Lolitopages

Monday, April 25, 2011

ΟΙ ΞΕΧΑΣΜΕΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

Ελλάδα και η παραγωγή της έχει καταληστευτεί από τις τράπεζες με τα πανωτόκια που καθιέρωσε η Νέα Δημοκρατία με νόμο το 1980 . Το ΠΑΣΟΚ με υπουργό οικονομικών τον Τσοβόλα τα συνέχισε . Με δικές μας ενέργειες αποδείξαμε την τοκογλυφία των τραπεζών και κατάφερε να ρίξει το νόμο 1083 και την 289 απόφαση της νομισματικής επιτροπής την οποία μεταξύ των άλλων υπέγραψε και ο Μάνος που έκανε το ένα εκατομμύριο σε 20 χρόνια 1 δις 24 εκατομμύρια . Το ΠΑΣΟΚ όμως επανέφερε τα πανωτόκια με νέο νόμο . Με τα πανωτόκια διέλυσαν την ελληνική παραγωγή και οδήγησαν την Ελλάδα στο να χρωστάει τεράστια ποσά . Το 1974 κάθε 'Ελληνας χρωστούσε 11.300 δρχ για να ξεχρεώσει εσωτερικό και εξωτερικό χρέος και σήμερα χρωστάει 5.500.000 δρχ. Δηλαδή 550 φορές επάνω.

'Εκλεισαν πάνω από 50.000 μικρές, και μεγάλες, επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα να έχουμε φοβερή ανεργία και πολλοί 'Ελληνες να ζουν στα όρια της φτώχειας. Οι νέοι μας απελπισμένοι , γιατί δε βρίσκουν δουλειά στρέφονται στα ναρκωτικά και στην πορνεία. Το ΠΑΣΟΚ υπέγραψε τις συμφωνίες στην κοινή αγορά για τη μείωση των αγροτών από 2,5 εκατομμύρια άτομα σε 700 χιλιάδες μόνον. Η Νέα Δημοκρατία τηρεί σιγή ιχθύος για το Θέμα αυτό. Πού θα απασχοληθούν το 1,8 εκατομμύρια άνθρωποι, που τους διώχνουν απ' τη γεωργία και την κτηνοτροφία; Τα ελληνικά φρούτα δεν εξάγονται, αλλά θάβονται στις χωματερές . Το γάλα έχει ποσόστωση μόνο εβδομήντα κιλά κατά κεφαλήν, ενώ η Πορτογαλία έχει πάρει 3 επιπλέον φορές και η Ισπανία 2,5 φορές. Αυτά είναι η προδοσία των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, που εναλλάσσονται την εξουσία τα τελευταία 25 χρόνια. Πέρσι εισάγαμε από την κοινή αγορά κρέας, γάλα και τυρί αξίας 1 τρις 100 δις , αν παράξουμε αυτά τα προϊόντα στην Ελλάδα θα δημιουργηθούν τουλάχιστον 600.000 νέες θέσεις εργασίας, από τη ζωοτροφή τη ζωοπαραγωγή και τη βιομηχανική επεξεργασία γάλακτος, τυριού, κρέατος και δερμάτων. Επίσης απαιτούνται τουλάχιστον 40 χιλιάδες φορτηγά αυτοκίνητα ημερησίως.


ΜΑΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ

Εάν οι επιχειρήσεις , που έκλεισαν από τις τράπεζες , δοθούν πίσω στους ιδιοκτήτες τους και χρηματοδοτηθούν με το μέσο ευρωπαϊκό επιτόκιο, που είναι 1,2 έως 2 % , μέσα σε έξι μήνες Θα έχουν απασχοληθεί τουλάχιστον 400 χιλιάδες άτομα και μέσα σε δύο χρόνια οι εργαζόμενοι σ' αυτές θα έχουν ξεπεράσει τα 1,5 εκατομμύρια ανθρώπους .
Μ' αυτόν τον τρόπο θα εξαλειφθεί μια για πάντα το πρόβλημα της ανεργίας στην Ελλάδα και θα λυθεί οριστικά το πρόβλημα των ταμείων που είναι χρεοκοπημένα (IKA κ.λ.π.), διότι θα εισπράξουν καινούρια χρήματα! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΤΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ όπως ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ - η Eλλάς επιπλέει, κυριολεκτικά πάνω στο ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ!

Το 1978 στη Ζάκυνθο και στη θέση Κερί ο Σωτήριος Σοφιανόπουλος ξεκίνησε την άντληση αργού πετρελαίου και το ανθελληνικό κράτος με προσωπική εντολή του τότε υπουργού βιομηχανίας Μιλτιάδη Έβερτ του πέρασε δύο φορές χειροπέδες.

ΧΡΩΜΙΟ ΚΑΙ ΝΙΚΕΛΙΟ σε πολύ μεγάλες ποσότητες . Χωρίς χρώμιο και νικέλιο δεν υπάρχει ανοξείδωτος χάλυβας στην παγκόσμια βιομηχανία!

ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ σε μεγάλες πoσότητες τo οποίο μας το παίρνουνε οι Γάλλοι σχεδόν τζάμπα (σύμβαση ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ). Επί ΕΡΕ και η σύμβαση ΠΑΣΟΚ επί Παπανδρέου η οποία ευτυχώς δεν ολοκληρώθηκε.

ΧΡΥΣΟΣ υπάρχει αποδεδειγμένα σε 55 σημεία στη χώρα μας! 'Ενα κιλό χρυσός κάνει 3,5 εκατομμύρια δρχ, ένας τόνος κάνει 3,5 δις και χίλιοι τόνοι 3,5 τρις. Γιατί οι κυβερνήσεις δεν εκμεταλλεύονται το χρυσό αλλά χρεώνουν τη χώρα κάθε χρόνο 2,5 τρις; (Η παραγωγή του ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ σταμάτησε το 1960). Μόνο από εκεί παρείγοντο 280 Kg. ετησίως.

ΜΑΡΜΑΡΑ η χώρα μας έχει τεράστιες ποσότητες! Ολοι ξέρουν το μάρμαρο του Παρθενώνα, το πεντελικό μάρμαρο. Η Πεντέλη έχει αρκετά κυβικά χιλιόμετρα μάρμαρο. Ένα κυβικό χιλιόμετρο είναι ένα δισεκατομμύριο κυβικά μέτρα, και κάθε κυβικό μας δίνει καθαρά 40 τετραγωνικά μέτρα σε φύλλα 2 πόντους πάχος, άρα 40 δις τετραγωνικά μέτρα και με 25 χιλιάδες δρχ το τετραγωνικό μέτρο κατ' ελάχιστον μας κάνουν 1 τετράκις δρχ. ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ! ! ! Γιατί οι κυβερνώντες απαγόρευσαν την εκμετάλλευσή του;

Για παράδειγμα η Γερμανία δεν έχει καθόλου πρώτες ύλες, αλλά είναι οικονομικά η πιο δυνατή σ' ολόκληρη την Ευρώπη λόγω βιομηχανίας.

Η Ελλάς έχει μεγάλες ποσότητες κοραλλιών στις θάλασσες της. Τα κοράλλια έχουν αξία 200 χιλιάδες το κιλό, αλλά με νόμο απαγορεύεται να βγάλουμε κοράλλια!!! Πέρσι εισάγαμε 300 χιλιάδες, τόνου, αλάτι, κυρίως, από το Ισραήλ. Η Ελλάδα δεν έxει θάλασσες;

Στη ΧΡΩΠΕΙ ο κ. Σοφιανόπουλος κατασκεύασε όπλα ( οπλοπολυβόλα, καραμπίνες ) για το στρατό και ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ, που ΔΕΝ ανιχνεύονται από ραντάρ, αλλά το Kράτος τα απαγόρευσε και την έκλεισε ! Πώς διαμέσου της Αγορανομίας, καθήλωσε τις τιμές των φαρμάκων επί 22 χρόνια!!!

