλά ενεργειακές ή "σκληρές" ακτίνες Χ με ενέργεια 20.000 - 300.000 ηλεκτρονιοβόλτ.

Το σύνολο των ακτίνων Χ που υπάρχουν στο διάστημα έχει ενεργειακά μέγιστα περίπου στα 30.000 ηλεκτρονιοβόλτ. Η θεωρία που έχει αναπτυχθεί αναφέρει πως οι κρυμμένες μαύρες τρύπες είναι υπεύθυνες για τα μέγιστα των 30.000 της κοσμικής ακτινοβολίας των ακτίνων Χ. Το Ιντέγκραλ είναι ο πρώτος δορυφόρος με ευαισθησία ικανή να αναζητήσει αυτές τις μαύρες τρύπες στο κοντινό μας σύμπαν. "Οι κρυμμένες μαύρες τρύπες που έχουμε βρει μέχρι τώρα δεν μπορούν να εξηγήσουν το κοσμικό υπόβαθρο των ακτίνων Χ", αναφέρει ο Μπέκμαν. Υπονοεί πως αν οι κρυμμένες μαύρες τρύπες αποτελούν την πηγή του συνόλου των ακτίνων X θα πρέπει να εντοπιστούν αρκετά μακριά στο διάστημα.

Η εξήγηση που δίνεται για αυτή την άποψη είναι πως οι μαύρες τρύπες που βρίσκονται κοντά μας είχαν όλο το χρόνο να απορροφήσουν ή να απομακρύνουν μακριά τους αέρια και αστρική σκόνη κι επομένως να είναι εύκολα ορατές από τους επιστήμονες. Η εξέλιξη αυτή θα καθιστούσε τις μαύρες τρύπες ανίκανες να παράγουν ακτίνες X επειδή είναι η θερμότητα του αερίου που δημιουργεί τις ακτίνες καθώς αυτό βυθίζεται μέσα στη μαύρη τρύπα, κι όχι η ίδια η τρύπα. Έτσι, εάν η μαύρη τρύπα έχει απομακρύνει τα αέρια και τη σκόνη από το περιβάλλον της δεν θα υπάρχει κάτι για να παράγει τις ακτίνες X.

HTC Desire VS Apple iPhone 4

Ποιο από τα δύο θα διαλέγατε;

Δύο smartphones με χαρακτηριστικά που θα εντυπωσίαζαν ακόμα και τον πιο απαιτητικό χρήστη. Δύο συσκευές κινητής τηλεφωνίας που θα μπορούσαν εύκολα να χαρακτηριστούν ως "υπολογιστές τσέπης".
Εάν σας δινόταν η ευκαιρία να αποκτήσετε ένα από τα δύο, ποιο τελικά θα διαλέγατε;

HTC Desire

Το νέο smartphone της HTC αποτελεί μια από τις δημοφιλέστερες συσκευές κινητής τηλεφωνίας που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά. ΤοDesire διαθέτει μεγάλη AMOLED οθόνη αφής capacitive 3.7 ιντσών και ανάλυσης 480x800 pixels, πάνω στην οποία απεικονίζονται 16 εκατ. χρώματα. Η εσωτερική του μνήμη φτάνει τα 576 MB RAM και 512 MB ROM, ενώ διαθέσιμη είναι και η υποδοχή για εξωτερική κάρτα microSDέως 32GB.

Όσον αφορά στην ασύρματη συνδεσιμότητα, το Desire υποστηρίζει τεχνολογίες HSDPA, HSUPA, Wi-Fi 802.11 b/g/n και Bluetooth. Η κάμεραμε την οποία είναι εξοπλισμένο το συγκεκριμένο κινητό είναι της τάξης των5Mpixels, με λειτουργίες αυτόματης εστίασης και LED φλας.
Το λειτουργικό σύστημα που έχει επιλεχθεί για το smartphone της HTC είναι το Android OS, έκδοση 2.1, ενώ επεξεργαστής είναι ο Snapdragonτης Qualcomm στο 1GHz.
Επίσης, το Desire προσφέρει ραδιόφωνο με RDS αλλά και δέκτη GPS. Ηδιάρκεια ζωής της μπαταρίας του είναι μέχρι 6 ώρες και 40 λεπτά χρόνο ομιλίας και έως και 340 ώρες αναμονής.

