Lolitopages

Friday, September 30, 2011

ΤΑ ΕΜΑΘΕΣ ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΤΕΡΑ ???





"Oι μ@κ@κες οι Έλληνες με έκαναν Πρωθυπουργό.
1. Στο υπουργικό συμβούλιο έχουμε λάπτοπ και προτζέκτορα.

2. Τον προϋπολογισμό του κράτους τον κατέθεσα σε τσιπάκι.

3. Το Εθνικής Παιδείας το έκανα σκέτο παιδείας.

4. Το Μακεδονίας το κατήργησα.

5. Το Ναυτιλίας το κατήργησα.

6. Το Τουρισμού το κατήργησα.

7. Το Αιγαίου το κατήργησα.

8. Τα Σκόπια τα προωθώ για Μακεδονία.

9. Την Κύπρο την κανονίζω για τους Τούρκους.

10. Στο Αιγαίο θα τα βρούμε.

11. Τον Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη τον σταμάτησα.

12. Ο κακομοίρης ο Άκης έχει μόνο 25 σπίτια.

13. Ο Μαντέλης έχει μπλεξίματα για κάτι 450.000 μάρκα.

14. Ο Τσουκάτος έφερε στο ταμείο 2.000.000 αλλά ψάχνω και δεν τα βρίσκω.

15. Κάτι ακούγεται για Γιάννο, ρε μπαμπά αυτοί που αγωνίστηκαν για το σοσιαλισμό, πληρώθηκαν καλά ή να τους κόψω και κάποιο τσεκ ακόμα;

16. Οι ντόπιοι και ξένοι παράγοντες με στηρίζουν καλά.

17. Την Ελλάδα την έβαλα στο Δ.Ν.Τ.

18. Τους Έλληνες τους γυρίζω στην λίθινη εποχή.

19. Από Φθινόπωρο επιστρέφω πατρίδα, μάλλον Φλόριντα ή Βοστώνη.

Γι´αυτό:
(Π) ατέρα
(Α) ναπαύσου
(Σ) υνεχίζω
(Ο) λοκληρωτική
(Κ) αταστροφή"

Thursday, September 29, 2011

Δημοκρατία ναι... αλλά χωρίς φωνή ούτε εικόνα ούτε μαγνητοσκοπημένο!

Παραιτήσεις, αλλεπάλληλες τηλεφωνικές συνεννοήσεις μεταξύ Πρωθυπουργού-Χρήστου Παπουτσή και Ηλία Μόσιαλου, φοιτητές, αγανακτισμένοι και ΜΑΤ και ένα επεισοδιακά διακοπέν δελτίο συνέθεσαν το χθεσινό κολασμένο σκηνικό στην ΕΡΤ!

Όλα ξεκίνησαν όταν γύρω στις 9 το βράδυ, περίπου 60-80 φοιτητές μπουκάρισαν στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Κατέβηκαν στο κεντρικό στούντιο την ώρα που ξεκινούσε κυριολεκτικά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων και ο Προκόπης Δούκας εκφωνούσε τους τίτλους. Δήλωσαν ότι είναι από τους φοιτητικούς συλλόγους της Αθήνας και απαίτησαν να «βγουν στον αέρα» και να μεταδώσουν μήνυμα αλληλεγγύης στον αγώνα των φοιτητών που βρίσκονται σε καταλήψεις στα Πανεπιστήμια.
Οι υπεύθυνοι του δελτίου αιφνιδιάστηκαν και έκοψαν το δελτίο στον αέρα. Οι δημοσιογράφοι αποχώρησαν από την αίθουσα και ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις με τους υπευθύνους της ΕΡΤ. Ο Πρόεδρος Λάμπης Ταγματάρχης, ο διευθύνων σύμβουλος Θανάσης Παπαγεωργίου, ο γενικός διευθυντής Γιώργος Κογιάννης ξεκίνησαν να συνομιλούν με τους φοιτητές ενώ ταυτόχρονα ειδοποιήθηκε ο υπουργός Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενημέρωσε αμέσως τον Πρωθυπουργό.
Η ώρα περνούσε, το δελτίο δεν έβγαινε στο αέρα, τα twitter πήραν… φωτιά. Οι διαπραγματεύσεις φοιτητών-ηγεσίας της ΕΡΤ κατέληξαν στη συμβιβαστική λύση να μαγνητοσκοπηθεί το μήνυμα τους για να παίξει στο δελτίο τα μεσάνυχτα και να αποχωρήσουν από το στούντιο. Όντως πείστηκαν, μαγνητοσκόπησαν το μήνυμα και αποχώρησαν. Όλη αυτή την ώρα, τα τηλέφωνα μεταξύ ΕΡΤ-Μόσιαλου και Μόσιαλου-Μαξίμου άναψαν. Έγιναν πάνω από… εκατό (100!) τηλεφωνήματα μεταξύ του κυβερνητικού εκπροσώπου με την διοίκηση της ΕΡΤ και δεκάδες με τον Πρωθυπουργό. Ο Γιώργος Παπανδρέου αρνήθηκε κατηγορηματικά να παίξει το βίντεο στον «αέρα» της κρατικής τηλεόρασης. «Σε μια τέτοια περίοδο, εμπρηστικά μηνύματα μόνο κακό κάνουν. Άσε που θα μας κατηγορούσαν για την κρατική τηλεόραση που είναι ξέφραγο αμπέλι» έλεγε συνεργάτης του. Η κατάσταση άρχισε να γίνεται εκρηκτική, καθώς έξω από το ραδιομέγαρο ξεκίνησαν να συγκεντρώνονται «αγανακτισμένοι».
Ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και αποφασίστηκε να αναπτυχθούν διμοιρίες των ΜΑΤ στον αυλόγυρο της ΕΡΤ δια παν ενδεχόμενο. Η βαριά σιδερένια πύλη της ΕΡΤ επί της Μεσογείων έκλεισε, και τα ΜΑΤ κρύφτηκαν πίσω από τα οχήματα εξωτερικών μεταδόσεων (link).
Οι Ταγματάρχης-Παπαγεωργίου επιχειρούσαν να πείσουν τον Μόσιαλο να παίξει το μήνυμα των φοιτητών. Εκείνος αρνήθηκε και επικαλέστηκε και την άρνηση του Πρωθυπουργού. Μπροστά σ’ αυτό υπέβαλαν προφορικά τις παραιτήσεις τους. «Ας παίξει το βίντεο και θα παραιτηθούμε την ίδια ώρα» είπαν. «Ούτε θα παίξει ούτε θα παραιτηθείτε» απαντούσε μονότονα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Η ώρα περνούσε αλλά το δελτίο της ΝΕΤ δεν έβγαινε στον αέρα στις 12. Η ομάδα που εισέβαλε στο στούντιο – που δεν είχε αποχωρήσει από το ραδιομέγαρο ακόμη- ανέβηκε στο γραφείο της διοίκησης και άρχισε να διαμαρτύρεται έντονα. «Δεν φοράτε παντελόνια, δεν τιμάτε τις συμφωνίες σας» και μερικά… γαλλικά ακούστηκαν. Τελικώς το δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ βγήκε στον «αέρα» περίπου στις 2 (!) τα χαράματα με τον παρουσιαστή Προκόπη Δούκα να ξεκινά λέγοντας προφορικά δυο λόγια για την κατάσταση που δημιουργήθηκε. Αφού έπαιξαν τα βασικά οικονομικά-πολιτικά θέματα, βγήκε σε παράθυρο δημοσιογράφος του κρατικού καναλιού και περιέγραψε το σκηνικό χωρίς ποτέ να παίξει το σχετικό μαγνητοσκοπημένο βίντεο των φοιτητών ενώ φιλοξενήθηκε και δήλωση της διοίκησης της ΕΡΤ…

Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΝΕΤ

Tuesday, September 27, 2011

ΕΚΤΑΚΤΟΣ ΦΟΡΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Το Σπίτι σου Όπως το βλέπεις: εσύ... ο υποψήφιος αγοραστής... Η τράπεζα που στο δάνεισε... ο εκτιμητής της τράπεζας... το νέο φορολογικό νομοσχέδιο...

Sunday, September 25, 2011

Τι θα γίνει αν χρεοκοπήσει η Ελλάδα, το Σχέδιο Β: το 40-50% κούρεμα

Σχέδιο «κουρέματος» του χρέους έως 50%
Επεξεργάζεται το Βερολίνο
Σχέδιο Β, το οποίο προβλέπει «κούρεμα» του ελληνικού χρέους έως 50%, με παραμονή της χώρας στο ευρώ, επεξεργάζεται το Βερολίνο. Σε αυτή την περίπτωση η Ελλάδα τίθεται υπό την απόλυτη επιτροπεία των δανειστών.

Τα αρνητικά του «κουρέματος»
Του Λεωνιδα Στεργιου
Δύο πανεπιστημιακές μελέτες και μία εσωτερική έκθεση του ΟΟΣΑ περιγράφουν με κάθε λεπτομέρεια την επόμενη μέρα στην Ελλάδα και την Ευρωζώνη, στην περίπτωση που τεθεί σε εφαρμογή το Σχέδιο Β: haircut του δημόσιου χρέους κατά 30% έως 50%. Το πόσο επίπονες θα είναι οι επιπτώσεις εξαρτάται από το μέγεθος του «κουρέματος», αλλά κυρίως από το αν υπάρξει χρηματοδότηση των τραπεζών και της ελληνικής οικονομίας από την ΕΚΤ, την Ε.Ε. και το ΔΝΤ.
Με το «κούρεμα» μειώνεται η αξία του χρέους. Αυτό είναι το καλό της ιστορίας. Επειδή, όμως, στην οικονομία δεν υπάρχει «τζάμπα πιάτο», ούτε κανείς χαρίζει χρήματα, υπάρχουν οι αρνητικές επιπτώσεις, οι οποίες συνοψίζονται στις εξής:

Πρώτον, το ποσοστό του haircut μεταφράζεται σε αντίστοιχη ζημία των ομολογιούχων (τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, ασφαλιστικές εταιρείες, ιδιώτες και θεσμικοί επενδυτές). Το haircut 30%-50% σημαίνει άμεση ζημία για τους ομολογιούχους, ύψους 105-175 δισ. ευρώ.
Δεύτερον, η μείωση της αξίας των ομολόγων για τον χρηματοπιστωτικό κλάδο είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς οι επιπτώσεις είναι πολλαπλάσιες από το ποσοστό του haircut. Η μείωση της αξίας των ομολόγων σημαίνει μειωμένα έσοδα από τόκους. Αυτό επηρεάζει την κερδοφορία και τη ρευστότητα. Για παράδειγμα, οι τράπεζες και οι ασφαλιστικές εταιρείες προγραμματίζουν τις υποχρεώσεις τους με βάση τις αναμενόμενες ροές. Οταν οι ροές χρημάτων μειωθούν, θα πρέπει η διαφορά να καλυφθεί είτε με αύξηση κεφαλαίου είτε με δανεισμό. Σε διαφορετική περίπτωση, οι οργανισμοί αυτοί δεν θα ανταποκριθούν κάποια στιγμή στις υποχρεώσεις τους. Επίσης, ομόλογα μειωμένης αξίας σημαίνει μικρότερες εγγυήσεις για δανεισμό. Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, το haircut 30% με 50% για τις ελληνικές τράπεζες σημαίνει ζημίες 15 - 25 δισ. Οι απώλειες αυτές θεωρούνται από τον ΟΟΣΑ πολύ μεγάλες για να απορροφηθούν από τις ελληνικές τράπεζες χωρίς επιπλέον στήριξη.
Τρίτον, κατ’ αναλογίαν, οι απώλειες των ασφαλιστικών ταμείων φτάνουν στα 6 - 10 δισ.
Τέταρτον, προκαλούνται ζημίες στις ξένες τράπεζες και γενικά στους ξένους επενδυτές που κατέχουν ελληνικά ομόλογα. Οι ζημίες αυτές υπολογίζονται σε 15 με 25 δισ. ευρώ μόνο για τις ευρωπαϊκές τράπεζες.
Πέμπτον, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κατέχει περίπου 96 δισ. ευρώ. Επομένως θα «γράψει» ζημίες στο ισοζύγιό της ύψους 29 - 48 δισ. ευρώ, προκαλώντας πιέσεις στο ευρώ και ενισχύοντας τις πληθωριστικές πιέσεις στην Ευρωζώνη.
Εκτον, μετά το haircut και τις ζημίες, οι επενδυτές δεν εμπιστεύονται πλέον τη χώρα, με αποτέλεσμα η οικονομία να παραμένει εκτός αγορών. Δηλαδή δεν μπορεί να εκδώσει ομόλογα για να δανειστεί και να καλύψει τα ελλείμματά της. Σύμφωνα με μελέτη των Πανεπιστημίων του Βερολίνου και του Torcuato Di Tella (Ιούλιος 2011), το haircut μεταξύ 30% και 60% μπορεί να αφήσει εκτός αγορών μία οικονομία έως 12 χρόνια (υπήρξαν περιπτώσεις άνω των 20 ετών!).
Eβδομον, ο αποκλεισμός από τις αγορές σημαίνει οι δαπάνες του κράτους να μην ξεπερνούν τα έσοδά του. Επομένως, απαιτούνται αιματηρές περικοπές που με τη σειρά τους θα επιφέρουν μείωση φορολογικών εσόδων και εκτίναξη της ανεργίας, αλλά και μεγάλη ύφεση. Συνεπώς, τα μέτρα λιτότητας θα πρέπει να είναι πολλαπλάσια του ελλείμματος που υπήρχε πριν από το haircut. Με άλλα λόγια, αν σήμερα το ελληνικό κράτος έχει έλλειμμα 18 δισ., τότε θα χρειαστούν μέτρα άμεσης εξοικονόμησης άνω των 18 δισ. (μείωση δαπανών και αύξηση εσόδων) τουλάχιστον για όσο διάστημα βρίσκεται εκτός αγορών.
Oγδοον, αν υπάρξει χρηματοδότηση από ΕΚΤ, ΔΝΤ, Ε.Ε., μετά το haircut τα μέτρα λιτότητας θα είναι πιο ήπια, καθώς μέρος του ελλείμματος θα καλυφθεί από το πακέτο στήριξης. Αν δεν υπάρξει χρηματοδότηση μετά το haircut, τότε οικονομετρικά μοντέλα υπολογίζουν ότι μπορεί να υπάρξει ύφεση 17% στη διετία που ακολουθεί και εκτίναξη της ανεργίας στο 25%.
Ενατον, haircut 40% προκαλεί αύξηση των spreads κατά 270 μονάδες βάσης το πρώτο έτος και 127 μονάδες βάσης ύστερα από τέσσερα χρόνια. Επομένως, αυξάνεται το κόστος δανεισμού για τη χώρα αλλά και για τις τράπεζες.