Είμαστε Η ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ σε ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΤΟΛΟ στον ΠΛΑΝΗΤΗ , αλλά τους πλοιοκτήτες τους διώξαμε εκτός Ελλάδος. Τα ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ της Ελλάδος και οι ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕΣ ΖΩΝΕΣ υπολειτουργούν και κλείνουν. Μπορούμε και θέλουμε να τους φέρουμε πάλι στην Ελλάδα για να ξαναδουλέψουν τα ναυπηγεία διότι οι Έλληνες ναυπηγούν τουλάχιστον 50 πλοία το χρόνο. Άρα θα έχουμε εργασία για 50 ναυπηγεία.

Η χώρα μας έχει τα πιο πολλά νερά , μαζί με την ΦΙΛΑΝΔΙΑ στην Ευρώπη που δυστυχώς χύνονται ανεκμετάλλευτα στη θάλασσα και αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα στην άρδευση των χωραφιών και στην ύδρευση πόλεων και χωριών, με αποτέλεσμα να ξοδεύονται πολλά δις για γεωτρήσεις και να εισχωρεί η θάλασσα στον υπόγειο υδάτινο ορίζοντα και να καθιστούν τα υπόγεια νερά ακατάλληλα προς ύδρευση και άρδευση .

Προτείνουμε τη δημιουργία φραγμάτων και υδροηλεκτρικών έργων, ώστε να λυθεί το πρόβλημα της ύδρευσης της άρδευσης και της ηλεκτρικής ενέργειας , η οποία ΘΑ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ , ενώ τώρα κοστίζει ακριβά και μέρος της εισάγεται (3-4%).
Η χώρα μας έχει έκταση 132 εκατομμύρια στρέμματα, που πάρα πολλά είναι ξερικά. Εάν αρδεύσουμε 10 εκατομμύρια στρέμματα απ' αυτά, που τώρα καλλιεργείται σιτάρι και οι παραγωγοί κερδίζουν μόνο δύο-τρεις χιλιάδες το στρέμμα, και καλλιεργήσουμε ΣΟΓΙΑ, μιας και το κλίμα της Ελλάδος είναι ιδανικό, θα πάρουμε κατά στρέμμα σπόρο-χορτονομή 2 τόνους σόγιας, δηλαδή 20 εκατομμύρια τόνους και επί 70 δρχ. το κιλό μας κάνει 140δις. καινούρια λεφτά για τους αγρότες μας. ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΚΙΛΟ .

ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ .

Αξιοποιώντας τον πλούτο της χώρας θα αυξηθεί η ετήσια παραγωγή τουλάχιστον 3 φορές και το κράτος θα έχει τη δυνατότητα να δώσει οικονομικά κίνητρα για τους πολύτεκνους: επιδόματα, μισθό ανά παιδί, συντάξεις στις μητέρες ,ρούχα, τρόφιμα κ.τ.λ .Μόνο έτσι θα λυθεί το πρόβλημα της υπογεννητικότητας και της ερήμωσης της Ελλάδος..

ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ, το 1922 και η απόκρυψη της.(κατέστρεψαν Ελληνισμό 30 Αιώνων).

Το 1936 ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ έγγραφε ότι το ΚΚΕ όχι μόνο χάρηκε για την καταστροφή του 1922;;; αλλά και την επιδίωξαν!!! Αλλά και στην 5η Ολομέλεια πήραν απόφαση η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ να πάει στη Βουλγαρία!!! και στην Σερβία.

ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΨΩΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑ ΣΚΟΠΙΜΩΣ!!!

ΕΛΑΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΝΑ ΞΑΝΑΦΤIΑΞΟΥΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΔΗ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ

Το πρόβλημα των ναρκωτικών παγκοσμίως είναι γνωστά. Υποτίθεται ότι όλα τα κράτη παίρνουν μέτρα κατά των ναρκωτικών. Δυστυχώς, όμως, παρ' όλα όσα λέγονται, η πράξις αποδεικνύει ότι τα ναρκωτικά όλο και περισσότερο διαδίδονται και η χρήσις τους οδηγεί κάθε μέρα χιλιάδες νέους εις τον θάνατον και την καταστροφήν.

Στα διεθνή αεροδρόμια, λιμάνια, στα διάφορα σημεία εισόδου ξένων στη χώρα μας (σύνορα) αλλά και εντός της χώρας θα υπάρχουν ανηρτημένες πινακίδες που θα προειδοποιούν ότι οι έμποροι ναρκ��τικών εφ' όσον δεν είναι οι ίδιοι χρήστες θα καταδικάζονται εις θάνατον κατόπιν συνοπτικής δικαστικής διαδικασίας. Η διαδικασία θα λαμβάνει χώρα μετά το ιατρικό πιστοποιητικά ότι ο συλληφθής έμπορος είναι χρήστης. Σ' αυτή την περίπτωση θα οδηγείται σε ειδική κλινική εφ' όσον είναι 'Ελλην υπήκοος ή θα απελαύνεται εις την χώραν από την οποία κατάγεται συνοδεία αστυνομικών και θα παραδίδεται στις αστυνομικές αρχές της χώρας του. Οι καταδικαζόμενοι εις Θάνατον ξένα που συλλαμβάνονται ιδιαιτέρως στα σύνορα, σε ειδικούς πίνακες ανακοινώσεων εμφανείς εις τους διερχομένους θα αναγράφονται το όνομα του συλληφθέντος, ημερομηνία συλλήψεως, το είδος του ναρκωτικού που διακινούσε και η ποσότης καθώς και η ημερομηνία εκτελέσεως. Επίσης θα τοποθετείται και η φωτογραφία του.

Η αντιμετώπισης αυτή θα τεθεί εις την κρίσιν του ελληνικού λαού σε δημοψήφισμα και εφ' όσον εγκριθεί θα γίνει νόμος του κράτους που μόνο πάλι με δημοψήφισμα θα μπορεί να καταργηθεί ή τροποποιηθεί

Κάρβουνο

Το κράτος χρόνια τώρα λέει ότι η πατρίδα μας στερείται πηγών ενεργείας. Πώς γίνεται όμως ενώ εισάγουμε κάρβουνο για τα Θερμοηλεκτρικά μας εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενεργείας στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα και συγκεκριμένα 26 χιλιόμετρα πάνω από το Παρανέστι να υπάρχουν κυριολεκτικώς βουνά από ένα ορυκτό είδος άνθρακος με 5 έως 6 χιλιάδες θερμίδες ανά κιλό, δηλαδή διπλασίας ενεργειακής αποδόσεως από το λιγνίτη και σήμερα που γράφονται αυτά σχεδόν ούτε κιλό να μην εξορύσσεται.

Πρόχειροι υπολογισμοί απέδειξαν ότι εάν το εργοστάσιο της Ξάνθης και μόνο αντί πετρελαίου που καταναλίσκει σήμερα (μαζούτ 3.5000) 25.000 τόνους ετησίως κάψει αυτά το ελληνικά κάρβουνο τότε τα μεν κέρδη της εταιρείας ζαχάρεως του συγκεκριμένου εργοστασίου όμως μόνο, δηλαδή της Ξάνθης, θα αυξηθεί δε όφελος της χώρας θα ανέλθει σε 4.000.000 δολάρια Μικρές προσπάθειες που είχαν γίνει στο παρελθόν από ιδιώτες ανεστάλησαν από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ όπως ακυρώθηκε και από τη Ν.Δ. το 1975 η σύμβαση με τη Σοβιετική 'Ενωση της 7ετίας για την αξιοποίηση της Τύρφης των Φιλίππων που παραμένει ακόμη αναξιοποίητη. Πληρώσαμε τότε και ποινική ρήτρα 30.000.000 δολάρια διότι επιστρέψαμε στους Σοβιετικούς το μηχανολογικό εξοπλισμό που είχε ήδη ξεφορτωθεί στο λιμάνι της Καβάλας.

