Lolitopages

Friday, July 8, 2011

Έξυπνοι τρόποι για να μην παχύνετε το καλοκαίρι

Στην πραγματικότητα όμως, το καλοκαίρι δεν είναι μόνο beach volley και water sports. Πολλές καλοκαιρινές δραστηριότητες λειτουργούν αντίθετα στις προσπάθειές μας να αποκτήσουμε ή να διατηρήσουμε ένα όμορφο σώμα. Βραδινά κοκτείλ, ταβερνάκια και ολοήμερο άραγμα στις ξαπλώστρες στην παραλία. Μήπως σας θυμίζουν κάτι;Τα καλά νέα είναι ότι είναι πολύ πιο εύκολο να αποφύγει κανείς την πρόσληψη βάρους και να συνεχίσει τις προσπάθειές του για απώλεια βάρους και ενδυνάμωση ακόμη και στις καλοκαιρινές διακοπές, αρκεί να γνωρίζει τις παγίδες και να ξέρει πώς να τις αντιμετωπίσει.
Οργανώστε έξυπνα το καλοκαίρι σας
Χωρίς κάποιο σχέδιο δράσης είναι εύκολο να περάσουμε όλο το καλοκαίρι μεταξύ τηλεόρασης, ξαπλώστρας και ταβέρνας με ενδιάμεσο σταθμό το ψυγείο με τα παγωτά. Προσπαθήστε να συμπεριλάβετε κάποιου είδους φυσική δραστηριότητα καθημερινά και φροντίστε τα γεύματα και τα σνακ σας να είναι οργανωμένα ώστε να αποφύγετε το ολοήμερο τσιμπολόγημα. Όταν έχετε ελεύθερο χρόνο, μαγειρέψτε μόνοι σας ένα υγιεινό βραδινό και καλέστε φίλους και οικογένεια να το απολαύσουν μαζί σας.
Εξαιτερική ιδέα είναι αυτό το καλοκαίρι να κάνετε κάτι διαφορετικό, όπως να συμμετάσχετε σε ένα yoga retreat, ή αθλητική κατασκήνωση για τα παιδιά ή να μάθετε ένα καινούριο σπορ όπως water ski ή surfing.
Τον Σεπτέμβριο θα επιστρέψετε πιο υγιείς, μαυρισμένοι με τονωμένο σώμα και ανεβασμένη διάθεση.
Κάντε έξυπνες κινήσεις καθημερινά
Το καλοκαίρι η ρουτίνα μας αλλάζει και συχνά πέφτουμε στην παγίδα να κάνουμε ελάχιστα πράγματα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Χωρίς ωστόσο να θυσιάσουμε ούτε τη χαλάρωση ούτε τη διασκέδασή μας μπορούμε όσο είμαστε στην παραλία να φροντίσουμε να κολυμπήσουμε τουλάχιστον 1 ώρα και να περπατήσουμε στην άμμο ή να παίξουμε ρακέτες για 30 λεπτά, ενώ πριν τα βραδινά ποτά μπορούμε να περπατήσουμε για 30 λεπτά στα σοκάκια του νησιού. Οι δύο αυτές ώρες φυσικής δραστηριότητας θα μας προφυλάξουν αρκετά από τις θερμίδες μεζέδων και ποτών, ενώ για πολλούς θα έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση του βάρους, εφόσον σπάνια κατά τη διάρκεια του χειμώνα ασκούμαστε 2 ώρες καθημερινά.
Κάντε έξυπνες διατροφικές επιλογές
Καλοκαίρι σημαίνει ταβερνάκια, μεζέδες και ουζάκι – δηλαδή πολύ φαγητό και ποτό. Συγκρατηθείτε. Αποφύγετε να παραγγέλνετε 10 πιάτα για 4 άτομα και μην παραγεμίζετε το πιάτο σας. Κάντε προτεραιότητα την παρέα και τη διασκέδαση με τους φίλους και την οικογένεια, όχι το φαγητό. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα μεζεδάκια. Αποφύγετε τηγανιτούς μεζέδες και σάλτσες, όπως τυροκαυτερή, που παρέχουν περίπου 50 θερμίδες η κάθε μπουκιά. Επιλέγετε έξυπνα τα ποτά σας. Θυμηθείτε, ένα cocktail μπορεί να φτάσει τις 300 θερμίδες, ενώ 1 δάκτυλο ούζο, 1 ποτηράκι κρασί ή 1 κουτάκι μπύρα έχουν περίπου 100 θερμίδες.
Πηγή: iatronet.gr