Lolitopages

Friday, January 31, 2014

Οι εθισμοί της σύγχρονης ζωής

Οι εθισμοί της σύγχρονης ζωής
Διαβάστε για τις σύγχρονες εξαρτήσεις των ανθρώπων, σε έναν κόσμο με πολλές επιλογές και εύκολη πρόσβαση στο οτιδήποτε.

Εθισμός στο Internet
H Διαταραχή Εθισμού στο Διαδίκτυο έχει να κάνει με την εξάρτηση από τον υπολογιστή, τόσο, που τα άτομα που πάσχουν από αυτήν ξεχνούν να φάνε ή να κοιμηθούν, έχουν στερητικό σύνδρομο και έχουν ένα αίσθημα απομόνωσης από την κοινωνία.
Εθισμός στο sex
Ένας στους 20 ανθρώπους υποφέρουν από αυτό, ενώ οι περισσότεροι από αυτούς είναι άντρες. Η διαταραχή σχετίζεται άμεσα με την ντοπαμίνη που παράγεται κατά τη διάρκεια της πράξης και μοιάζει πολύ με το συναίσθημα των τζογαδόρων, που ανεβαίνει η αδρεναλίνη τους.
Οι ειδικοί αναφέρουν πως με τόσο διαθέσιμο ποpvογραφικό υλικό στο Ιnternet ή τη σ3ξουαλικοποίηση σχεδόν των πάντων, το ποσοστό αυτών που πάσχουν από αυτήν τη διαταραχή αυξάνεται διαρκώς.
Εθισμός στο κινητό τηλέφωνο
Από τη στιγμή που το κινητό σας έχει γίνει ο μικρός σας υπολογιστής, είναι κάπως δύσκολο να το αφήσετε από τα χέρια σας. E-mail, Ιnternet, social networks, όλα εκεί. Το κινητό μπορεί να αποτελέσει σοβαρό εμπόδιο στην προσωπική επαφή.
Εθισμός στον καφέ
Είναι η καφεΐνη και όχι η γεύση του καφέ που προκαλεί αυτή τη διανοητική διαταραχή. Οι συχνοί χρήστες βιώνουν πονοκεφάλους, είναι ευερέθιστοι και κουράζονται όταν δεν μπορούν να πιουν τον πρωινό καφέ τους.
Εθισμός στη γυμναστική
Μπορεί για τους περισσότερους να αποτελεί μια δραστηριότητα απαραίτητη για να κρατηθούν σε φόρμα, για άλλους όμως έχει μετατραπεί σ' έναν φυσικό εθισμό. Θέλουν να φτάσουν στα όριά τους, ταλαιπωρώντας το σώμα τους.
Μία έρευνα που δημοσίευσε το επιστημονικό περιοδικό «Behavioral Neuroscience» αποακάλυψε ομοιότητες ανάμεσα στην υπερβολική άσκηση και στη συμπεριφορά που σχετίζεται με τη χρήση ναρκωτικών.
Εθισμός στην τηλεόραση
Οι Βρετανοί παρακολουθούν κατά μέσο όρο τέσσερις ώρες την ημέρα τηλεόραση, κάτι που σημαίνει πως μέχρι την ηλικία των 65 θα έχουν ξοδέψει εννέα χρόνια της ζωής τους κολλημένοι  μπροστά στην οθόνη. Εσείς;
Εθισμός στην υπερβολική εργασία
Οι Ιάπωνες έχουν τη λέξη «karoshi», που σημαίνει «ξαφνικός θάνατος από την υπερεργασία». Ο εθισμός στη δουλειά είναι μία αυθεντική μορφή ιδεοψυχαναγκαστικής διαταραχής.
Εθισμός στο φαγητό
Ο πρώην επίτροπος της Αμερικανικής Διοίκησης Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έχει αναφέρει πως τα σύγχρονα φαγητά μεταβάλλουν τη χημική λειτουργία του εγκεφάλου, προκαλώντας εθισμό. Πάνω από το 50% των Βρετανών είναι υπέρβαροι, ενώ υπάρχουν πολλές οργανώσεις και ομάδες, όπως οι «Overeaters Anonymous», για όσους έχουν εθιστεί στο φαγητό.
Εθισμός στα ψώνια
Σε έρευνα που έγινε από το ιατρικό περιοδικό «Psychiatric Times» διαπιστώθηκε πως τα ποσοστά των αντρών και των γυναικών που υποφέρουν από την κατάσταση ήταν σχεδόν τα ίδια (5,5% με 6%, αν και οι άντρες είναι πιο πιθανό να ξοδέψουν τα χρήματά τος σε gadgets και άλλα ηλεκτρονικά προϊόντα). Με το Internet, που έχει κάνει τα πάντα απλά και εύκολα αν απλά έχεις μια πιστωτική, η κατάσταση χειροτέρεψε.
Εθισμός στον μαζοχισμό!
Το ότι η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό πάνω από το 20% φανερώνει ότι τουλάχιστον ένας στους πέντε έλληνες του αρέσει το ξύλο που τρώει (αν όχι τίποτα άλλο).