iPhone 4

Όλος ο κόσμος περίμενε εναγωνίως από τον Steve Jobs να ανακοινώσει την επίσημη διάθεση του νέου iPhone. Αυτό έγινε στις 7 Ιουνίου και από εκείνη τη στιγμή έχει επικρατήσει η απόλυτη φρενίτιδα, τόσο στον τεχνολογικό κόσμο όσο και στους ίδιους καταναλωτές.
Το νέο iPhone 4 διαθέτει TFT οθόνη αφής capacitive 3.5 ιντσών και –εκπληκτικής- ανάλυσης 640x960 pixels, πάνω στην οποία απεικονίζονται16 εκατ. χρώματα. Η εσωτερική του μνήμη είναι είτε 16GB είτε 32GB με512MB RAM, αλλά χωρίς υποδοχή για περαιτέρω επέκταση με εξωτερική κάρτα.

Στο θέμα της ασύρματης συνδεσιμότητας, το iPhone 4 υποστηρίζει τεχνολογίες HSDPA, HSUPA, Wi-Fi 802.11 b/g/nκαι Bluetooth. Η κάμεραπου έχει χρησιμοποιηθεί στο κινητό είναι της τάξης των 5Mpixels, με λειτουργίες αυτόματηςεστίασης και –για πρώτη φορά σε iPhone- LED φλας.
Το λειτουργικό σύστημα που έχει επιλεχθεί είναι –τι άλλο από- το iOS 4, ενώ επεξεργαστής είναι ο A4 της Appleστο 1GHz. Το iPhone 4 δεν προσφέρει λειτουργίες ραδιοφώνου αλλά είναι εξοπλισμένο με δέκτη GPS. Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας του είναι μέχρι 14 ώρες χρόνο ομιλίας και300 ώρες χρόνο αναμονής.


Saturday, June 26, 2010

Στενά μου πανταχόθεν… που να σας ξεπλύνω…

moneydown

Άγρια μπλεξίματα με την εφορία θα έχουν όσοι μετέφεραν στο εξωτερικό τις καταθέσεις τους, νομίζοντας ότι εκεί θα βρουν ασφάλεια από τον κίνδυνο χρεοκοπίας της χώρας: σύμφωνα με πληροφορίες, σύντομα αρχίζουν πολύπλευροι έλεγχοι, που θα φέρουν σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση όσους δεν αξιοποιήσουν το «παράθυρο» που δίνει η διάταξη του τελευταίου φορολογικού νομοσχεδίου για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων.

Η εξάμηνη προθεσμία «ασφαλούς» επαναπατρισμού κεφαλαίων λήγει τον Σεπτέμβριο και όσοι αφήσουν τα κεφάλαιά τους σε «ασφαλείς» προορισμούς του εξωτερικού θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θα είναι ασφαλείς από τους ελέγχους της εφορίας. Μετά την παρέλευση της προθεσμίας των έξι μηνών, αναφέρει η τελευταία παράγραφος του άρθρου 18 του φορολογικού νομοσχεδίου, οι ελληνικές αρχές ενεργοποιούν κάθε διεθνή ή ευρωπαϊκή συμφωνία, προκειμένου να διαπιστώσουν τις καταθέσεις που διατηρούνται σε τράπεζες της αλλοδαπής.

Οι καταθέτες θα πρέπει να γνωρίζουν, ότι ιδιαίτερα μετά το ξέσπασμα της διεθνούς κρίσης, οι κυβερνήσεις «έσφιξαν τα λουριά» του ελέγχου για καταθέσεις πολιτών στο εξωτερικό. Μάλιστα, οι αμερικανικές αρχές κατάφεραν να σπάσουν ακόμη και το περιβόητο τραπεζικό απόρρητο της Ελβετίας, απειλώντας με ποινικές διώξεις στελεχών της UBS, αν δεν αποκάλυπτε στοιχεία για Αμερικανούς καταθέτες, οι οποίοι βρίσκονταν στο επίκεντρο έρευνας όχι για εγκληματικές πράξεις, αλλά για «απλή» φοροδιαφυγή. Ως τότε, όπως είναι γνωστό, οι ελβετικές τράπεζες αρνούνταν να δώσουν οποιαδήποτε στοιχεία για καταθέτες τους, αν δεν υπήρχε εναντίον τους έρευνα σε εξέλιξη για σοβαρά ποινικά αδικήματα.