Απόλυτη επιτροπεία προβλέπει το Σχέδιο Β
Θα προηγηθεί «κούρεμα» του ελληνικού χρέους 40% - 50%, εντός του ευρώ
Του Βασιλη Zηρα
Υπό την απόλυτη επιτροπεία των δανειστών θα τεθεί η Ελλάδα στην περίπτωση που εφαρμοστεί το γερμανικής έμπνευσης σχέδιο Β, το οποίο προβλέπει το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους κατά 40% έως 50%, με παραμονή της χώρας στο ευρώ.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το σχέδιο, στην παρούσα φάση, είναι ένα νέο πλαίσιο βοήθειας προς την Ελλάδα, εναλλακτικό της απόφασης της συνόδου κορυφής, στο οποίο έχει αναφερθεί η Γερμανία και λιγότερο μια επεξεργασμένη στις λεπτομέρειές της πρόταση εξόδου από τη δημοσιονομική κρίση. Ως πλαίσιο αρχών, το οποίο μάλιστα δεν έχει κατατεθεί και δεν έχει συζητηθεί επισήμως, έχει πολλά αδιευκρίνιστα σημεία και απροσδιόριστες επιπτώσεις στην Ελλάδα και την Ευρωζώνη.
Το σχέδιο βασίζεται στην εκτίμηση ότι:
1. Ακόμη κι αν εφαρμοστούν οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου, δηλαδή ακόμη κι αν επιτευχθεί ο στόχος της συμμετοχής των ιδιωτών επενδυτών στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων, η ελάφρυνση του χρέους είναι μικρή. Πολλώ δε μάλλον όταν, με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η συμμετοχή του 90% φαίνεται δύσκολο να επιτευχθεί.
2. Η Ελλάδα, παρά τις προσπάθειες, δείχνει να μην μπορεί να φέρει εις πέρας το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και διαρθρωτικών αλλαγών, λόγω της έλλειψης πολιτικής βούλησης από την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, των δομικών αδυναμιών της δημόσιας διοίκησης και των κοινωνικών αντιδράσεων.
Η ανάγνωση που κάνουν στη Γερμανία και τις άλλες χώρες που θέτουν υπό αμφισβήτηση την απόφαση της 21ης Ιουλίου, όπως η Ολλανδία, η Φινλανδία, και η Σλοβακία, είναι πως εξαιτίας αυτών των δύο παραγόντων κινδυνεύουν να βρεθούν εγκλωβισμένοι σε ένα μακράς διάρκειας και υψηλού κόστους πρόγραμμα χρηματοδότησης της Ελλάδας.
Υπό αυτήν την έννοια, κερδίζει έδαφος το σχέδιο Β, οι βασικοί άξονές του οποίου είναι οι εξής:
1. Μεγαλύτερο κούρεμα του ελληνικού χρέους. Αυτό θα μπορούσε να γίνει είτε στο πλαίσιο του υφιστάμενου προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων με ένα haircut λίγο μεγαλύτερο του 21%, είτε ακυρώνοντας και τυπικά το PSI, με ένα κούρεμα σε μη εθελοντική βάση της τάξης του 50%.
2. Η Ευρωζώνη θα χρηματοδοτήσει την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών που θα υποστούν ζημιές από το haircut.
3. H Ελλάδα θα συνεχίσει τη δημοσιονομική εξυγίανση και την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών, ώστε να επιστρέψει το ταχύτερο δυνατό στις αγορές. Προκειμένου να εξασφαλιστεί αυτό, η Ευρωζώνη, στην πραγματικότητα η Γερμανία, θα αναλάβει την πλήρη εποπτεία της δημοσιονομικής πολιτικής. Επί της ουσίας, θα εγκατασταθεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ένας επίτροπος, χωρίς την υπογραφή του οποίου δεν θα γίνεται καμία δαπάνη.
Θεωρητικώς, το σχέδιο οδηγεί σε μια ελάφρυνση του βάρους του χρέους και σε μείωση της χρηματοδότησης από τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης, εις βάρος των ιδιωτών. Ωστόσο, οι αβεβαιότητες είναι πολλές και καθοριστικής σημασίας. Πρώτον, πόσα χρήματα είναι διατεθειμένοι να δώσουν οι Ευρωπαίοι; Θα καλύψουν πλήρως τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών και τις απώλειες των ασφαλιστικών Ταμείων; Θα καλύψουν την εξυπηρέτηση του υπόλοιπου χρέους και για πόσο χρόνο;
Αγνωστο είναι επίσης πώς θα αντιδράσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κι αν θα συνεχίσει να δίνει ρευστότητα στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Σημειώνεται ότι ο κ. Τρισέ διαφωνούσε ακόμη και με την εθελοντική συμμετοχή ιδιωτών, πόσω μάλλον με ένα μη εθελοντικό και μεγάλο haircut. Ο κ. Τρισέ αποχωρεί τον Νοέμβριο από την προεδρεία της ΕΚΤ και ο διάδοχός του κ. Μάριο Ντράγκι έχει αποφύγει οποιαδήποτε δήλωση το τελευταίο διάστημα. Οι Γερμανοί προσδοκούν σε αλλαγή στάσης της ΕΚΤ, υπό τη νέα ηγεσία της.
Ερώτημα είναι και το εάν η ελάφρυνση του χρέους θα είναι τόσο μεγάλη για να αξίζει να αναλάβουν το ρίσκο μιας αναθεώρησης της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου, η Ευρωζώνη και η Ελλάδα. Από τα 350 δισεκατομμύρια ευρώ του χρέους το haircut θα εφαρμοστεί σε λιγότερο από 200 δισεκατομμύρια αφού 70 δισ. ευρώ περίπου είναι δάνεια της τρόικας, 60 δισ. ευρώ είναι ομόλογα στην κατοχή των κεντρικών τραπεζών και 16,5 δισ. ευρώ είναι σε έντοκα γραμμάτια. Επιπλέον, ένα μέρος του οφέλους του haircut θα εξανεμιστεί προκειμένου να ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες και να ενισχυθούν τα ασφαλιστικά Ταμεία.
Θα συνεχιστούν τα μέτρα λιτότηταςΣύμφωνα με τους ίδιους κυβερνητικούς αξιωματούχους, η ανάγκη παραγωγής υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων δεν θα εκλείψει και μετά το haircut, αφενός μεν γιατί οι Ευρωπαίοι δεν θα χρηματοδοτούν πρωτογενή ελλείμματα, αφετέρου δε γιατί η Ελλάδα θα πρέπει να βγει το ταχύτερο δυνατό στις αγορές. Μπορεί να μην απαιτούνται πλέον πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 6% του ΑΕΠ όπως προβλεπόταν στο Μνημόνιο, αλλά σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να είναι 4% - 5% του ΑΕΠ. Με άλλα λόγια η αυστηρή δημοσιονομική προσαρμογή θα πρέπει να συνεχιστεί και αυτόν τον σκοπό θα έχει η ευρωπαϊκή -ή ακριβέστερα γερμανική- επιτροπεία.
Δεδομένων αυτών, η κυβέρνηση, επισήμως, ζητεί προσήλωση στη συμφωνία της 21ης Ιουλίου, υπό την έννοια ότι μπορεί να μην είναι η καλύτερη δυνατή, αλλά είναι το ασφαλέστερο πλαίσιο, επειδή είναι γνωστές όλες οι παράμετροι. Κάποιοι ωστόσο στο εσωτερικό της φλερτάρουν με την ιδέα του Σχεδίου Β, δεδομένου ότι εάν αποφασίσουν να την επιβάλουν οι Γερμανοί, η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να αντισταθεί. Καθοριστική για την τύχη της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου θα είναι η έκβαση του PSI. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή επενδυτές που κατέχουν ομόλογα αξίας 105 δισ. ευρώ έναντι στόχου 135 δισ. (42 δισ. εξ αυτών λήγουν έως το τέλος του 2014, έναντι στόχου 54 δισ. ευρώ).