Πρέπει να ληφθεί υπ' όψιν ότι το κοίτασμα της Τύρφης των Φιλίππων είναι από τα μεγαλύτερα γνωστά του κόσμου ελαχίστης περιεκτικότητος 7 δισεκατομμυρίων τόνων που σε θερμίδες αντιστοιχεί σε πάνω από 8 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο. Κατά τα άλλα εισάγουμε ρεύμα μέχρι και από την Αλβανία. Πρέπει αμέσως να αρχίσει η αξιοποίηση και των δυο αυτών περιοχών.

Όροι δόμησεως

Διά νόμου θα επιτραπεί η κατασκευή κτιρίων απεριορίστου αριθμού ορόφων.
Έτσι θα υπάρξει μεγάλη οικονομία σε μήκος δρόμων, αποχετεύσεων, σωληνώσεων, καλωδίων κ.λπ. Π.χ. αντί να έχουμε 10 οικοδομές των 5 ορόφων μπορεί να έχουμε μία των 50 ορόφων. 0 δρόμος έτσι θα σταματήσει, στο σημείο του πρώτου κτιρίου. Εάν το κάθε κτίριο έχει πρόσοψη π.χ. 15 μ. και σε συνεχή δόμηση ακόμα θα έχουμε οικονομία 9 χ 15 μ = 135 μ.
Με έναν πολύ πρόχειρο υπολογισμό και με κόστος ανά μέτρο δρόμου (υπονόμων, ρεύματος, τηλεφώνου, υδρεύσεως κ.λπ συνυπολογισμένων) 15.000 € θα έχουμε οικονομία 135 Χ 15.000. € = 675.000. € Η κάλυψη δεν & ξεπερνά το 50%.

Ετσι θα περισσεύει πολύς χώρος για στάθμευση αυτοκινήτων, παιδικές χαρές, κήπους, αέρα, φως κ.λπ.

Μεταλλεύματα - Μεταλλοφορία - Μεταλλεία

1) 'Ολες οι υπό του ΙΓΜΕ δεσμευμένες περιοχές θα αποδεσμευθούν και θα αποδοθούν στον ελληνικό λαό προς ελευθέραν εκμετάλλευσιν. Σήμερα είναι δεσμευμένα περίπου 8.000.000 στρέμματα.
2) 'Ολα τα αργούντα μεταλλεία θα λειτουργήσουν.
3) 'Ολα τα κρατικά μεταλλεία θα δημοπρατηθούν εφόσον έχουν ζημιές.

Εμπορική Ναυτιλία

1) Κατάργηση του νόμου που απαγορεύει σε πλοία άνω των 18 ετών να υψώσουν την ελληνική σημαία, διότι η κατάσταση του πλοίου εξαρτάται από την συντήρηση και όχι από τα χρόνια. Κατά πόσον θα υψώνει την ελληνική σημαία θα εξαρτάται από την κατάσταση στην οποίαν ευρίσκεται. αυτό θα προστατεύσει το πλήρωμα από τον κίνδυνο ναυαγίων.

2) Δημιουργία χρηματιστηρίου ναυλώσεων στον Πειραιά.

3) Δημιουργία διαλυτηρίου πλοίων με καρμανιόλα, ώστε να πέσει το κόστος διαλύσεως και έτσι να μην φεύγουν τα πλοία που είναι προς διάλυση από την Ελλάδα, αλλά και να συμφέρει να έλθούν και άλλα

4) Δημιουργία ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ, ώστε να ασφαλίζονται σε ελληνική ασφαλιστική εταιρεία τα ελληνικής πλοιοκτησίας πλοία (αλλά και πολλά αλλά), συνολικής χωρητικότητας σήμερα 85.000.000 κόρων, που είναι η πρώτη δύναμη στον κόσμο.

Ένοπλες Δυνάμεις, Άμυνα

Για να αποκτήσουμε μεγαλύτερη αυτοδυναμία στα απλά πολεμικά μέσα, θα αρχίσει η κατασκευή στην χώρα.

1 ) Των Π.Α.Ο. των 90 και 106 χιλ.

2) Η κατασκευή πετρελαιοκινητήρων ΜΑΛΚΟΤΣΗ 106 ίππων χωρίς συμπιεστή των οποίων είχε αρχίσει η κατασκευή και σταμάτησε.

3) Με αυτή τη μηχανή και ένα ΠΑΟ των 106 χιλιοστών ένα ελαφρά άρμα μάχης, αφού υπάρχει γραντζοκόπτης 2.000 χιλιοστών.

4) Η κατασκευή πυροβόλων των 100 χιλιοστών αφού υπάρχει μηχανή ψυχράς σφυρηλατήσεως μέχρι 120 χιλιοστών.

5) Η ναυπήγηση πυραυλακάτων και τορπιλακάτων 26 μ., 50 τόνων, με 2 μηχανές M.Ι.Υ. 3.500 ίππων εκάστη, που θα δίνουν ταχύτητα στα σκάφη 46 κόμβους. Τα σκάφη αυτά θα γίνουν από FΙBRΕ GLΑSS.

Επίσης θα ναυπηγηθούν και παρόμοιες ΤΟΡΠΙΛΑΚΑΤΟΙ, οπλισμένες και με 1 ή 2 Π.Α.Ο. των 106 χιλιοστών.

6) Η κατασκευή γυροσκοπικής πυξίδας, ώστε να μπορέσουμε να κατασκευάσουμε ελληνικές τορπίλες και κατευθυνόμενους βαλλιστικούς πυραύλους. Οι πύραυλοι θα κινούνται με νιτρική υδροζίνη που η ένυδρος μορφή της χρησιμοποιείται και κατά την ειρήνη για τον καθαρισμό των δεξαμενοπλοίων. Η υδροζίνη θα παραχθεί από άνυδρο αμμωνία που παράγεται στην Ελλάδα, είτε διά της μεθόδου RΑSCHΙΝG είτε διά ΡΑΔΙΟΛΥΣΕΩΣ με βόμβα ΚΟΒΑΛΤΙΟΥ, την οποίαν επίσης διαθέτει η χώρα μας. Και πολλά άλλα.

7) Στα νησιά του Αιγαίου, και σε συγκεκριμένα από αυτά, θα τοποθετηθούν αυτοκινούμενα πυροβόλα των 175 χιλιοστών. 'Ετσι θα ελέγχουμε όλο το Αιγαίο. Δεν μπορούμε να πούμε σε ποια, διότι αυτό είναι απόρρητο.

Δημόσιοι Οργανισμοί

Σταδιακά θα αρχίσει να καταργείται το ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ των δημοσίων οργανισμών. Θα επιτραπεί σε κάθε 'Ελληνα πολίτη, υπό την επιτήρηση του κράτους και την συνεργασία του εκάστοτε δημοσίου οργανισμού, η παροχή υπηρεσιών προς το κοινωνικό σύνολο.

