Lolitopages

Saturday, May 11, 2013

Ρατσισμός και χαμηλό I.Q. συνδέονται

Ρατσισμός και χαμηλό I.Q. συνδέονται

Μικρότερη γνωστική ευελιξία ισούται με μεγαλύτερες δόσεις προκατάληψης και ρατσισμού λένε οι έρευνες

ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
11.05.2013

Έργο του Os Gemeos έγινε στόχος ρατσιστικών σχολίων

Συνδέεται το I.Q. μας με το ρατσισμό; Και αν ναι, πώς και γιατί; Οι γνωστικές ικανότητες πρέπει να υπολογίζονται, όταν μιλάμε για συμπεριφορές προκατάληψης και ρατσισμού. Το Psychological Scienceεξέτασε τα αποτελέσματα από πολλές έρευνες και κατέληξε σε ενδιαφέροντα συμπεράσματα.

Οι πρώτες αναλύσεις σε μεγάλο δείγμα ανθρώπων που έγιναν στη Μ. Βρετανία, έδειξαν πως όσο πιο χαμηλό το I.Q στην παιδική ηλικία, τόσο περισσότερο αυξάνονται οι πιθανότητες το άτομο ως ενήλικας να παρουσιάσει ρατσιστική συμπεριφορά, κλίση προς συντηρητικές ιδεολογίες, προκαταλήψεις και αντιστάσεις κατά των κοινωνικών αλλαγών. Δεύτερες αναλύσεις μεγάλης κλίμακας σε δείγμα ανθρώπων από τις ΗΠΑ, έδειξαν πολύ φτωχά και αφηρημένα επιχειρήματα ενάντια στην ομοφυλοφιλία, κάτι που όπως υποστηρίζουν προκαλείται τόσο από τον αυταρχισμό όσο και από τα χαμηλά ποσοστά της επικοινωνίας των ομάδων. Σε όλες τις αναλύσεις οι επιστήμονες έλαβαν υπόψη το μορφωτικό επίπεδο και την κοινωνικοοικονομική κατάσταση των ανθρώπων που εξέτασαν.

Γιατί όμως οι άνθρωποι με χαμηλότερο I.Q. έλκονται από τέτοιες ιδεολογίες; Διότι έχουν αυστηρή δομή. Και η αυστηρή τάξη και κανόνες καθιστούν πιο εύκολο το να κατανοήσει και να λειτουργήσει ένας λιγότερο ευφυής άνθρωπος μέσα σε έναν τόσο περίπλοκο κόσμο.