Με πήρανε κι εμένα στο παιδομάζωμα του ’70


Γράφει ο JZ
Ελλάδα μου, Μάνα μας, σε φιλώ.
Έλειπα χρόνια μακρυά σου και σε λησμόνησα. Ήμουν εδώ, κι όμως έλειπα.
Με πήραν στο παιδομάζωμα, Μάνα. Εκεί στις αρχές του Σεπτέμβρη του -75, εμένα κι άλλους πολλούς απ’ την ίδια γέννα μας πήραν απ’ τον κόρφο σου και μας έβαλαν στη στράτα να μας κάνουν αναλλώσιμα για τις ιδεολογίες τους, τις λέρες και τις απαταιωνιές τους.

Οι αλήτες, μάνα, που ‘ρθαν απ’ τα ξένα  με τα τρανά ονόματα και το δανεικό εγγλέζικο βρακί, την αμερικάνικη τρύπια κάλτσα και τις γαλικές κολώνιες… Αυτοί ήρθαν να σ’ αποτελειώσουν κόβοντας τα κεφάλια μας. Κι είχαν μαχαίρια και λόγχες που τέτοιες δεν ξανά ‘δες ούτε του πέρση βασιλιά, ούτε του τούρκου, ούτε του γερμανού.
Μας πήγαν στα “σχολειά” τους  να μας τυφλώσουν, να μας σπάσουν τα δάχτυλα να στραβώσουν τα μυαλά μας, να γίνουμ’ ένα με δαύτους και να τους υπηρετούμε μια ζωή. Κι άρχισαν να σε ξεγυμνώνουν εμπρός μας… πρώτα τη γαλάζια ποδιά, ύστερα τα σχολικά Σάββατα, κατόπιν τους τόνους και τα πνεύματα… τα νεύματα. Πήραν τα βιβλία και τα κιτρίνησαν… έκαναν τα σχολεία κουτιά. Τσιμεντένιες αυλές, κάγγελα στα παράθυρα, τσιμέντο και σοβάς παντού… σχολείο αδιάφορο, άχρωμο, άοσμο, άγευστο… η χειρότερη πόρτα για να μπεις στη ζωή.
Γυμνάσιο… στραγκαλισμός των εφηβικών ονείρων… αίθουσες κονσέρβες των 35 και των 40 ψυχών, ευνουχισμός της κρίσης, ο βωμός της παπαγαλίας. Εκεί μας μάθανε πως δεν είμαστε παιδιά σου Μάνα, και πως στα χώματά σου ήρθαμε “ινδοευρωπαίοι” και σφάξαμε τον κόσμο σου. Πως το αλφάβητό σου είναι του Γιαχβέ  και ο Πλάτωνας αντέγραφε το Μωυσή και πως οι αρχαίοι μας παπούδες ήταν κύναιδοι, ομοφυλλόφιλοι και παιδεραστές… Γυμνάσιο… εκεί σκοτώσανε το Διόνυσο μέσα μας… Σκονάκια στα μανίκια, τσιγάρο στην πίσω αυλή, κοπάνες, αλάνικο περπάτημα, ουίσκια και μπύρες στα κλεφτά, μπιλιάρδα και ρέφα στα ουφάδικα, βιντεοταινίες με το Ντούζο στις καφετέρειες… μαγκιές, κλανιές, ροχάλες και χουφτώματα… Αυτά μας τάϊζαν, αυτά τρώγαμε, άλλο δρόμο δε μας δείξαν…
Ύστερα Λύκειο, Πολυκλαδικά πειράματα, Τεχνικά αλητοκότετσα, Γενικά της πτυχιακής παραμύθας.  Πάλης ξεκίνημα, σχολείο μπουρδέλο απ’ τις παρατάξεις και τα κόματα… Ο γιός του βουλευτή πρόεδρος στο 15μελές… αλλαξοκωλιές με τα γαλαζοπράσσινα συμβούλια καθηγητών, βουτιές  στο “ταμείο”, μίζες απ’ τις εκδρομές… κονόμα τρελή στην πενταήμερη… Μαθητές κοματόσκυλα, σιχαμένες “προεκλογικές” εκστρατίες… αφίσσες τυπωμένες απ’ το κόμμα, ανορθόγραφα συνθήματα στον τοίχο που μόλις άσπρισε ο επιστάτης… και μετά κοπάνα, σούζες κι ορθάδικο ο ένας πάνω στον άλλο.
Δώδεκα χρόνια στα θρανία και δεν μου μάθαν να κοιτώ την ομορφιά σου Ελλάδα μου. Και οι δάσκαλοι στο χορό της συνδίκας ως τα κέρατα βουτηγμένοι. Η ταυτότητά μας, ένα χαρτί πλαστικοποιημένο, αυτό μόνο.
Πανεπιστήμιο… ευνουχιστήρια κρίσης, φυτόριο κοματόσκυλων. Μια μάντρα προπτυχιακών προβάτων… αφίσες για  το πάρτυ της ΠΑΣΠ με το ξεκώλι γκεστ-σταρ, εκπαιδευτική της ΔΑΠ στη Μύκονο για παρτούζες, οι άλλοι με τα κόκκινα κολημένοι στα υπόγεια με το Βασίλη να σκούζει “Πρώτη Μαϊου” κλπ κλπ. Εξεταστική, πεντάρια, τάβλι και φράπα, κλαμπάκι κι άπλυτο το άδειο απο μέρες τάπερ με τα γεμιστά… Ένα ολόκληρο κράτος να μη μπορεί να ενεργοποιήσει τα νιάτα του, να μη μπορεί να τα δείξει πως ν’ αναπνέουν στο φως….
Στρατός… λούφα, αγγαρία, υποταγή στον καραβανά μαλάκα με τα συμπλέγματα εξουσίας και τη σκοπιά να κοιτάει τοίχο. Κανένα ιδανικό για σένα , όλος ο στρατός ένα πεδίο μίζας και βολέματος. Αρχαία ρητά παντού… ποιός να διαβάσει… «Ω ΞΕΙΝ, ΑΓΓΕΛΕΙΝ ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΟΙΣ ΟΤΙ ΤΗΔΕ ΚΕΙΜΕΘΑ ΤΟΙΣ ΚΕΙΝΩΝ ΡΗΜΑΣΙ ΠΕΙΘΟΜΕΝΟΙ»  ποιός να το καταλάβει με την σαχλή “τυρόπιτα” στο κεφάλι και τη χακί “μπυτζάμα” για στολή… Βολές με μπαγιάτικα πυρομαχικά, το g3 ολογυάλιστο αλλά στο “γάμο του καραγκιόζη”… 18 μήνες πεταμένοι στο βωμό των δεικτών της ανεργίας…
Μετά δουλειά στην αρένα του κάπιταλ, σε τσιφλικάδες που αγόρασαν τα πάντα με κολώχαρτα τυπωμένα από τραπεζίτες, ΣΤΑΖΙ και CIA. Πέντε – δέκα τύποι αφέντεψαν τα πάντα. Μεγαλέμποροι που βάλαν χέρι στην κοινή περιουσία και μεγαλοψιλικατζήδες που με τις εφημερίδες και τα κανάλια γέμιζαν τα ρεζερβουάρ της μπουλντόζας που ‘χε τη μίζα στη Βουλή. Πέντε – δέκα τσιφλικάδες “εργολάβοι” αγόρασαν τις μετοχές της ζωής μας, των παπούδων και των παιδιών μας. Τώρα μας “νοικιάζουν” τη ζωή μας με πανωτόκια. Πέντε – δέκα τοκογλύφοι που τίποτα δεν κάναν στη ζωή τους παρά μόνο, αγόραζαν ομάδες, συνειδήσεις, κόματα, πολιτικούς… Πάμπλουτοι μεγιστάνες που κοντράραν τα μεγέθη τους στα κότερα και τις θαλαμηγους και το στόλο των ελικοπτέρων… Όσοι είχαν εργοστάσια και δίναν’ δουλειές τα κλείσαν και γίναν έμποροι. Μια Ελλάδα άνεργη να ταϊζει μεγιστάνες…
Εδώ στα χάμω, πόλεμος για την επιβίωση… Αν δεν έχεις καγιέν δεν είσαι τίποτα στα μέρη σου Ελλάδα. Και το τίποτα δε νοιάζεται για σένα… Τελευταία ρουφηξιά στο μάλμπορο, τ’ αποτσίγαρο στο δρόμο, διπλοπαρκαρισμένες αγονίες, “χέρι” στο φπα… Ημιυπαίθριος βίος, ξυστό και στοιχηματζήδικο για την άσπρη μέρα… Ο “κονομημένος” είν’ ο έξυπνος – μουρμουράς όταν τον βλέπεις -  κι ας τρώει απ’ τη σύνταξη του πατέρα και το γάλα του αγέννητού σου.
Γεννοκτονία γίνεται μάνα μου Ελλάς. Πραγματική γεννοκτονία των Ελλήνων  στον τόπο σου. Στρατιές τηλεβοθράρηδων ξερνάνε μίσος για σένα και για ότι δικό σου, αμέτρητοι τηλεπούστηδες του λάϊφστάϊλ λένε στις κόρες σου να ξεπαρθενιαστούν στα 12 για να πουλάνε τα μαγαζιά μπιχλιμπίδια και τα γειρατιά να γαμάνε με πολυεθνικά βιάγκρα. Φέραν’ και δυο εκατομμύρια δύστυχους απ’ έξω και μας κλείσανε στα πίσω απ’ τα κάγγελα των παραθύρων μας να κοιτάμε τα βλήματα του Μέγκα, τα πρωϊνά φερέφωνα και τα σιχάματα του μεσημεριού.
Γενοκτονία… που και γιατί να φέρεις παιδί στα μέρη σου Ελλάδα μου σήμερα αφού δεν θα σε γνωρίσει… Οι γονείς δε μεγαλώνουν τα παιδιά τους, αλλά η μουρόχαβλη στην πλάσμα με τα εξτένσιον. Οι γονείς δουλεύουν διπλοβάρδιες για το χιλιάρικο, οι παπούδες δουλεύουν κι αυτοί να μαζέψουν τα ένσημα – το νόμισμα για το Χάρο…
Λυπάμαι μάνα μας Ελλάδα μου γλυκειά. Αν συνέβαλα κι εγώ στο χάλι αυτό να ξέρεις πως το έκανα στο δρόμο για την επιβίωση. Ζωή άξιά σου δεν ζήσαμε, τον ουρανό σου δεν τον είδαμε, τη σημαία σου την αφήσαμε κουρελιασμένη και τον ύμνο σου τον κομπιάζουμε… Δεν είμαστε προδότες όμως και δεν φεύγουμε αν οι αλήτες που σε γδάρανε δεν τα πληρώσουν όλα και με πανωτόκια.
Ένα νέο μνημόνιο για πολιτικούς – δημοσιογράφους – και καρχαρίες… Μέχρι η Πέτρα σου Ελλάδα να ξαναγίνει άορνος….
Θραξ Αναρμόδιος (για την αντιγραφή)

