Lolitopages

Friday, June 6, 2014

Tα στατιστικά των σεξουαλικών φαντασιώσεων!

Οι φαντασιώσεις είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης σεξουαλικότητας, όμως λίγοι τολμούν να μιλήσουν για τις πιο απόκρυφες σκέψεις τους.
Οι επιστήμονες βέβαια έχουν καταφέρει να τρυπώσουν στο μυαλό ανδρών και γυναικών και αποκαλύπτουν όλα όσα θέλουμε να μάθουμε.
Δείτε ποια είναι τα πιο ενδιαφέροντα ερευνητικά δεδομένα για τις σεξουαλικές φαντασιώσεις.
- Οι φαντασιώσεις των ανδρών είναι πιο τολμηρές, ενώ στις φαντασιώσεις των γυναικών επικρατεί το συναίσθημα και το ρομαντικό στοιχείο (Journal of Sex Research).
- Οι φαντασιώσεις των ανδρών περιστρέφονται συχνά γύρω από την ερωτική ικανοποίηση της συντρόφου, δεν ισχύει όμως κάτι αντίστοιχο για τις φαντασιώσεις των γυναικών (Journal of Sex Research).
- Τουλάχιστον το 50% των ανδρών φαντασιώνεται το σεξ αρκετές φορές τη μέρα, το 43% μερικές φορές την εβδομάδα ή μερικές φορές το μήνα και μόλις το 4% των ανδρών φαντασιώνεται το σεξ λιγότερο από μία φορά το μήνα (Sex in America: A Definitive Survey).
- Το 19% των γυναικών σκέφτεται το σεξ κάθε μέρα ή αρκετές φορές την ημέρα, το 67% των γυναικών φαντασιώνεται το σεξ μερικές φορές την εβδομάδα ή το μήνα και το 14% λιγότερο από μία φορά το μήνα (The Social Organization of Sexuality: Sexual Practices in the United States).
- Σε γενικές γραμμές, οι πρώτες σεξουαλικές φαντασιώσεις κάνουν την εμφάνισή τους στην ηλικία των 11 με 13 ετών. Στους άνδρες εμφανίζονται συνήθως νωρίτερα σε σύγκριση με τις γυναίκες (Psychological Bulleting).
- Οι φαντασιώσεις είναι μια υγιής έκφραση της σεξουαλικότητας και είναι συχνότερες σε άτομα που δεν αντιμετωπίζουν σεξουαλικές διαταραχές και που εκφράζουν ικανοποίηση από την ερωτική τους ζωή (Psychological Bulleting).
- Οι ρόλοι των δύο φύλων στις ερωτικές φαντασιώσεις πολλές φορές συμπίπτουν, ωστόσο οι γυναίκες παίρνουν πιο συχνά παθητικούς ρόλους ενώ οι άντρες προτιμούν τους κυρίαρχους ρόλους (Psychological Bulleting).
Πηγή: onmed.gr