Lolitopages

Wednesday, June 4, 2014

Όσα (θετικά) μας δίδαξαν ο Σκρουτζ, ο Μίκι και οι άλλοι


Για την τιμή των όπλων. Και των αγαπημένων μας ηρώων.

Με αφορμή τις φήμες που κυκλοφορούν και χωρίς αιδώ ρίχνουν τις ευθύνες στους παιδικούς μας ήρωες για το κακό παράδειγμα που μας έδωσαν, με συνέπεια -και καλά- να μην βλέπουμε προκοπή κατά την ενηλικίωσή μας, αισθανόμαστε την υποχρέωση να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Για την τιμή των όπλων. Και των αγαπημένων μας ηρώων.

Λένε ότι: Ο Σκρουτζ Μακ Ντακ συσσωρεύει πλούτο, εκμεταλλευόμενος ακόμα και τους συγγενείς του.
-Λέμε ότι: Ο Σκρουτζ Μακ Ντακ προφανέστατα κολλάει ένσημα από πολύ μικρή ηλικία, ενώ δεν υπάρχει καμία αναφορά/υπόνοια ότι έκρυβε λεφτά σε λογαριασμούς στο εξωτερικό.

Λένε ότι ο Ντόναλντ Ντακ και τα ανίψια του να είναι μια ζωή άνεργοι και όμως επιβιώνουν.
-Λέμε ότι: Ο Ντόναλντ Ντακ έχει διδάξει τιμιότητα και ταπεινοφροσύνη, ενώ έχει υπάρξει παράδειγμα θείου απέναντι στα ανίψια του.

Λένε ότι ο Μίκι Μάους υπόσχεται γάμο στη Μίνι, αλλά δεν την παντρεύεται ποτέ.
- Λέμε ότι κατ' αρχήν, λόγω φωνής και έλλειψης ερωτικών υπονοούμενων στο λόγο του, δεν είμαστε σίγουροι αν του άρεσαν όντως οι γυναίκες. Από την άλλη, με τόσο κυνήγι που έτρωγε, η στάση του να μην κάνει οικογένεια είναι μια στάση ευθύνης τόσο προς την σύζυγο-to-be όσο και στο αγέννητο παιδί τους. Επίσης, μην κάνετε ότι δεν θυμάστε ότι ο Μίκι έδινε αφιλοκερδώς τα "φώτα" του στον Chief O' Hara για την εξιχνίαση.

Λένε ότι ο Πινόκιο λέει συνεχώς ψέματα.
- Λέμε ότι αφενός, δεν έλεγε ΣΥΝΕΧΕΙΑ ψέματα. Αφετέρου, η εκ μέρους μας ανάγνωση του Πινόκιο είναι λανθασμένη. Αυτό που πρέπει να διδαχτούμε από αυτόν είναι ότι όταν λες ψέματα, πιάνεσαι. Hello; Υπάρχει μια διδαχή εδώ.

Λένε ότι ο Αλαντίν είναι κλέφτης και κάνει παρέα με τον Αλή Μπαμπά και άλλους 40 κλέφτες.
- Λέμε ότι ο Αλαντίν είχε καλή καρδιά, ελευθέρωσε ένα τζίνι και έκανε 3 ευχές πλουτοκρατικής μεν βάσης, με κατάληξη δε να απομυθοποιήσει τα πλούτη εξαιτίας ενός μεγάλου έρωτα. Το συναίσθημα κέρδισε την ύλη.

Λένε ότι ο Μπαγκς Μπάνυ είναι ο πιο αλήτης της παρέας και κλέβει συνεχώς το καρότο το επιούσιο.
- Λέμε ότι ο Μπαγκς Μπάνυ ήταν ο νούμερο ένα αγωνιστής κατά του παράνομου κυνηγιού, αφού ποτέ ο Έλμερ Φαντ δεν επέδειξε κάποια σχετικά άδεια για να κυκλοφορεί μονίμως με γεμάτη καραμπίνα.

Λένε ότι ο Ντάφυ Ντακ κοροϊδεύει όλο τον κόσμο.
- Λέμε ότι ο Ντάφυ Ντακ δίδαξε τη σπουδαιότητα του χιούμορ. Αν δεν ήταν αυτό(ς), το chain mail στο οποίο απαντάμε δεν θα γινόταν ποτέ πραγματικότητα.

Λένε ότι ο Ταρζάν τριγυρνάει γυμνός από δω κι από κει.
- Λέμε ότι ο Ταρζάν ήταν μέγας ακτιβιστής υπέρ των ζώων και φυσιολάτρης. Αν ήταν στο χέρι του, ο Αμαζόνιος θα είχε χιλιάδες περισσότερα δέντρα.

Λένε ότι η Σταχτοπούτα γυρνάει σπίτι της μεσάνυχτα. Και ξυπόλυτη.
- Λέμε ότι μας έμαθε πως όλοι έχουμε δικαίωμα στο όνειρο. Ακόμη και αν κρατάει έστω μία βραδιά.

Λένε ότι η Χιονάτη μένει σε ένα σπίτι με επτά άντρες!
- Λέμε ότι το πάθημα της Χιονάτης με το μήλο που της κάθισε στο λαιμό είναι ένα μάθημα για όλους μας να μασάμε πολύ καλύτερα την τροφή μας. Και μας έμαθε, ξανά, ότι η αγάπη (του πρίγκιπα) νικάει το θάνατο (όπως το δικό της).

Λένε ότι ο Μπάτμαν οδηγεί με 300 χλμ την ώρα, παραβιάζοντας όλους τους κώδικες.
- Λέμε ότι ο Μπάτμαν δίδαξε τι σημαίνει να είσαι πολιτικό, ενεργό ον, να βοηθάς την κοινότητά σου και να ενδιαφέρεσαι για την πόλη σου. Κι ας μπορείς να την αγοράσεις ολόκληρη.

Λένε ότι ο Ποπάυ να έχει τατουάζ και να καπνίζει συνεχώς πίπα.
- Λέμε ότι ο Ποπάυ ήταν λαμπρό παράδειγμα ενός τίμιου μέλους της εργατικής τάξης και ενός παραδοσιακού αντρικού πρότυπου που είχε την Όλιβ κορώνα στο κεφάλι του.

Λένε ότι ο Σούπερμαν κρύβει την πραγματική του ταυτότητα.
- Λέμε ότι ο Σούπερμαν διδάσκει μετριοφροσύνη και χαμηλούς τόνους. Αν εσύ μπορούσες με ένα τίναγμα του χεριού να μεταφερθείς από το Public στη Βουλή, πιστεύεις ότι δεν θα το έλεγες ....ΣΕ ΟΛΟΥΣ; Επίσης, φοράει ως γνωστόν το εσώρουχο πάνω από τη στολή του. Αν το έκανες εσύ, δεν θα έκρυβες την ταυτότητά σου;

Λένε ότι ο Πάκμαν τρέχει σε ένα σκοτεινό λαβύρινθο με ηλεκτρονική μουσική, καταπίνοντας χαπάκια αγνώστου προελεύσεως.
- Λέμε ότι ο Πάκμαν είναι ένας γενναίος αγωνιστής της ζωής που δεν επιτρέπει στα φαντάσματα (ήτοι στον κακό του εαυτό) να τον πιάσουν. Μάθημα για να κοιτάμε μόνο μπροστά και να γινόμαστε συνέχεια καλύτεροι. Α και καταπίνει και φρούτα. Και τα φρούτα κάνουν καλό.