Π.χ. θα επιτραπεί η δημιουργία και άλλων αερομεταφορέων πλην της Ολυμπιακής. Δι' αυτής της οδού θα αρχίσει ο ανταγωνισμός, δηλαδή το ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΠΝΕΥΜΑ της ΑΜΙΛΛΑΣ και έτσι θα ενεργοποιηθούν οι κρατικοί δημόσιοι οργανισμοί, οι οποίοι σήμερα μη έχοντες ανταγωνισμό αδρανούν.

Σε πολλές περιπτώσεις και τοπικώς μπορούν μικροεπιχειρήσεις να βοηθήσουν τον δημόσιο οργανισμό. Π.χ. στην ΓΕΡΜΑΝΙΑ ένας παλαιός νερόμυλος είχε μετατραπεί σε μικρή μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας η οποία ηλεκτροδοτούσε 70 κατοικίες, δηλαδή ένα μικρό χωριό. Πόσες τέτοιες μονάδες θα μπορούσαμε άραγε να φτιάξουμε στην χώρα μας από τους παλαιούς νερόμυλους; Τέτοιες μελέτες της ΔΕΗ απορρίπτονται και άντ' αυτών γίνονται μονάδες με εισαγόμενο ΚΑΡΒΟΥΝΟ και ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ.

Β. ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩ

Για να λειτουργήσει η αξιοκρατικώς η δημοκρατία οι δημόσιοι οργανισμοί θα λειτουργήσουν ως εξής: Ανά 1000 εργαζομένους θα εκλέγεται ένα μέλος στο διοικητικό συμβούλιο.

Υποψηφιότητα θα μπορούν να βάλουν όσοι έχουν ακαδημαϊκά δίπλωμα, και οι οποίοι εν συνεχεία θα μπορούν να βάλουν υποψηφιότητα και για τη Θέση του διοικητού, Υποδιοικητού, Γενικού Διευθυντού και Γενικού Γραμματέως. Επίσης άσοι έχουν ένα μέσο δίπλωμα θα μπορούν να Θέσουν υποψηφιότητα μόνον ως μέλη του Δ.Σ.

Απαραίτητη προϋπόθεση και η προϋπηρεσία 5 ετών στον οργανισμό. 'Ετσι τα φαινόμενα ΤΟΜΠΡΑ θα καταργηθούν και ο οργανισμός απρόσκοπτος θα λειτουργήσουν ανεξαρτήτως πολιτικής καταστάσεως.

Παραγωγή Οινοπνεύματος

Κατάργηση της μικράς χρονικής περιόδου λειτουργίας των αποστακτηρίων, ώστε να μπορούν να επεξεργάζονται πάσης φύσεως φρούτα.

'Ετσι, εκτός του δη θα αυξηθεί η παραγωγή οινοπνεύματος, θα υπάρξουν μεγάλες ποσότητες υποπροϊόντων, οι οποίες πιθανώς θα συμφέρει οικονομικώς να αποξηρανθούν προς δημιουργίαν πρώτης ύλης ζωοτροφών. κάθε μέρος σακχάρεως δίνει ένα μέρος οινοπνεύματος. Δηλαδή από 100 kg ξερά σύκα με 70% ζάκχαρα παίρνουμε 70 kg οινόπνευμα. Χιλιάδες τόνοι φρούτων που σήμερα πετούνται μπορούν να μετατραπούν σε οινόπνευμα.

Όπως και στη Βραζιλία έτσι και δω μπορούν μερικώς τα αυτοκίνητα να κινηθούν με οινόπνευμα. Το εκ φυσικής ζυμώσεως οινόπνευμα φρούτων έχει μεγάλη τιμή στο διεθνές εμπόριο, εν σχέσει με το τεχνητό

Σταφίδα - Γεωργικά

Α. ΣΤΑΦΙΔΑ

1) Η σκάρτη σταφίδα θα πληρώνεται στον παραγωγό σε τιμή ίση προς την του καλαμποκιού, Διότι η βιολογική αξία της σταφίδος σε αμυλομονάδες ξεπερνά αυτήν της του καλαμποκιού διότι ως μονοζάχαρο που βασικώς είναι δεν θα χρειάζεται μεγάλη πεπτική διαδικασία, άρα κατανάλωση θερμίδων πέψεως.

2) Η σταφίδα θα αποτελέσει μέρος της γαλέτας του στρατού με τα εξής πλεονεκτήματα: α) αυξάνει την Θερμογόνο δύναμη, β) βελτιώνει την γεύση, γ) διευκολύνει το μάσημα. Επίσης οι φούρνοι υποχρεωτικώς ανά μία ή και περισσότερες μέρες της εβδομάδος θα παράγουν σταφιδόψωμο, ώστε εκτός του ότι θα καταναλίσκεται η σταφίδα μας (αντί να ης δίνουμε έναντι 3 δρχ. / Kg) θα αυξάνει και την βιολογική αξία και τη γεύση του ψωμιού που θα είναι, ιδιαιτέρως τον χειμώνα, πολύ ωφέλιμο και θρεπτικό γα τα παιδιά.

3) από την σταφίδα θα γίνει και μιας πρώτης τάξεως μαρμελάδα. Σήμερα ο στρατός μας καταναλίσκει όλο κι όλο 4 γραμμ. / άτομο ημερησίως.

Β. ΓΕΩΡΓΙΚΑ

1) Επέκταση της καλλιέργειας ΣΟΓΙΑΣ, η οποία δεν μπορεί να ευδοκιμήσει σε άλλα κράτη της Κοινής Αγοράς, λόγω κλιματολογικών συνθηκών. Για παχυνόμενα κοτόπουλα και μόνο ξοδεύουμε κάθε χρόνο τουλάχιστον σε συνάλλαγμα για ΣΟΓΙΑ $70.000.000. Χώρια ότι εισάγουμε και ΣΟΓΙΕΛΑΙΟ. Η επέκταση της ΣΟΓΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ στη χώρα μας μπορεί να αλλάξει από μόνη της την οικονομική μας κατάσταση. θα είναι σχεδόν το μόνο γεωργικό προϊόν που θα αγοράζεί η Κοινή Αγορά χωρίς πρόβλημα, διότι δεν το παράγει. Η ΟΛΛΑΝΔΙΑ και μόνον για παχυνόμενα κοτόπουλα χρειάζεται 1.500.000 kg ημερησίως ή σε αξία $700.000, δηλαδή το χρόνο $225.000.000. Η ΣΟΓΙΑ μπορεί να σώσει τη χώρα συναλλαγματικώς. Τις ποσότητες που χρειάζεται η Κοινή Αγορά σε σόγια, που εισάγει σήμερα βασικώς από τις ΗΠΑ, δεν μπορεί να τις παράγει η χώρα μας; Η ΓΑΛΛΙΑ όσο συνάλλαγμα κερδίζει από τις εξαγωγές των αυτοκινήτων της το ,ξοδεύει συν 10%, για να εισάγει ΣΟΓΙΑ για την κτηνοτροφία της. Σε περσινή καλλιέργεια σκληρού σίτου στη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μετά από ΣΟΓΙΑ, η απόδοση έφθασε τα 830 kg / στρέμμα Ποτέ άλλοτε δεν είχε ξεπερασθεί η ποσότης των 600 kg / στρέμμα. Αύξηση δηλαδή σχεδόν 4096.

2) Τα άχυρα που σήμερα καίγονται θα κοκκοποιούνται μέσα στο χωράφι με μελάσα από ειδικό μηχάνημα. 'Ετσι θα παραχθεί άνω των 500.000 τόνων άριστη ζωοτροφή για τα μηρυκαστικά αξίας 500.000.000 kg χ 10 δρχ. = 5.000.000.000 δρχ. Αυτή η τόσο φθηνή ζωοτροφή θα δώσει τετραετή προώθηση στην αύξηση της κτηνοτροφίας μας μηρυκαστικών.