Σε άλλη περίπτωση, οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες αγόρασαν από τραπεζικό στέλεχος δισκέτα με στοιχεία Γερμανών καταθετών σε τράπεζα του Λιχτενστάιν, για να εντοπίσουν φοροφυγάδες, ενώ αντίστοιχοι έλεγχοι έγιναν και από τη βρετανική εφορία και πήραν μεγάλη δημοσιότητα.

Μετά τις «επιθέσεις» αυτές, οι περισσότεροι φορολογικοί παράδεισοι σύρθηκαν στην υπογραφή συμφωνιών συνεργασίας στο πλαίσιο του ΟΟΣΑ, σε ό,τι αφορά την παροχή στοιχείων για φορολογικές έρευνες. Έτσι, σήμερα θα κάνουν μεγάλο σφάλμα αν αισθάνονται ασφαλείς όσοι μετέφεραν τις καταθέσεις τους στην Κύπρο, ή ακόμη και την Ελβετία, που ήταν δύο ιδιαίτερα δημοφιλείς προορισμοί καταθετών στην τελευταία περίοδο αναταραχής. Η προειδοποίηση για διεθνές κυνήγι καταθετών, που διατυπώνεται στο φορολογικό νομοσχέδιο, δεν είναι κενή περιεχομένου, καθώς η δυσμενής δημοσιονομική συγκυρία δεν αφήνει περιθώρια αδράνειας, τονίζουν στελέχη του υπ. Οικονομικών.

Η διαδικασία που θα ακολουθήσει το υπουργείο για τους ελέγχους έχει ως εξής:

- Αρχικά θα ζητηθούν όλα τα στοιχεία για Έλληνες καταθέτες από τις χώρες που μετέχουν στις διεθνείς συμφωνίες του ΟΟΣΑ για φορολογική συνεργασία. Έτσι, η εφορία θα πάρει όλα τα δεδομένα που χρειάζεται για να διαπιστωθεί ποιοι Έλληνες υπήκοοι διατηρούν καταθέσεις στο εξωτερικό, αλλά και για τα ποσά που έχουν κατατεθεί. Σύμφωνα με τον φορολογικό νόμο, για τα κεφάλαια Ελλήνων που έχουν κατατεθεί σε ξένες τράπεζες οφείλεται φόρος με συντελεστή 8% ετησίως, αρχής γενομένης από την ημερομηνία ισχύος του νόμου.

- Σε δεύτερη φάση, η εφορία θα ελέγξει αν τα ποσά που έχουν κατατεθεί στο εξωτερικό προέρχονται από εισοδήματα που έχουν δηλωθεί στην εφορία. Ο έλεγχος θα καλύψει όσους έχουν σημαντικά ποσά καταθέσεων, άνω των 30.000 ευρώ. Αυτοί θα υποστούν εξαντλητικό φορολογικό έλεγχο, σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι οι καταθέσεις τους δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα που έχουν δηλώσει.

Friday, June 25, 2010

ΝΕΑ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ (ΕΛΛΑΔΑΡΑ)

ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ!!!

ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΝΕΑ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ !!!ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΚΟΨΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΠΩΣ ΕΚΟΨΕ ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ?

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΕΝΝΟΥΜΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΧΑΡΑΤΣΙΟΥ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ Α ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΕΠΕΙΔΗ ΒΡΗΚΑΝ ΤΡΥΠΑ ΣΤΗΝ ΔΕΗ ΟΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΙ.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΑΛΛΟΓΙΣΤΗ ΧΡΕΩΣΗ ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΤΩΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

ΠΟΙΟΝ ΡΩΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΟΥΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ?

ΜΗΝ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ , ΑΡΝΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΧΡΕΩΣΗ ΑΥΤΗ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΦΩΝΑΞΤΕ ΤΟ Η ΜΑΛΛΟΝ....

ΚΡΑΞΤΕ ΤΟΥΣ !!!

Thursday, June 24, 2010

Ο σύζυγος κάθεται στον καναπέ...

