Lolitopages

Sunday, June 29, 2014

Φιλοσοφίες

•    Η διαφορά μεταξύ συζύγου και εραστή είναι 45 λεπτά.
•    Ο πιο σύντομος δρόμος για την καρδιά ενός άντρα είναι με μαχαίρι στο στήθος του.
•    Μια ιδέα δεν είναι υπεύθυνη γι’ αυτούς που την πιστεύουν.
•    Στη ζωή άλλοτε είσαι το έντομο κι άλλοτε το παρμπρίζ.
•    Δείχνεις ωραιότερη χωρίς τα γυαλιά μου.

Sunday, June 8, 2014

Goji Berry

Η καλλιέργεια του μαγικού αυτού καρπού Goji Berry ξεκίνησε με δειλά βήματα και στην Ελλάδα.
Πρόκειται για πολυετή φυτά με ποικίλα είδη καρπών, που μοιάζουν με μούρα και είναι ιδιαιτέρα ευαίσθητοι. Για το λόγο αυτό η συλλογή τους γίνεται πάντοτε με ειδικά υφάσματα.
Τα Goji Berries τα βρίσκει κανείς φρέσκα μονάχα στον τόπο παραγωγής τους. Γενικότερα, υπάρχουν στο εμπόριο σε αποξηραμένη μορφή και η τιμή τους υπολογίζεται περίπου στα 14 ευρώ το κιλό. Η γεύση τους είναι σχετικά ουδέτερη. Οπτικά, αλλά και γευστικά θυμίζει σταφίδα όμως σίγουρα διαφέρει κατά πολύ από αυτήν.
Η ιδιαιτερότητα του καρπού, που το έχει κάνει και παγκοσμίως γνωστό, βρίσκεται στην περιεκτικότητά του σε μονοσακχαρίτες και πολυσακχαρίτες. Τέσσερις από αυτούς εκτιμάται πως δεν υπάρχουν σε άλλες τροφές και το καθιστούν μοναδικό και ξεχωριστό. Πρακτικά, το γεγονός αυτό ωφελεί την υγεία με πολλούς τρόπους:

•    Αυξάνει το μεταβολισμό
•    Ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό
•    Αντιγηραντικές ιδιότητες και υπόφυση αυξητικής ορμόνης
Ποιες είναι οι ευεργετικές ιδιότητες του καρπού για την ανθρώπινη υγεία και ευεξία
•    Βοηθάει στην κυκλοφορία του αίματος και το εμπλουτίζει με θρεπτικά συστατικά.
•    Βελτιώνει την όραση.
•    Αναζωογονεί τον οργανισμό και τον γεμίζει ενέργεια ακόμα και όταν υποφέρει από άγχος.
•    Αντιγηραντικές ιδιότητες και ενίσχυση μακροζωίας.
•    Είναι πλούσια πηγή βήτα-Καροτίνης,  βιταμίνης C ( περισσότερη κατά 500 φορές από τα πορτοκάλια) , βιταμίνης Β1, Β2και Β6, αντιοξειδωτικών και αμινοξέων.
•    Περιέχει πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, ίνες και λιπαρά, σε ποσότητα που καλύπτουν τις καθημερινές ανάγκες του οργανισμού.
•    Έχει περισσότερο σίδηρο από ότι το σπανάκι.
•    Περιέχει βιταμίνη Ε.
•    Συμβάλλει στην σεξουαλική δραστηριότητα.
•    Δρα κατά των μικροβίων και των μυκήτων.
Με ποιον τρόπο μπορείς να τον εντάξεις στη διατροφή σου
Το μούρο της ευτυχίας καταναλώνεται ως αποξηραμένος καρπός, που μπορεί να συνδυαστεί με σαλάτες, άλλους ξηρούς καρπούς, σε γλυκά ή με γιαούρτι και βρώμη για ένα θρεπτικό πρωινό. Στην Κίνα χρησιμοποιούνται τα φύλλα του και ο φλοιός της ρίζας, προκειμένου να παρασκευασθεί το τσάι του, ενώ σημαντικότατης θρεπτικής και βιολογικής αξίας είναι ο χυμός του. Ενδεικτικά, ο χυμός του Goji Berry αποτρέπει τις ταχυπαλμίες, έχει αντικαρκινικές ιδιότητες και ανακουφίζει εγκύους από τη ναυτία.

Friday, June 6, 2014

Tα στατιστικά των σεξουαλικών φαντασιώσεων!