Επίσης με την παράδοση του σίτου κάθε γεωργός πρέπει να παραδίδει και μια αναλογία από μπάλες άχυρο τις οποίες βέβαια θα πληρώνεται. Η μεγάλη παραγωγή σίτου είναι εκεί που υπάρχουν και τα ζαχαρουργεία, ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΘΡΑΚΗ. Τα ζαχαρουργεία θα κάνουν εγκαταστάσεις στις οποίες θα αναμειγνύουν αλεσμένο άχυρο με πούλπα και επειδή το άχυρο είναι πολύ ξερό θα μειωθεί και το κόστος ξηράνσεως της πούλπας. 'Ετσι θα παραχθεί μια πολύ φθηνή ζωοτροφή μηρυκαστικών που θα αποδώσει περίπου $200.000.000, αξιοποιώντας ταυτοχρόνως και την περισσευούμενη μελάσσα των ζαχαρουργείων.

3) Αναδιάρθρωση της καλλιέργειας ΣΙΤΟΥ και ΚΡΙΘΗΣ, διότι, ενώ το ΣΙΤΑΡΙ περισσεύει εισάγουμε το ΚΡΙΘΑΡΙ και για την κτηνοτροφία μας και για την παραγωγή ΜΠΙΡΑΣ. Η ΒΥΝΗ αυτών των εργοστασίων θα αποξηρανθεί, διότι σ' αυτή τη μορφή είναι 70% αξίας βιολογικής ΣΟΓΙΑΣ (ΠΡΩΤΕΙΝΕΣ) κ.λπ.

4) 'Οποιος δεν καλλιεργεί τη γη του, θα μπορεί να την καλλιεργεί κάποιος άλλος και να του δίνει το 10% της παραγωγής ή κάποιο ενοίκιο.

5) Με δενδρώδη μηδική θα φυτευθούν οι λόγγοι της χώρας για να βελτιωθούν οι βοσκότοποι. 6) Με τις τεχνητές λίμνες (βλέπε ΥΔΑΤΑ, ΠΟΤΑΜΙΑ, ΥΔΡΟΒΙΟΤΟΠΟΙ) και με γεωτρήσεις πρέπει να μετατραπούν όλα τα ξερικά χωράφια σε αρδευτικά πρωτίστως για παραγωγή ΣΟΓΙΑΣ και όλων των άλλων αρδευομένων καλλιεργειών που βασικώς όμως θα αυξήσουν την κτηνοτροφία μας, όπως τα κτηνοτροφικά τεύτλα, που καθόλου δεν καλλιεργούμε εν αντιθέσει με τα κράτη-μέλη της Κ. ΑΓΟΡΑΣ.

Σφαγεία

1) Σε κάθε σφαγείο θα γίνουν εγκαταστάσεις με τις οποίες θα συλλέγεται το αίμα των ζώων που σφάζονται Χιλιάδες τόνοι αίμα χάνονται σήμερα, ενώ πολύτιμα προϊόντα από αυτό θα μπορούσαν να παραχθούν. Π.χ. βρώσιμα προϊόντα αλλαντοποιίας, λιπάσματα, αιματάλευρο με 80% πρωτεΐνες για την παραγωγή ζωοτροφών καθώς επίσης και αιμογλομπολίνη, πρώτη ύλη για φαρμακευτικούς σκοπούς.

2) Οι τρίχες από τα χοιρινά (τα λεγόμενα μαδητά) θα συλλέγονται Διότι αποτελούν την καλύτερη πρώτη ύλη για την παραγωγή πινέλων.

3) Τα μη βρώσιμα τεμάχια των ζώων όπως π.Χ. χοιρινά πλεμόνια και έντερα, που τώρα απορρίπτονται, και τόσα αλλά θα μετατρέπονται διά ξηράνσεως και εκχυλίσεως σε βιομηχανικό λίπος και κρεατάλευρο.

4) Τα κόπρανα θα διασκορπίζονται στους πέριξ αγρούς, διότι είναι πρώτης τάξεως λίπασμα, αφού πρώτα χωνέψουν σε ειδικό δοχείο ή ΣΙΛΟ. Εφ' όσον οι ποσότητες είναι μεγάλες θα μπορούν και να πωληθούν αυξάνοντος τα έσοδα του σφαγείου. Τοιουτοτρόπως θα προστατευθεί και το περιβάλλον, διότι όλα αυτά βασικώς απορρίπτονται στις χωματερές και σήπονται

Υδροβιότοποι - Οικολογικά

Ειπώθηκε και στη Βουλή ότι ήταν λάθος η αποξήρανση της λίμνης ΚΑΡΛΑΣ. Αυτά τα 400.000 στρέμματα λίμνης εκτός του ότι θα άρδευαν εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα γης, θα μπορούσαν με επιστημονικές μεθόδους να παράγουν και 10δες χιλιάδες τόνους ψάρια γλυκού νερού, όπως γριβάδια που εισάγουμε. Η μεγάλη και φθηνή αυτή παραγωγή ψαριών γλυκού νερού μπορεί να γίνει τροφή για ψάρια ακριβώς όπως, ΧΕΛΙΑ, ΤΣΙΠΟΥΡΕΣ, ΚΑΡΑΒΙΔΕΣ κ.λπ. Στη λίμνη ΚΑΡΛΑ το χειμώνα διαβιούσε και ο ΜΑΥΡΟΣ ΚΥΚΝΟΣ τον οποίον ο γράφων έχει δει επανειλημμένως σε κυνήγια. 'Ολοι αυτοί οι ΥΔΡΟΒΙΟΤΟΠΟΙ που έχουν αποξηρανθεί πρέπει να ξαναπλημμυρίσουν, Διότι εκτός του οικοσυστήματος που δημιουργούν, παράγουν και πολλές πρωτεΐνες. Οι καραβίδες του γλυκού νερού π.χ. που διαβιούν γηγενώς στη χώρα σε δυο είδη (επιστημονικό όνομα ΑSΤΑCΥS -ΑSΤΑCΥS) γίνονται κάθε χρόνο ανάρπαστες από τους ΣΟΥΗΔΟΥΣ η δε τιμή τους έχει φθάσει τις 3000 δρχ./kg, και στη ΣΟΥΗΔΙΑ τις 12.000 δρχ. / kg.

Τέτοιοι υδροβιότοποι εκτός της ΚΑΡΛΑΣ είναι η ΑΓΟΥΛΙΝΙΤΣΑ, το Δέλτα του ΕΒΡΟΥ κ.λπ., που σήμερα τίποτε δεν προσφέρουν μετά την αποξήρανσή τους, Διότι γίνανε αρμυροχώραφα.

Α. ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ

1) Κατασκευή κεντρικών εγκαταστάσεων βιολογικού καθαρισμού λυμάτων, διότι είναι πιο φθηνά από πολλούς μικρούς.

2) 'Διά δημοψηφίσματος να απαγορευθεί η οιαδήποτε πυρηνική εγκατάσταση. 'Οσο και αν γίνουν ασφαλή τα εργοστάσια πάντα υπάρχει κίνδυνος του ανθρωπίνου λάθους π.χ. ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ. Το μεγάλο πρόβλημα όμως, και αν υποθέσουμε ότι είναι τελείως ασφαλή τα εργοστάσια παραγωγής Η.Ε., βρίσκεται στα απόβλητα. Τίποτα δεν μπορούμε να κάνουμε με αυτά. Είναι έγκλημα η σημερινή τακτική των μεγάλων κρατών, που ποντίζουν τα πυρηνικά απόβλητα στους ωκεανούς με κίνδυνο ανεξαρτήτως βάθους να διαταράξουν το οικοσύστημα των ωκεανών, από την οποία διαταραχή μπορεί να διαταραχθεί η οικολογική ισορροπία του πλανήτη μας.