Ο σύζυγος κάθεται στον καναπέ στο σαλόνι κάνοντας συνεχώς ζάπινγκ ανάμεσα σε δυο κανάλια. Από το βάθος ακούγεται η φωνή της συζύγου:
- Τι κάνεις ρε?????? θα την κάψεις την τηλεόραση...
- Τι να κάνω ρε γυναίκα? αφού βάλανε το μπάσκετ μαζί με την τσόντα....δεν ξέρω ποιο από τα δυο να δω...
- Την τσόντα δες........μπάσκετ ξέρεις.....


Wednesday, June 23, 2010

Στη Γαλλία άνοιξε το πρώτο γυμναστήριο του νου


Δεν χαλαρώνει, αλλά ασκεί το μυαλό της να είναι πάντοτε σε φόρμα. Η υγεία του εγκεφάλου θεωρείται μεγάλη υπόθεση διεθνώς

Καλωσορίσατε στο πρώτο «γυμναστήριο του μυαλού», όπου μπορείτε να ακονίσετε τη μνήμη, τη φαντασία και τις άλλες γνωστικές λειτουργίες του εγκεφάλου σας με κάποιες απλές ασκήσεις. Το κέντρο άθλησης του νου, ιστορική πρωτιά των Γάλλων, λειτουργεί εδώ και λίγους μήνες στις Βερσαλλίες, λίγο έξω από το Παρίσι.

Η υγεία του εγκεφάλου θεωρείται μεγάλη υπόθεση διεθνώς. Στην Ιαπωνία ο νευροεπιστήμονας Ριούτα Καβασίμα κέρδισε μεγάλη φήμη και περιουσία με το πρόγραμμα εκγύμνασης του μυαλού που δημιούργησε για την εταιρεία ηλεκτρονικών παιχνιδιών Νintendo.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίθουν ψυχολόγων που ισχυρίζονται ότι μπορούν να σε κάνουν πιο έξυπνο με μεθόδους όπως η παρακολούθηση των εγκεφαλικών κυμάτων.

Κανένας όμως δεν είχε τολμήσει να πει ότι το ανώτερο γαλλικό πνεύμα είναι ντεφορμέ και χρειάζεται εξάσκηση, ώσπου ο φιλόδοξος επιχειρηματίας Ζερό Ντιτριέ συνάντησε τον νευρολόγο και διευθυντή της Κλινικής για τη Μνήμη ΖερόμΜπλεν.

Οι δυο τους ήταν πεπεισμένοι ότι όσο και αν ορκίζονταν οι συμπατριώτες τους πως είναι οι φυσικοί κληρονόμοι του Καρτέσιου, λίγη πνευματική γυμναστική δεν θα πήγαινε χαμένη. Το πρόγραμμα που δημιούργησαν δεν έχει καμία σχέση με τη νευροεπιστήμη των Ιαπώνων και την ψυχολογία των Αμερικανών.

Οι ασκήσεις τους περιλαμβάνουν ανάγνωση, μελέτη, ερωτήσεις και απαντήσεις σε ζητήματα τεχνών, επιστημών, λογοτεχνίας, ιστορίας, ακόμη και οινογνωσίας. «Πρέπει κανείς να ενδιαφέρεται με πάθος για το θέμα που μελετά ώστε να το μάθει καλά» λέει ο κ. Ντιτριέ.

Μία από τις ασκήσεις περιλαμβάνει επισκέψεις σε ιστορικά μνημεία, όπως τα κοντινά ανάκτορα στις Βερσαλλίες, συνοδεία ξεναγού. Επειτα οι συμμετέχοντες, που πληρώνουν 25 ευρώ για κάθε ώρα πνευματικής γυμναστικής, προσπαθούν να θυμηθούν τι είπε ο ξεναγός. Σε μια άλλη εξόρμηση, τα μέλη της ομάδας καλούνται να μελετήσουν και να κρατήσουν στη μνήμη τους πίνακες του Μονέ. Μια τρίτη άσκηση απαιτεί την αποστήθιση ενός ποιήματος.