Saturday, September 24, 2011

"Αυτοί που βρίσκονται ψηλά θεωρούν ταπεινό να μιλάς για το φαΐ"

Μεγαλύτερα γράμματα
"Αυτοί που βρίσκονται ψηλά θεωρούν ταπεινό να μιλάς για το φαΐ"
Την αντίδραση του ΚΚΕ προκάλεσαν οι επικρίσεις του προέδρου της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικου για το επίπεδο του κοινοβουλευτικού διαλόγου, ο οποίος χαρακτήρισε « απαράδεκτο σκηνοθετικό εφέ» την κίνηση της κυρίας Λιάνας Κανέλλη να φέρει μια φραντζόλα ψωμί κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στη Βουλή.
Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ σημειώνει:
«Οι συστάσεις του προέδρου της βουλής σε ό, τι αφορά τη βουλευτή του ΚΚΕ επιβεβαιώνουν το στίχο του Μπρεχτ:
Αυτοί που βρίσκονται ψηλά θεωρούν ταπεινό να μιλάς για το φαΐ. Το κοινοβούλιο κρίνεται πρωτίστως από τους βάρβαρους αντιλαϊκούς νόμους που ψηφίζει η πλειοψηφία του».
ΤΑ ΝΕΑ

Friday, September 23, 2011

Τσόντα μέσα σε με DVDs για του μαθητές..

Είναι φάρσα από το Ελληνοφρένεια! Το Ελληνοφρένεια απέκτησε και site http://www.ellinofreneia.net