Οι φαντασιώσεις είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης σεξουαλικότητας, όμως λίγοι τολμούν να μιλήσουν για τις πιο απόκρυφες σκέψεις τους.
Οι επιστήμονες βέβαια έχουν καταφέρει να τρυπώσουν στο μυαλό ανδρών και γυναικών και αποκαλύπτουν όλα όσα θέλουμε να μάθουμε.
Δείτε ποια είναι τα πιο ενδιαφέροντα ερευνητικά δεδομένα για τις σεξουαλικές φαντασιώσεις.
- Οι φαντασιώσεις των ανδρών είναι πιο τολμηρές, ενώ στις φαντασιώσεις των γυναικών επικρατεί το συναίσθημα και το ρομαντικό στοιχείο (Journal of Sex Research).
- Οι φαντασιώσεις των ανδρών περιστρέφονται συχνά γύρω από την ερωτική ικανοποίηση της συντρόφου, δεν ισχύει όμως κάτι αντίστοιχο για τις φαντασιώσεις των γυναικών (Journal of Sex Research).
- Τουλάχιστον το 50% των ανδρών φαντασιώνεται το σεξ αρκετές φορές τη μέρα, το 43% μερικές φορές την εβδομάδα ή μερικές φορές το μήνα και μόλις το 4% των ανδρών φαντασιώνεται το σεξ λιγότερο από μία φορά το μήνα (Sex in America: A Definitive Survey).
- Το 19% των γυναικών σκέφτεται το σεξ κάθε μέρα ή αρκετές φορές την ημέρα, το 67% των γυναικών φαντασιώνεται το σεξ μερικές φορές την εβδομάδα ή το μήνα και το 14% λιγότερο από μία φορά το μήνα (The Social Organization of Sexuality: Sexual Practices in the United States).
- Σε γενικές γραμμές, οι πρώτες σεξουαλικές φαντασιώσεις κάνουν την εμφάνισή τους στην ηλικία των 11 με 13 ετών. Στους άνδρες εμφανίζονται συνήθως νωρίτερα σε σύγκριση με τις γυναίκες (Psychological Bulleting).
- Οι φαντασιώσεις είναι μια υγιής έκφραση της σεξουαλικότητας και είναι συχνότερες σε άτομα που δεν αντιμετωπίζουν σεξουαλικές διαταραχές και που εκφράζουν ικανοποίηση από την ερωτική τους ζωή (Psychological Bulleting).
- Οι ρόλοι των δύο φύλων στις ερωτικές φαντασιώσεις πολλές φορές συμπίπτουν, ωστόσο οι γυναίκες παίρνουν πιο συχνά παθητικούς ρόλους ενώ οι άντρες προτιμούν τους κυρίαρχους ρόλους (Psychological Bulleting).
Πηγή: onmed.gr

Thursday, June 5, 2014

Γιατί είναι μπλε ο ουρανός; Γιατί μιλάνε οι παπαγάλοι και πότε θα τελειώσει ο κόσμος; -Οι ειδικοί απαντούν σε παιδικές απορίες Πηγή: Γιατί είναι μπλε ο ουρανός; Γιατί μιλάνε οι παπαγάλοι και πότε θα τελειώσει ο κόσμος; -Οι ειδικοί απαντούν σε παιδικές απορίες


Για κάποια από αυτά τα θέματα, απορούν και κάποιοι ενήλικες. Ντρέπονται όμως να το παραδεχθούν. Για αυτό τη λύση δίνουν μερικοί μπόμπιρες.

Γιατί είναι μπλε ο ουρανός; Γιατί βλέπουμε το φεγγάρι την ημέρα; Και γιατί μιλούν οι παπαγάλοι; Αυτές είναι μερικές από τις κλασικές παιδικές απορίες. Η Daily Mail λοιπόν βρήκε μερικούς ειδικούς και έδωσε απάντηση στις ερωτήσεις μικρών και μεγάλων.

Πότε θα τελειώσει ο κόσμος;

Wednesday, June 4, 2014

Όσα (θετικά) μας δίδαξαν ο Σκρουτζ, ο Μίκι και οι άλλοι


Για την τιμή των όπλων. Και των αγαπημένων μας ηρώων.

Με αφορμή τις φήμες που κυκλοφορούν και χωρίς αιδώ ρίχνουν τις ευθύνες στους παιδικούς μας ήρωες για το κακό παράδειγμα που μας έδωσαν, με συνέπεια -και καλά- να μην βλέπουμε προκοπή κατά την ενηλικίωσή μας, αισθανόμαστε την υποχρέωση να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Για την τιμή των όπλων. Και των αγαπημένων μας ηρώων.