Οι γυμναστές επιβλέπουν και δίνουν συμβουλές για το πώς πρέπει να εκτελούνται οι ασκήσεις, όπως η σύνδεση νέων πληροφοριών με εικόνες που δημιουργεί κανείς στο μυαλό του. Αλλά ο κ. Ντιτριέ προειδοποιεί ότι δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις ούτε μαγικές συνταγές. «Για να διατηρήσεις το σώμα σου σε φόρμα, πρέπει να ιδρώσεις και να δουλέψεις σκληρά. Το ίδιο ισχύει και για το πνεύμα» λέει.

© Τhe Τimes, 2010

Sunday, June 20, 2010

Αφήστε το στο ταμείο! Κατερίνη, 12 Ιουνίου 2010

Διαμαρτυρία πολιτών για τις υψηλές τιμές των προϊόντων στα Super Market.
Κατηγορία:Μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί και ακτιβισμός

ΑΒ Βασιλόπουλος

Saturday, June 19, 2010

Βενζίνη

Χθες σταμάτησα σ' ένα βενζινάδικο και ζήτησα 10 ευρώ βενζίνη.

Κι ο βενζινάς ρώτησε:

- Είναι μεγάλος ο λεκές;


Minto Foularis (eau de l' amolyvde)

Τρώει γκολ η Γαλλία; Δωρεάν πίτσες!

Η Εθνική Γαλλίας πήρε το εισιτήριο για το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής χάρη στο περιβόητο "χέρι του Ανρί" τον περασμένο Οκτώβριο και το γεγονός αυτό δεν το έχουν ξεπεράσει ακόμα οι Ιρλανδοί, που θεωρούν ότι έμειναν εκτός της τελικής φάσης ελέω μίας κατάφωρης διαιτητικής αδικίας.
Τρώει γκολ η Γαλλία; Δωρεάν πίτσες!
Απόδειξη η επιλογή της ιρλανδικής αλυσίδας καταστημάτων "Pizza Hut" να κάνει μία απίστευτη προσφορά κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, δίνοντας δωρεάν σε πελάτες της 350 πίτσες, για κάθε γκολ που θα δέχεται η ομάδα του Ραϊμόν Ντομενέκ στη διοργάνωση.

"Θυμάστε το περιστατικό όπου έγινε κοντρόλ της μπάλας με το χέρι; Ε λοιπόν, η Pizza Hut θα χαρίσει δωρεάν πίτσες για κάθε γκολ που θα μπαίνει εις βάρος της Γαλλίας", είναι το μήνυμα που έχει αναρτήσει η συγκεκριμένη εταιρία μέσω σελίδας της στο Facebook, με τον επισκέπτη της σελίδας να έχει την δυνατότητα να κάνει κλικ στην επιλογή "Δωρεάν πίτσα" όταν δέχεται γκολ η Γαλλία...

Να σημειωθεί πως με τα δύο γκολ του Μεξικού το βράδυ της Πέμπτης, έχουν ήδη μοιραστεί 700 πίτσες δωρεάν σε Ιρλανδους φιλάθλους, ενώ ακόμα και αν οι "τρικολόρ" δεν δεχτούν άλλα γκολ ουδείς από τους Ιρλανδούς θα στενοχωρηθεί, καθώς σε αυτή την περίπτωση θα σημαίνει ότι οι "τρικολόρ" θα έχουν αποκλειστεί από την φάση των ομίλων.

Thursday, June 17, 2010

Θαλάσσια χελώνα γύρισε... βίντεο


ΜΑΪΑΜΙ Το μυστήριο της χαμένης φωτογραφικής μηχανής λύθηκε με τη βοήθεια μιας θαλάσσιας χελώνας με... καλλιτεχνικές ανησυχίες. Οταν ο Ολλανδός Ντικ ντε Μπούιν έχασε την αδιάβροχη μηχανή του σε μια κατάδυση στο νησί Αρούμπα στην Καραϊβική, δεν μπορούσε να φανταστεί ότι, αντί να βυθιστεί στην άμμο, αυτή θα συντρόφευε στη μεταναστευτική της οδύσσεια μια χελώνα, η οποία μάλιστα άθελά της κατέγραψε εικόνες από το ταξίδι στον βυθό. Ούτε λίγο ούτε πολύ, σε μια υποβρύχια περιπέτεια έξι μηνών η μηχανή διήνυσε απόσταση 1.770 χιλιομέτρων! Παρασυρμένη από τα ρεύματα κατέληξε στο Κι Γουέστ της Φλόριδας. Εκεί τη βρήκε ένας Αμερικανός να... επιπλέει, σαν τα μπουκάλια του «παλιού καλού καιρού» με τα μηνύματα των ναυαγών. Της έβαλε καινούργιες μπαταρίες και είδε ότι περιείχε μερικές οικογενειακές φωτογραφίες αγνώστων, καθώς και ένα βίντεο που είχε τραβήξει κατά λάθος η χελώνα προσπαθώντας να απελευθερωθεί από το κορδόνι που είχε πιαστεί στο πτερύγιό της.



