Lolitopages

Friday, March 18, 2011

Η Χάιντι που έγινε Αντρέας

Η συγκλονιστική ιστορία της ανατολικογερμανίδας αθλήτριας Χάιντι Κρίγκερ, μέσα από το μάτια του Αντρέας Κρίγκερ.

 H Χάιντι Κρίγκερ σε ανέμελες πόζες ανατολικογερμανικού μεγαλείου (φωτογραφία: προσωπικό αρχείο Αντρέας Κρίγκερ).

Το 1981, η Χαϊντι Κρίγκερ χωρίς να το ξέρει άλλαξε όνομα. Στα κατάστιχα των μυστικών υπηρεσιών της Ανατολικής Γερμανίας, έγινε η «αθλήτρια νο54». Ήταν μια ταλαντούχα σφαιροβόλος, έπρεπε όμως να βελτιωθεί για να τιμήσει το ανώτερο ανατολικογερμανικό DNA. Την επόμενη χρονιά, πήρε 885 χιλιοστόγραμμα της απαγορευμένης ουσίας Oral Turinabol. Κάθε χρόνο «χωρίς να ρωτά» η αθλήτρια νο 54 κατάπινε όλο και περισσότερα μπλε χαπάκια. Το 1984 έβαλε στον οργανισμό της διπλάσιες ποσότητες τεστοστερόνης απ’ όση παράγει ο ανδρικός οργανισμός.
Το 2011 η Χαϊντι Κρίγκερ έχει αλλάξει και πάλι όνομα - αλλά και φύλλο. Τον λένε πλέον Αντρέας, είναι ιδιοκτήτης καταστήματος πολεμικών ειδών κάπου στο Μαγδεμβούργο. Μια ιστορία σοσιαλισμού, βαρβαρότητας, αναβολικών, αμφισεξουαλικότητας και φρίκης.
Μερικές φορές, ξυπνάει τη νύχτα. Κοιμάται ανήσυχα. Βλέπει συνέχεια τον ίδιο εφιάλτη. «Είμαι σε αγώνες στίβου και αγωνίζομαι στην σφαιροβολία. Μόνο που δεν είμαι εγώ ο αθλητής. Το σώμα μου είναι γυναικείο». Όταν ξυπνάει, όλα είναι καλύτερα. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν είναι εφιάλτης.