Wednesday, September 21, 2011

bilderbergΟ G.Soros, σε σημερινό άρθρο του, προτείνει τη χρεοκοπία της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας, επίσης την έξοδο τους από την Ευρωζώνη, σαν τη μοναδική λύση για το ευρώ. Τι να επιδιώκει αλήθεια το εξέχων μέλος του κλάμπ;
Η σχετικά πρόσφατη απόφαση της κεντρικής τράπεζας της Ελβετίας (άρθρο Βιλιάρδου Β.), σύμφωνα με την οποία συνδέθηκε το φράγκο με το ευρώ, σημαίνει πιθανότατα το τέλος της εθνικής ανεξαρτησίας της μοναδικής χώρας που λειτουργεί σήμερα ολοκληρωμένα η άμεση δημοκρατία: το πολίτευμα της αποκεντρωμένης δημόσιας διοίκησης, στην οποία συμμετέχουν ενεργά όλοι οι πολίτες, ψηφίζοντας 4-5 φορές το χρόνο τους νόμους τους.
Άλλωστε, για την παγκόσμια ελίτ και ειδικά για τη «σκοτεινή» λέσχη Bilderberg, το ελβετικό πολίτευμα της άμεσης δημοκρατίας, η οποία απαιτεί τη συμμετοχή των πολιτών στην ψήφιση των νόμων, στον έλεγχο της λειτουργίας των δημοσίων οργανισμών και στις αποφάσεις του κράτους, ήταν ανέκαθεν ένα ενοχλητικό «σκουπίδι» στο δρόμο της κατάκτησης της απόλυτης εξουσίας στον πλανήτη.
Αυτό που θέλει να επιβάλλει η λέσχη Bilderberg είναι η κεντρική διοίκηση από μία μικρή ελίτ στο παρασκήνιο, χωρίς κανένα δημοκρατικό ή άλλου τύπου έλεγχο, έτσι ώστε να εκμεταλλεύεται ανενόχλητη τους απροστάτευτους ανόητους των χωρών που έχει καταπατήσει. Πιθανόν η δημιουργία μίας γερμανοκεντρικής ομοσπονδίας, με την ονομασία Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης (των Τραπεζών θα συμπληρώναμε), να είναι ο ιδανικός χώρος για την επικράτηση των συμφερόντων του κλαμπ των ισχυρών.
Είναι μάλλον καθαρό το ότι, σε πάρα πολλές χώρες δεν αντιπροσωπεύουν πλέον τα Κοινοβούλια τους Πολίτες αλλά, αντίθετα, τα συμφέροντα του χρηματοπιστωτικού καρτέλ (δεν πρέπει να «μπερδεύουμε» καθόλου το καρτέλ αυτό με τις χρηματαγορές, οι οποίες είναι ουσιαστικά τα δικά μας χρήματα από τα συνταξιοδοτικά ταμεία, από τις αποταμιεύσεις μας κλπ.). Επίσης, τα κοινοβούλια εκπροσωπούν τα συμφέροντα του καρτέλ των μονοπωλιακών πολυεθνικών θηρίων, τα οποία δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με τις επιχειρήσεις της ελεύθερης αγοράς (έτσι όπως τη γνωρίζαμε στο παρελθόν, πριν από την επικράτηση της νεοφιλελεύθερης σχολής της ελίτ).
Το χρηματοπιστωτικό Καρτέλ, το οποίο μαζί με την κεντρική τράπεζα της Ευρώπης κατάφερε να μονοπωλήσει την παραγωγή χρήματος, είναι ουσιαστικά αυτό που επέβαλλε στις κυβερνήσεις να χρησιμοποιήσουν τα χρήματα των φορολογουμένων πολιτών τους, για τη διάσωση των τραπεζών! Διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να διασωθούν οι υπερχρεωμένες τράπεζες, όπως για παράδειγμα η Commerzbank της Γερμανίας, η οποία έχει εκδώσει ομόλογα ύψους 860 δις €!
Δηλαδή, μία μόνο τράπεζα χρωστάει σχεδόν το 30% του ΑΕΠ της Γερμανίας (2,5 φορές περίπου το δημόσιο χρέος της Ελλάδας). Εάν τελικά υποχρεωθεί η Γερμανία να διασώσει μόνο αυτήν την τράπεζα (υπάρχουν πολλές άλλες), θα αυξήσει το δημόσιο χρέος της σχεδόν κατά 30% (στα 110% του ΑΕΠ της). Πιθανότατα λοιπόν για το λόγο αυτό η κυρία Μέρκελ εξανίσταται, όταν ακούει για τα προβλήματα της Ελλάδας, αφού φοβάται ότι έτσι μάλλον θα ανακαλυφτούν τελικά και τα δικά της, της Γερμανίας δηλαδή (το ίδιο συμβαίνει και στη Γαλλία του κ. Sarkozy).
Στο θέμα μας ξανά, μελλοντικά θα αποφασίζει για κάθε είδους «διασώσεις» (με τα χρήματα των Ευρωπαίων φορολογουμένων και εκτός κάθε δημοκρατικού ή νομικού ελέγχου), το κυβερνητικό συμβούλιο του ευρωπαϊκού μηχανισμού σταθερότητας (ESM). Για πολλούς, οι «σαδιστές» τότε θα είναι οι παράγοντες του καρτέλ, οι «σαδομαζοχιστές» οι κυβερνώντες, ενώ οι «μαζοχιστές» όλοι οι κυβερνώμενοι, αφού επιτρέπουν να γίνονται όλα αυτά χωρίς την παραμικρή αντίδραση εκ μέρους τους.