Στο εν λόγω βίντεο, βλέπει κανείς καταγάλανα νερά και μερικά ψάρια, το κίτρινο κορδόνι της κόκκινης βιντεοκάμερας, καθώς και στιγμιαία πλάνα της χελώνας που χτυπάει τον φακό με το πτερύγιό της καθώς κολυμπά, λύνοντας έτσι το μυστήριο του πώς κατάφεραν η κάμερα και το προστατευτικό της κάλυμμα να πραγματοποιήσουν ένα τέτοιο εκπληκτικό ταξίδι.

Οταν όμως βρέθηκε η βιντεοκάμερα, το πρώτο ερώτημα δεν ήταν πώς ξεβράστηκε στις ΗΠΑ, αλλά σε ποιον ανήκε. Βλέποντάς την να επιπλέει σε μαρίνα της Φλόριδας σκεπασμένη από φύκια και μικροοργανισμούς, ο αξιωματικός της ακτοφυλακής Πολ Σουλτς την πέρασε αρχικά για χαλασμένη ντομάτα, αλλά κατόπιν είδε ότι κάτω από το θαλασσοδαρμένο προστατευτικό της η μηχανή ήταν άθικτη.

Πριν από το βίντεο που... γύρισε η χελώνα, ο κ. Ντε Μπούιν είχε τραβήξει φωτογραφίες της οικογενείας του στον καναπέ του σπιτιού τους στην Αρούμπα, των παιδιών του να παίζουν, δύο ανδρών που ετοιμάζονταν για κατάδυση και μερικές υποβρύχιες φωτογραφίες.


«Τίποτε ωστόσο στις φωτογρα- φίες δεν μαρτυρούσε σε ποιον ανήκε η βιντεοκάμερα» είπε ο κ. Σουλτς. Παρ΄ όλα αυτά δεν πτοήθηκε και ανέλαβε τον ρόλο του ντετέκτιβ. Με το ψευδώνυμο «Αquahound» («Λαγωνικό του νερού») «ανέβασε» τις φωτογραφίες σε ιστοσελίδα για δύτες ζητώντας βοήθεια. Το ένα ίχνος έφερε το άλλο, ώσπου κάποια κυρία αναγνώρισε τα παιδιά των φωτογραφιών και έδωσε στον κ. Σουλτς τα στοιχεία του Ολλανδού.



Wednesday, June 16, 2010

Τρελές πωλήσεις smartphones και φορητών υπολογιστών


laptopsΠαρά το αρνητικό οικονομικό κλίμα, η αγορά τεχνολογικών προϊόντων κινήθηκε ανοδικά με την αγοραστική αξία του 1ου τριμήνου του 2010 να είναι 1,3% υψηλότερη από το αντίστοιχο 1ο τρίμηνο του 2009 φθάνοντας τα 795.500.000 ευρώ. Η αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως στον τομέα της πληροφορικής (+9,4%), στις τηλεπικοινωνίες (+3,9%), των Φωτογραφικών ειδών (+2,6%) και στον τομέα των Μεγάλων Οικιακών συσκευών (+2,1%), που συνέβαλαν επίσης στην αύξηση αυτή.

Τηλεπικοινωνίες: Οι πωλήσεις των smart phones είναι στα ύψη

Τα smart phones συνεχίζουν να παρουσιάζουν αύξηση με τριψήφιους αριθμούς ανάπτυξης (119,5%). Η αξία των smart phones υπολογίζεται στο 40% της αξίας των κινητών τηλεφώνων και φυσικά η θετική τάση αυτής της κατηγορίας επηρεάζει όλον τον τομέα ανάλογα.