Η ΠΥΡΗΝΙΚΗ εκμετάλλευση είναι αφύσικη από θέση και πρέπει να καταργηθεί τελείως. Είναι απαράδεκτο για οικονομικούς λόγους να καταστρέφουμε τη φύση μας ανεπιστρεπτί.

3) Προτείνουμ την κατάργηση τελείως των ζιζανιοκτόνων και την αντικατάσταση της μεθόδου αυτής διά της μηχανικής καταστροφής των ζιζανίων (ΦΡΕΖΑΡΙΣΜΑ) το οποίο βοηθά πολύ την παραγωγή, διότι έτσι γίνεται χλωρολίπανση.

Τα χημικά ζιζανιοκτόνα, εκτός του ότι καταστρέφουν τα παράσιτα, περνούν και στις ρίζες των δένδρων και έτσι ποσότητες του δηλητηρίου καταλήγουν και στα φρούτα ή στο λάδι. Η μεγάλη όμως ζημιά γίνεται στα έντομα και γενικώς στο μικρόκοσμο του εδάφους με αποτέλεσμα να έχει εξαφανισθεί μεγάλο μέρος της ζωής της υπαίθρου. π.χ. Λαγοί, πέρδικες, ορτύκια, ασβοί, νυφίτσες, πρασάγγουρες ή κολοκυθοκόφτες, φίδια και τόσα άλλα.

Τουρισμός

1 ) 'Οποιος μπαίνει στην Ελλάδα θα χαλάει στα σύνορα ή στα αεροδρόμια ή θα έχει χαλάσει από την πατρίδα του 300 δολάρια τουλάχιστον για κάθε 15 μέρες παραμονής. 'Ετσι θα ανέβει η ποιότητα του τουρισμού μας, διότι διαθέτουμε τα καλύτερα αξιοθέατα και τα διαθέτουμε σχεδόν δωρεάν,

2) Επειδή ο ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ αφήνει τα πιο πολλά λεφτά αλλά χρειάζεται ΜΑΡΙΝΕΣ, ελεύθερα θα επιτραπεί στον οποιονδήποτε 'Ελληνα να κατασκευάσει ΜΑΡΙΝΕΣ και να τις εκμεταλλευθεί υπό την επίβλεψη του Δημοσίου. Η κατασκευή θα πρέπει να πληρεί ακριβείς προδιαγραφές και να παρέχει τηλέφωνο, ρεύμα και νερά. Τα καύσιμα νοούνται.

3) Το νοτιότερο άκρο της χώρας, η νήσος ΓΑΥΔΟΣ, θα γίνει πόλος συναντήσεως της ΕΥΡΩΠΗΣ με την ΑΦΡΙΚΗ και την ΑΣΙΑ. θα κατασκευασθούν εκεί ΚΑΖΙΝΑ, ΜΑΡΙΝΕΣ, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ, 0ΙΚ0Ι ΑΝΑΨΥΧΗΣ υψηλής στάθμης και πολλά άλλα. Το ελληνικό κράτος θα εισπράττει τεράστια ποσά σε συνάλλαγμα, Διότι η ΓΑΥΔΟΣ μπορεί να αντικαταστήσει αυτό που παλιά ήταν η ΒΗΡΥΤΟΣ, τα ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕΩΣ της 'οποίας ήταν πολύ καλύτερα και αυτών του ΠΑΡΙΣΙΟΥ.

Εμπλουτισμός των Θαλασσών

Σε πολλά σημεία της χώρας θα γίνουν σταθμοί ιχθυογενετικής, οι οποίοι εκτός του ότι θα πωλούν το γόνο στις εγκαταστάσεις παχύνσεως ψαριών (ιχθυοκαλλιέργειες) θα εμπλουτίζουν και τη Θάλασσα με γόνο μετά από ένα ορισμένο μέγεθος. Στη φύση επιβιώνουν μόλις το 7%° των εκκολαπτομένων ιχθυδίων, ενώ έτσι επιβιώνουν 7%.

Η χώρα μας εισάγει κάθε χρόνο σε νωπά και κατεψυγμένα ψάρια πάνω από 50.000 τόνους, η αξία των οποίων φθάνει τα 25.000.000.000 δρχ. ή 150.000.000 δολάρια. Είναι απαράδεκτο με 15.000 χιλιόμετρα παραλίες και 3000 νησιά να εισάγουμε ψάρια.

'Αγνωστος είναι η ποσότης των εισαγομένων κονσερβών ψαριών.

Κρατική Εταιρεία Ζαχάρεως

1) Τα 5 ζαχαρουργεία της χώρας εργάζονται μόνο 5 μήνες το χρόνο, όσο δηλαδή υπάρχουν ζαχαρότευτλα. 'Ενας τεράστιος μηχανισμός και εγκαταστάσεις δισεκατομμυρίων κάθονται και δεν αξιοποιούνται επί μήνες. Το Κόμμα Ελληνισμού κατόπιν μελέτης προτείνει τα ζαχαρουργεία να γίνουν και εργοστάσια επεξεργασίας ΣΟΓΙΑΣ, Διότι επιτέλους μετά από δεκαετίες άρχισε στη χώρα μας η καλλιέργεια ΣΟΓΙΑΣ. Το 1989 επρόκειτο να καλλιεργηθούν 100.000 στρέμματα. Επειδή η ΣΟΓΙΑ είναι ξερή μπορεί να αποθηκευθεί σε ΣΙΛΟ και να αρχίσει η επεξεργασία της μόλις τελειώσει η καμπάνια της ζαχάρεως. Το μόνο που θα χρειασθεί είναι ο εκχυλιστήρας, διότι όλα τα αλλά υπάρχουν. 'Ετσι ο κολοσσός αυτός θα προσφέρει πολλά περισσότερα στο κοινωνικά σύνολο.

2) Πρέπει να γίνουν ξηραντήρια σε όλα τα ζαχαρουργεία εκτός των υπαρχόντων ώστε να ξηραίνονται όλα τα υποπροϊόντα προς παραγωγήν ζωοτροφών μηρυκαστικών.

4% της ποσότητος ζαχαροτεύτλων επιστρέφονται στους παραγωγούς και απορρίπτονται. Δηλαδή 80.000 τόνοι, που θα απέδιδαν 20.000 τόνους ξηρή ουσία βιολογικής αξίας ίσης περίπου της του καλαμποκιού δηλαδή 20.000.000 kg χ 35 δρχ. - 700.000.000 δρχ. ή 4.000.000$.

3) Η Α.Ε. Ζαχάρεως θα αρχίσει να παράγει και μαύρη ζάχαρη, που σήμερα δυστυχώς εισάγεται. Γενικώς πρέπει να δοθεί αυτονομία στην Α.Ε. Ζαχάρεως και όχι όπως σήμερα, που ακολουθεί τις εντολές του Υπουργείου Γεωργίας. Το 1987 π.χ. αντί να δοθεί αύξηση στους παραγωγούς το πολύ 2 δρχ. ανά κιλό στα τεύτλα ώστε να τους συμφέρει δεν εδόθη τίποτα. 'Ετσι οι παραγωγοί δεν εκαλλιέργησαν αρκούντως τεύτλα (χρειαζόμεθα 2.000.000 τόνους για αυτάρκεια) και έτσι κάνουμε εισαγωγή αξίας 20.000.000.000 δρχ. σε συνάλλαγμα ή 170.000.000$. Τα τελευταία 3 χρόνια η Α.Ε. ΖΑΧΑΡΕΩΣ εζημίωσε τη χώρα πάνω από 300.000.000 δολάρια, ο Κοσκωτάς ως λέγεται μόλις 200.000.000 και αυτά σε δραχμές. Αλλά στη ζάχαρη πού είναι η κάθαρση; Γιατί αντί να μοιράσουν 4.000.000.000 δρχ. σε χιλιάδες γεωργούς από τη Λάρισα έως τον ΕΒΡΟ έδωσαν 20.000.000.000 σε συνάλλαγμα για να εισάγουν ΖΑΧΑΡΗ αυτό να το κρίνει ο αναγνώστης. Με αυτά τα 2.000.000.000 τεύτλα η χώρα γίνεται αυτάρκης σε ΖΑΧΑΡΗ. θα επιτραπεί και σε ιδιώτες να παράγουν ΖΑΧΑΡΗ.