Οι «αστείες αντιδράσεις» των «διαμαρτυρομένων» πολιτών, αυτών δηλαδή που συγκεντρώνονται στις πλατείες της Ευρώπης χωρίς καν να γνωρίζουν τι θέλουν (κάποτε αυτοί που διαδήλωναν ήταν τουλάχιστον πολιτικοποιημένοι, δεν εννοούμε βέβαια «κομματικο-κρατούμενοι»), δεν πρόκειται φυσικά να εμποδίσουν τις κυβερνήσεις να αποφασίζουν όπως αυτές θέλουν, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες της χρηματοπιστωτικής μαφίας.
Στην Ελβετία τώρα, η κεντρική τράπεζα αποφάσισε να συνδέσει το νόμισμα της με το ευρώ, παρά το ότι πρέπει να διαθέσει εκατοντάδες δισεκατομμύρια φράγκων για τη διατήρηση της σταθερής ισοτιμίας του, με τεράστιο κόστος. Ταυτόχρονα, οι πολυεθνικές υπερτράπεζες θα μπορούν να δανείζονται σε ελβετικά φράγκα με ελάχιστο κόστος (τα επιτόκια είναι σχεδόν μηδενικά), χωρίς κανέναν συναλλαγματικό κίνδυνο, επενδύοντας τα δανεικά χρήματα σε κρατικά ή άλλα ομόλογα υψηλών αποδόσεων.
Πολλά κερδοσκοπικά Hedge funds λοιπόν ετοιμάζονται για επίθεση, με δανεικά χρήματα από την ίδια την Ελβετία, πιστεύοντας πως είναι φύσει αδύνατον να αντέξει η χώρα και πως θα αποτύχει παταγωδώς η παράλογη αυτή «κατασκευή», όπως απέτυχε και το σύστημα των σταθερών συναλλαγματικών ισοτιμιών, πριν από την εισαγωγή του ευρώ. Σύμφωνα δε με διάφορους οικονομικούς αναλυτές, ο δισεκατομμυριούχος G.Soros, στέλεχος φυσικά της λέσχης Bilderberg, ήδη τρίβει τα χέρια του, αφού προβλέπει να κερδίσει από το ελβετικό φράγκο (από τον ελβετικό λαό ουσιαστικά), όσα κέρδισε κάποτε από την επίθεση του εναντίον της βρετανικής στερλίνας.
Είναι αυτονόητο δε ότι η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας θα συγκεντρώσει πολλά δισεκατομμύρια ευρώ στα βιβλία της, αφού μόνο έτσι θα διατηρήσει την ισοτιμία του φράγκου σταθερή οπότε, όταν το ευρώ καταστραφεί (γεγονός μάλλον αναπόφευκτο), θα καταστραφεί και η Ελβετία. Ακριβώς για το λόγο αυτό, τα hedge funds στοιχηματίζουν με χρήματα που δανείζονται από την ίδια την Ελβετία, αφ’ ενός μεν στην άνοδο του φράγκου (την οποία τα ίδια θα προκαλέσουν), αφ’ ετέρου στην πτώση του ευρώ (την οποία τα ίδια θα φροντίσουν). Ένα διπλό στοίχημα λοιπόν, με τεράστιες πιθανότητες επιτυχίας και εγγραφής διπλών κερδών.
Το 2011 η λέσχη Bilderberg συνεδρίασε στο St.Moritz της Ελβετίας. Πριν από την κρίση της Ελλάδας και της Ισπανίας, η περιβόητη ελιτίστικη λέσχη είχε συνεδριάσει εκεί, κάτι που φυσικά μπορεί να θεωρηθεί σύμπτωση. Ανήκει μάλλον στις θεωρίες συνωμοσίας η πεποίθηση ότι, στις ετήσιες κλειστές συνεδριάσεις της Bilderberg, σε αυτές δηλαδή που δεν παρευρίσκονται οι εκάστοτε προσκεκλημένοι, ειδικά αυτοί των χωρών που τις φιλοξενούν, τα μέλη της λέσχης αποφασίζουν σε ποια χώρα θα εισβάλλουν, με στόχο τη λεηλασία του πλούτου της.
Όμως, εάν απλά σκεφθεί κανείς τι συνέβη στην Ελλάδα και στην Ισπανία, λίγο μετά τις συγκεντρώσεις της λέσχης, δεν χρειάζεται να προβληματιστεί ιδιαίτερα για να καταλάβει που αρχίζει και που τελειώνει μία πραγματική θεωρία συνωμοσίας. Εάν δε πιστεύει κανείς ότι η σημερινή κρίση της Ελλάδας και της Ευρωζώνης γενικότερα πρόκειται σύντομα να λυθεί από τους πολιτικούς, είναι πολύ εύπιστος, αφού η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπεί, αλλά θα στέκεται «σταθερά» στην άκρη του γκρεμού, για όσο χρονικό διάστημα (μπορεί μέρες, μπορεί μήνες ή και χρόνια) χρειάζεται η ελίτ για να πετύχει τους στόχους της. Πάντως, θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η επιλογή της χώρας για τη συνεδρίαση του 2012, η οποία πιθανόν δεν θα είναι η Γαλλία ή η Γερμανία, αλλά κάποια άλλη.
Εάν αντιδράσουν βέβαια οι πολίτες ή εάν αποδεχτούν παθητικά τη μοίρα τους, είναι κάτι που μόνο οι ίδιοι το γνωρίζουν. Εάν συνεχίσουν όμως να πιστεύουν ότι αυτοί φταίνε για όλα όσα συμβαίνουν στην πατρίδα τους, η δική τους σπατάλη δηλαδή και η τεμπελιά τους, είναι μάλλον άξιοι της μοίρας τους και πολύ καλά κάνουν όλοι αυτοί που τους εκμεταλλεύονται ασύστολα.