Προϊόντα Πληροφορικής (IT): Κυβερνητικές επιδοτήσεις ενίσχυσαν την κατηγορία των φορητών υπολογιστών

Η αγορά των φορητών υπολογιστών συνεχίζει να αυξάνεται (+18,8%) κατά το πρώτο τρίμηνο του 2010. Η ευελιξία στη μετακίνηση είναι ο κύριος μοχλός και ως εκ τούτου οι πωλήσεις των φορητών υπολογιστών σημειώνουν σημαντική αύξηση. Μέρος αυτής της προτίμησης στους φορητούς υπολογιστές οφείλεται στις κυβερνητικές επιδοτήσεις που παρέχονται στους πρωτοετείς των πανεπιστημίων στις αρχές Ιανουαρίου. Τα ποντίκια είναι επίσης ανοδική κατηγορία. Από την άλλη πλευρά οι επιτραπέζιοι υπολογιστές παρ’ όλη την μικρή πτώση τους (-1,1%), μπορούν μάλλον να θεωρηθούν πλέον ως «σταθερή» κατηγορία συγκρινόμενη με την έντονη πτωτική τάση που παρουσίαζαν τα δύο τελευταία χρόνια.

Φωτογραφικά Είδη: Οι ψηφιακές κορνίζες το νέο gadget

H αγορά των ψηφιακών κορνιζών συνεχίζει να παρουσιάζει αύξηση (+47,3% σε αξία) ενισχύοντας τον συνολικό τομέα των φωτογραφικών ειδών. Οι ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές παρουσιάζουν μια μικρή πτώση (-2,5%) που οφείλεται και στις δύο κατηγορίες των compact και των DLSR. Η σημαντική αύξηση των multimedia cameras βελτιώνει την απόδοση της κατηγορίας (σημείωση : είναι το πρώτο τρίμηνο που συμπεριλαμβάνονται στο τομέα των φωτογραφικών ειδών οι multimedia cameras).

Ηλεκτρονικά Καταναλωτικά Προϊόντα : Ο πόλεμος τιμών της επίπεδης τηλεόρασης ο κύριος λόγος για την μείωση

Η επίπεδη τηλεόραση συμβάλει στο 70% της αξίας της αγοράς των Ηλεκτρονικών Καταναλωτικών Προϊόντων. Δεδομένου ότι η αξία της προϊοντικής κατηγορίας μειώνεται κατά 15% εξαιτίας της μεγάλης προωθητικής δραστηριότητας, η αξία της τιμής του συνολικού τομέα βρίσκεται σε μείωση. Είναι πολύ σημαντικό να τονιστεί ότι σε όγκο, η τηλεόραση συνεχίζει να αυξάνεται το 1ο τρίμηνο του 2010 σε σύγκριση με το αντίστοιχο 1ο τρίμηνο του 2009. Επιπλέον, κατά την διάρκεια του 1ου τριμήνου μια ενδιαφέρουσα μάχη για την 1η θέση πραγματοποιήθηκε καθιστώντας την αγορά ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι παιχνιδομηχανές συνεχίζουν να αυξάνονται με διψήφιο αριθμό ανάπτυξης, όπως και τα headphones.

Ταυτότητα της έρευνας

Το GfK TEMAX είναι ένας δείκτης μέτρησης που αναπτύχθηκε από την GfK Retail & Technology για να ακολουθήσει τις αγορές τεχνολογικών καταναλωτικών αγαθών. Η έκθεση αποτελεσμάτων της GfK TEMAX δημοσιεύεται διεθνώς. Τα συμπεράσματα είναι βασισμένα στις έρευνες που πραγματοποιούνται από το δείγμα της GfK Retail & Technology. Το δείγμα περιλαμβάνει τα στοιχεία από περισσότερα από 190.000 καταστήματα λιανεμπορίου παγκοσμίως.

Tuesday, June 15, 2010

Athens, the very old Athens! (1920-1930)

Φωτογραφίες της αρχαιολόγου Ντόροθι Μπερ Τόμσον παρμένες τις δεκαετίες του ʽ20 και του ʼ30.


Θησείο
Κολλεγιο Αθηνών
Λυκαβητός
Ομήρου
Πατριαρχου Ιωακειμ
Πλουτάρχου
Προσφυγες στην αρχαια αγορά
Σταδίου
Ψυχικό-Πεντελη