Lolitopages

Thursday, May 19, 2011

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ 2008 ELLEOS.GR ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ SIEMENS


'Εχoυν περάσει 27,5 μήνες από την δικαστική απόφαση που αρνήθηκε να διατάξει την Siemens να δημοσιοποιήσει  τα ονόματα κομμάτων και πολιτικών που χρηματίστηκαν από τα ξεχασμένα (?) "μαύρα ταμεία της.

Έχουν περάσει δώδεκα μήνες από την τελευταία παρέμβαση που αναρτήθηκε στην σχετική ιστοσελίδα www.elleos.gr .

Δεν έχει περάσει, όμως, ούτε μια μέρα που να μην νιώθουμε τις συνέπειες του πόσο αυτή και άλλες πρωτοβουλίες διαφάνειας, δικαιοσύνης και αποτελεσματικότητας ήταν λίγες.


Προσπάθησα να τηρήσω την υπόσχεσή μου στην επιστολή της 15.2.09 να συνεχιστεί η συγκεκριμένη προσπάθεια. Η συνεργασία με την, όπως πιστεύω, απρόσφορη και εξ αρχής υπονομευμένη Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής "για την διαλεύκανση της υπόθεσης Siemens στο σύνολό της", επιτροπή που συγκροτήθηκε όταν οι περισσότεροι γνωστοί συντελεστές της υπόθεσης ήταν πλέον ασφαλείς, δεν απέφερε ιδιαίτερα αποτελέσματα.

Το Δημόσιο εξακολουθεί σήμερα να μην έχει πάρει πίσω, εξακολουθεί να μην έχει εισπράξει ούτε ένα ευρώ ως αποζημίωση. Και οι γνωστοί, τουλάχιστον, εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο κυκλοφορούν ελεύθεροι. Για το γενικότερο αυτό ζήτημα, που μας οδήγησε μεταξύ άλλων στο να "ζητιανεύουμε" ως χώρα διεθνώς για να πληρώνονται, μεταξύ άλλων, οι τερατώδεις μίζες που δόθηκαν τόσα χρόνια μπορείτε να δείτε, εάν έχετε χρόνο και διάθεση, μια μικρή αναφορά στην διάρκεια δημόσιας συζήτησης για το Σύνταγμα και το εάν χρειάζεται το πολίτευμα να γίνει καθαρά Προεδρικό, που θα γίνει σήμερα Πέμπτη 19 Μαΐου 2011 το απόγευμα στις 7 στην Παλαιά Βουλή στην Αθήνα (Σταδίου και Κολοκοτρώνη). Την συζήτηση , εάν δεν έχετε χρόνο να έλθετε ή δεν ειδοποιηθήκατε έγκαιρα, μπορείτε να παρακολουθήσετε και μέσω web (www.elpides.org, www.livemedia.gr).  

Νομίζω ότι δεν μπορούμε και δεν αρκεί να περιμένουμε από οποιονδήποτε "έλεος". Χρειάζεται να δουλέψουμε σωστά για να χτίσουμε βάσεις για ελπίδες.

Η ιστοσελίδα www.elleos.gr παραμένει ανοιχτή για λόγους αρχείου, για να μπορεί όποιος θέλει να δει τί, πότε και πώς κάναμε όσοι συνεργαστήκαμε για ένα και μόνο ξεκάθαρο στόχο, την λογοδοσία σε ένα συγκεκριμένο και τεράστιο σκάνδαλο. Όποιος, φυσικά, επιθυμεί την διαγραφή του ονόματός του από τα σχετικά αρχεία, έχει όπως πάντα την δυνατότητα να ζητήσει την άμεση διαγραφή του.

Από το Σάββατο λειτουργεί για όποια επικοινωνία και ενημέρωση στο facebook ο σύνδεσμος elleos.kinisis.politon.elpides. Κάθε σχετική επικοινωνία θα επιχειρείται είτε από αυτήν είτε από την υπό κατασκευή ιστοσελίδα www.elpides.org.

Για να μπορούμε , όσοι είμαστε υποχρεωμένοι ή θέλουμε, να εξακολουθούμε να ζούμε και να δουλεύουμε εδώ, είναι ίσως ανάγκη  όλοι οι πολίτες να γίνουμε, για λίγο, πολιτικοί. Και να συμφωνήσουμε στο τί  χρειάζεται να γίνει και πώς θα γίνει. Εάν καταλήξουμε στο τί χρειάζεται και πώς  αυτό θα γίνει, θα βρεθούν αρκετοί που θα μπορούν να το κάνουν. Και θα το πετύχουν εάν τους στηρίξουμε.

Για τα παραπάνω, πριν οτιδήποτε άλλο, θα ήθελα τις όποιες σκέψεις και προτάσεις πιστεύετε ότι αξίζει αυτή η επικοινωνία.


Χάρης Οικονομόπουλος