Tuesday, September 20, 2011

Πατέρας πέταξε τον 7χρονο γιο του από κρουαζιερόπλοιο

Για κακοποίηση ανηλίκου κατηγορείται ένας πατέρας που πέταξε το γιο του από ένα κρουαζιερόπλοιο στη νότια Καλιφόρνια, όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα Λος Άντζελες Τάιμς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα τον περασμένο Αύγουστο ο Σλόαν Στίβεν Μπράιλς, 35 ετών, χαστούκισε κατ' επανάληψη τον 7χρονο γιο του και στη συνέχεια τον άρπαξε και τον πέταξε στη θάλασσα, στο λιμάνι Νιούπορτ Μπιτς.
Οι επιβάτες ενός άλλου πλοίου περισυνέλεξαν το παιδί.

Ο Μπράιλς, που είναι ελεύθερος αφού κατέβαλε εγγύηση 100.000 δολαρίων, κινδυνεύει να καταδικαστεί σε κάθειρξη έξι ετών εάν κριθεί ένοχος.

Ο 35χρονος πάντως απορρίπτει τις κατηγορίες και μάλιστα είπε σε τηλεοπτική συνέντευξη ότι δεν πέταξε το παιδί αλλά ότι πήδηξε και ο ίδιος μαζί του. «Διασκεδάζαμε. Πηδήξαμε μαζί. Σκεφτήκαμε ότι θα είχε πλάκα. Απλώς παίζαμε», δικαιολογήθηκε.

Sunday, September 18, 2011

online κάμερες κυκλοφορίας στον περιφερειακό θεσ/νίκης

Κάμερες περιφερειακού Θεσσαλονίκης

Το νέο site είναι το


τελ. ενημέρωση 14/05/2012

ΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΑΝΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ


 σχόλια που έγιναν στο twitter, τη στιγμή που εκστόμισε αυτή την τρομερή κουβέντα ο πρωθυπουργός μας.
Με τις υγείες μας!!!
@stathisdrogosis: Ένας εργαζόμενος ανα οικογένεια, ένα βιβλίο ανά τάξη, ένας γιατρός ανα όροφο, ένα νερό ανά Βαγγελιώ
@aresburas: Μπορεί ένας δημοσιογράφος να ρωτήσει, αν σ' ένα ζεύγος δουλεύουν κ οι 2, θα πρέπει να χωρίσουν ή ο ένας να παραιτηθεί;
@BebecaVIP: Ήταν ένας Άγγλος, ένας Γάλλος κι #enas_ergazomenos
@mahas0: Αντε και με το καλό #enas_ergazomenos ανά πολυκατοικία
@Anasto7: Θα αναλάβουν κι οι πολιτικοί κάποι βάρος λέει. "Μόνο ένα αυθαίρετο ανά υπουργό"
@PartonMike: Αντί να χαίρεστε που ο #enas_ergazomenos θα δουλευει και οι υπολοίποι θα αράζουμε και θα του τα τρώμε, παραπονιέστε κιόλας. Μα πόσο αχάριστοι!
@olga_from_mars: γνωρίζω οικογένεια με 2 συνταξιούχους και 2 εργαζόμενους.που κάνω καταγγελία; #enas_ergazomenos
@NickolasSpirida: Προσφέρομαι να παντρευτω εργαζομενη γυναικα...ορκιζομαι να μην ψαξω ποτε για δουλεια. #enas_ergazomenos
@marie_la_bas: Πόσοι ημιαπασχολούμενοι μας κάνουν έναν εργαζόμενο? #enas_ergazomenos
@paiktour: Επόμενη κίνηση η θέσπιση του θεσμού του εργαζόμενου της γειτονιάς
@FragileAlex: Να σταματήσει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του ο Πατίτσας ή να σταματήσει να βγάζει παντόφλες η Χρουσαλά;
@lenakas: ...η Μενεγάκη, γάτα. πρόννοησε
@allufunmarx: -Ποιος φταίει πραγματικά για το #enas_ergazomenos σε κάθε οικογένεια; -Ο #enas_psifoforos του πασόκ σε κάθε οικογένεια.
@ergodektis: Ανταλλάσω εργαζόμενο αδερφό με άνεργη μέχρι 22 ετών. Απαιτείται φωτογραφία ολόσωμη με μπικίνι στη διεύθυνση...

Friday, September 16, 2011

Υπηρεσία …επικήδειου στο Facebook


Βγάζουμε φωτογραφίες στις διακοπές μας ειδικά για να μπουν στο Facebook. Χωρίζουμε, ξαναερωτευόμαστε μέσω Facebook και το διατυμπανίζουμε στο “relationship status”. Ενημερώνουμε που θα πάμε το Σαββατόβραδο και την επομένη πως περάσαμε εκεί που πήγαμε.
Όταν αναχωρήσουμε όμως για...το παντοτινό ταξίδι, τότε ποιος θα κάνει update; Το Φατσοβιβλίο μας σκέφτηκε και προσφέρει μια νέα κάπως… μακάβρια υπηρεσία που θα υπάρχει και… μετά από εμάς.
Πρόκειται για την εφαρμόγη "if i die" που επιτρέπει στους χρήστες να αφήσουν ένα μήνυμα αποχαιρετισμού στα αγαπημένα τους πρόσωπα.
O τρόπος είναι απλός ...Η σελίδα μας παρακινεί να καταγράψουμε σε ένα video την ιστορία της ζωής μας, ένα μυστικό ή ένα αποχαιρετιστήριο μήνυμα.
Παράλληλα, μας αποδεσμέυει από γραφειοκρατία, υπογραφές και δικηγόρους, καθώς δεν χρειάζεται ληξιαρχική πράξη θανάτου...απλώς επιβεβαίωση από τρεις φίλους μας στο Facebook!
Οι ενεργοί χρήστες της υπηρεσίας είναι μόλις 137, κάτι που δείχνει πως ευτυχώς…δεν το έχουμε χάσει τελείως.