Γλωσσικόν

Η γλώσσα διαμορφώνεται και εξελίσσεται από μόνη της. Άλλη η γλώσσα του Ομήρου και άλλη του Ξενοφώντος. Αυτή η διαφοροποίηση έγινε μέσα σε 800 χρόνια. Σήμερα στη χώρα μας παρουσιάζεται το φαινόμενο άλλη γλώσσα να έχουν διδαχθεί οι πατεράδες μας, άλλη εμείς και άλλη να διδάσκονται τα παιδιά μας. 'Αραγε από λάθος;

Η Γαλλία υπερηφανεύεται ότι επί 300 χρόνια διατήρησε τη γλώσσα της σταθερή. Το SUPΕR MΑRKΕT στη Γαλλία το ονόμασαν γαλλικά, δηλαδή GRΑND MΑGΑZINΕ. Είναι αδιανόητο να επιβάλεις μια μορφή γλώσσης δια νόμου, αποτέλεσμα του οποίου είναι ακόμα και η ΤΡΑΠΕΖΑ της ΕΛΛΑΔΟΣ να γράφει στον ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ της, στο εξώφυλλο, "ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ" ή ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ή ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΟΥ. Σήμερα οι συμβολαιογράφοι δεν ξέρουν τι γράφουν, αμφίβολο δε αν υπάρχει μορφή γλώσσας. Υποχρέωση της πολιτείας είναι να μάθει όλους τους 'Ελληνες γράμματα ώστε να καταλαβαίνουν τουλάχιστον στην καθαρεύουσα την οποία είχε ακόμη και ο ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ θεσπίσει ως επίσημη γλώσσα του κράτους.

'Αλλα κρύβονται πίσω από το δικαιολογητικά ότι επειδή κάποιος δεν καταλαβαίνει, προφανώς λόγω αγραμματοσύνης, να δημιουργήσουμε αυτό το κομφούζιο. Η καθομιλουμένη είναι αυτή η γλώσσα όπως εξελίχθηκε και ελευθέρως θα πρέπει κάθε 'Ελλην να γράφει και να χρησιμοποιεί αυτό που ξέρει και μπορεί Ακόμα και ο αγράμματος μανάβης στη γειτονιά φωνάζει "ΦΡΟΥΤΑ ΠΡΩΤΗΣ ΤΑΞΕΩΣ" και όχι "ΦΡΟΥΤΑ ΠΡΩΤΗΣ ΤΑΞΗΣ". 'Εχει επικρατήσει να λέμε το ΜΑΤΙ, αλλά όταν μας πονάει πάμε στον ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟ και όχι στο ΜΑΤΟΓΙΑΤΡΟ. Περιμένουμε στην ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΝΑΜΟΝΗΣ, και όχι στο ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕ παρ' όλο ότι και οι τέσσερις αυτές λέξεις είναι ελληνικές. Δεν επιτρέπεται κύριοι ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΡΑΛΛΗ και ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ιδιαιτέρως (ΓΙΟΥΝΗ-ΓΙΟΥΛΗ κ.λπ.) είναι καθαρώς για ψηφοθηρικούς λόγους να διαλύετε μια γλώσσα η οποία στις χιλιετίες που πέρασαν έχει υποστεί τη μικρότερα αλλαγή από όλες τις άλλες γλώσσες του κόσμου.

Απαγόρευση Πετρελαιοκίνησεως στα Ι.Χ.

Το μικροσυμφέρον του κράτους εις βάρος του ελληνικού λαού. Κοντόφθαλμος στενοκεφαλιά ή προδοτική σκοπιμότης;

Κατά το Σύνταγμα της χώρας, αλλά και όλων των Συνταγμάτων των κρατών της Γης (άσοι έχουν, Διότι π.χ. η Αγγλία δεν έχει), όλοι οι πολίτες έχουν ίσα δικαιώματα. Αυτή δεν μπορεί παρά να είναι η θεμελιακή αρχή λειτουργίας του δημοκρατικού καθεστώτος επί των ημερών μας αλλά και της δυνατότητας η εις τον μεγαλύτερον βαθμόν ίση κατανομή του εθνικού προϊόντος στους κατοίκους της χώρας. Στην περίπτωση όμως της πετρελαιοκινήσεως στον τόπο μας από δεκαετίες τώρα ισχύει ένα περίεργο καθεστώς ανισότητος μεταξύ των πολιτών, ανισότητα που καθορίζουν νόμοι και διατάξεις. Τελευταίως μάλιστα όταν περί το 1981 επί τέλους επετράπη, αντισυνταγματικά μάλλον, η πετρελαιοκίνηση στους επαγγελματίας οδηγούς ΤΑΞΙ και μόνο, αυτή η αντισυνταγματικότης επεκτάθη, που επιτρέπει σε ορισμένους μόνον την πετρελαιοκίνηση ενώ την απαγορεύει στους λοιπούς πολίτες. αυτό είναι ένα προνόμιον των μεν, εις βάρος των δε. Το αυθαίρετο σκεπτικό ότι αυτοί είναι επαγγελματίες δεν στέκει Διότι υπάρχουν και πλείστοι όσοι άλλοι επαγγελματίες διαφόρων ειδικοτήτων, όπως π.χ. μικροπλασιέ, οι οποίοι υποχρεούνται να πληρώνουν το κάθε χιλιόμετρο που διανύουν προς τουλάχιστον 8-10 δρχ., με το βενζινοκίνητά τους, ενώ θα τους εκόστιζε μόνον 3-4 εάν τους επετρέπετο να χρησιμοποιούν πετρελαιοκίνητο. Παρ' όλα αυτά, εάν προς το συμφέρον του συνόλου του ελληνικού λαού υπήρχε αυτή η απαγόρευση τότε θα μπορούσε κανένας να παραβλέψει και την αντισυνταγματικότητα και οτιδήποτε άλλο. Αναλύοντας όμως το Θέμα διά της λογικής, αλλά και των αριθμών, θα αφήσουμε τον αναγνώστη να κρίνει μόνος του την απαράδεκτη αυτή πράξη της διοικήσεως, η οποία συνεχίζεται επί δεκαετίες και επί πολλών κυβερνήσεων με ολέθρια αποτελέσματα εις βάρος του ελληνικού λαού και ιδιαιτέρως της εκβιομηχάνισης της πατρίδος μας. Η κοσμοθεωρία του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ στηρίζεται στη λογική και στους αριθμούς ενώ άλλες κοσμοθεωρίες χρησιμοποιούν το συναίσθημα και την ωραία ακουόμενη φρασεολογία για να παρασύρουν τις μάζες στην καταστροφή, προς όφελος τους. Στην προκειμένη περίπτωση θα χρησιμοποιήσουμε και τις δυο Θεμελιακές αρχές του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, για να αποδείξουμε εις πάντα καλόπιστο την ορθότητα του ισχυρισμού μας.

Και θα αρχίσουμε πρώτον διά της λογικής. Πουθενά στον ελεύθερο κόσμο δεν απαγορεύεται στον οιονδήποτε πολίτη μιας χώρας να αγορεύσει, προς οιανδήποτε κατά κρίσιν του χρήσιν, ένα πάσης φύσεως πετρελαιοκίνητο αυτοκίνητο από τους άπειρους τύπους που παράγει η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, ανεξαρτήτως ωφελίμου φορτίου, σχήματος, μεγέθους, ιπποδυνάμεως κ.λπ. Ως εκ τούτου δεν μπορεί οι Νορβηγοί, οι Σουηδοί, οι Φιλανδοί, οι Δανοί, οι Γερμανοί, οι Ολλανδοί, οι Βέλγοι, οι Ελβετοί, οι Αυστριακοί, οι Ιταλοί, οι Γάλλοι, οι Εγγλέζοι, οι Ισπανοί, οι Πορτογάλοι, οι Ιάπωνες, οι Αμερικανοί, οι Καναδοί, οι Αυστραλοί και πλείστοι άλλοι Λαοί, να κάνουν λάθος και οι κυβερνήσεις τους να ενεργούν εις βάρος όλων αυτών των λαών, και να κάνει το σωστό μόνο το ελληνικό κράτος. Είναι απορίας άξιον, πώς μπορεί να έχει πέσει έξω η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία στους υπολογισμούς της και να βρήκαν το σωστό ελάχιστοι μανδαρίνοι και πολιτικάντηδες μερικών υπουργείων των κυβερνήσεων της χώρας μας; διότι εάν επετρέπετο μόνο στα ΤΑΞΙ ανά την υφήλιο να χρησιμοποιούν τα πετρελαιοκίνητα και δει τελευταίως, όπως στην Ελλάδα, τότε δεν θα συνέφερε να κατασκευασθεί ούτε ένα. Πέραν δε αυτού, η τεχνολογία δεν θα είχε εξελιχθεί όπως έχει εξελιχθεί, ώστε σήμερα ένα πετρελαιοκίνητο να είναι σχεδόν τόσο αθόρυβο όσο και το βενζινοκίνητο και να τραβάει, όπως λέμε, εξίσου καλά, Διότι δεν θα υπήρχε αντικείμενο σε αυτήν την εξέλιξη προς έρευνα.

Βλέπετε οι κουτόφραγκοι" δεν κάνουν έρευνα διά την έρευνα και δει αορίστως όπως εδώ, αλλά εφηρμοσμένης έρευνα κατά βάσιν και αναπτυξιακή τεχνολογία, η οποία δυστυχώς όμως (και αυτό ίσως όχι συμπτωματικά), στην πατρίδα μας δεν επιτρέπεται. Το θέμα πετρελαιοκίνηση από του σκοπού που το εξετάζουμε δηλαδή για το γενικό και συνολικό συμφέρον της χώρας, θετικό ή αρνητικό, έχει τρία σκέλη. Δηλαδή έχει το θέμα: α) υγείας του λαού και όχλησης του περιβάλλοντος, β) κατανάλωσης καυσίμων, γ) ανάλωσης διαφόρων εξαρτημάτων της μηχανής~ δηλαδή χρόνος ζωής της και ανάλωσης κατά την επισκευή μερών της μηχανής, όπως πιστόνια, ελατήρια, μπιέλες, στρόφαλοι κ.λπ. Το συμφέρον της χώρας μας σ' αυτές τις περιπτώσεις δεν μπορεί παρά μόνον αριθμητικώς να εξετασθεί και αναλυθεί, δηλαδή διά της απλής θεμελιακής αρχής της κοσμοθεωρίας του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, δηλαδή του αριθμού. Στον έναν από τους παράγοντες, την υγεία του κόσμου, και την προστασία του περιβάλλοντος μόνον, θα το αντιμετωπίσουμε καθαρώς επιστημονικώς από πλευράς ιατρικής. Τι βλάπτει δηλαδή περισσότερο τους πνεύμονές μας και τη φύση γενικώς, τα καυσαέρια της βενζίνης ή του πετρελαίου; Εδώ λοιπόν η πλάστιγγα δυστυχώς, εν αντιθέσει με ό,τι άφησε να γίνει πιστευτό το κράτος, γέρνει υπέρ του πετρελαιοκινήτου σε μεγάλο βαθμό, Διότι η βενζίνη περιέχει Θειικό μόλυβδο, ο οποίος δεν περιέχεται στο πετρέλαιο διότι είναι επιπρόσθετος και είναι σοβαρώς καρκινογόνος ουσία. από την πλευρά αυτή και μόνο, αντιμετωπιζόμενο το πρόβλημα, θα έπρεπε να απαγορεύεται η βενζινοκίνηση και όχι η πετρελαιοκίνηση. Απόδειξη αδιάσειστη του ισχυρισμού μας είναι το γεγονός ότι παγκοσμίως πλέον απαγορεύθηκε η με Θειικό μόλυβδο βενζίνη και αναγκαστικώς πλέον θα το εφαρμόσουμε και εμείς. Μέχρι σήμερα όμως και μέχρι το 1992, όπου και πλέον θα έχει εφαρμοστεί το μέτρο, η υγεία του κόσμου και το περιβάλλον έχουν πληγεί πολύ περισσότερο για τα μικροσυμφέροντα του δημοσίου και μόνο. Φορομπηχτική πολιτική, χειρότερη της τουρκοκρατίας. Το οθωμανικά δίκαιο εφήρμοζε το σύστημα της δεκάτης, σου έπαιρνε δηλαδή το 10% και τέλειωνε.

Στο θέμα μας όμως, διότι το θέμα των φόρων θα μας απασχολήσει αλλού.

Αρχίζουμε λοιπόν τον αριθμητικά συλλογισμό. Με ελεύθερη πετρελαιοκίνηση θα είχαμε τουλάχιστον 500.000 αυτοκίνητα πετρελαιοκίνητα εν σχέσει με βενζινοκίνητα που είναι σήμερα. Εάν δε υπολογίσουμε και σε 6 λίτρα λιγότερα καύσιμα ημερησίως ανά αυτοκίνητο, Διότι τα πετρελαιοκίνητα καταναλώνουν κατά τουλάχιστον 30% λιγότερα καύσιμα από τα βενζινοκίνητα. Βενζινοκινητήρας: 230 γραμμάρια κατανάλωση βενζίνης ανά ίππο και ώρα. Πετρελαιοκινητήρας: 160 γρ / ιπ /ΩΡΑ (περισσότερες τεχνικές αποδοτικές λεπτομέρειες είναι γνωστές και δεν ενδιαφέρουν την παρούσα ανάλυση). θα είχαμε ημερησίως 3.000.000 λίτρα οικονομία στα καύσιμα. 0 αριθμός αυτός διαιρούμενος διά του 1.000, για να φθάσουμε σε κυβικά μέτρα, δίδει 3.000 μ3. Το κάθε μ3 όμως μας δίδει 7 βαρέλια περίπου, για να φθάσουμε σε κάτι που όλοι πλέον γνωρίζουν (είναι το αμερικανικό βαρέλι των 157 λίτρων που έχει επικρατήσει παγκοσμίως για να μετριούνται τα πετρελαιοειδή εν γένει από το αργά πετρέλαιο μέχρι και των τελικών προϊόντων αυτού). Εάν τώρα υπολογίσουμε ότι κατά μέσον άρον σε διεθνείς τομείς ένα βαρέλι