Lolitopages

Friday, July 11, 2008

Ενα ανέκδοτο περί σκλαβιάς

Βασίλης Τσίγκας | 11/7/2008 3:37:04 μμ

Καλός και ο νόμος της αγοράς, καλή και η επιθυμία του Κριστιάνο Ρονάλντο να πάει στη Ρεάλ Μαδρίτης, ακόμα καλύτερη και η μνηστή του (Νερέιδα Γκαγιάρδο), όμως η υπόθεση έχει χάσει πλέον την σοβαρότητά της. Και αρχίζουν να ακούγονται πράγματα, που αν μη τι άλλο, προκαλούν το κοινό αίσθημα.


Το... ανέκδοτο που βγήκε από τα χείλη του προέδρου της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, περί σκλαβιάς του Ρονάλντο στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η υιοθεσία του ανεκδότου από τον ίδιο τον πορτογάλο, είναι το λιγότερο ντροπή. Φταίει ο παίκτης που παίρνει 150.270 ευρώ την εβδομάδα; Οχι, βέβαια. Τόσα ζήτησε και αφού του τα έδωσαν οι "Κόκκινοι Διάβολοι", καλά έκανε και τα πήρε.

Προσέξτε λιγάκι: 150.270 ευρώ την εβδομάδα, δηλαδή 21.467 ευρώ την ημέρα, δηλαδή 895 ευρώ την ώρα, δηλαδή 15 ευρώ το κάθε λεπτό που περνάει. Χώρια τα πριμ κατάκτησης της Premier League, του Champions League και των 42 γκολ που πέτυχε πέρυσι. Με αυτές τις αστρονομικές απολαβές, τολμάει ο Κριστιάνο Ρονάλντο (και ο Μπλάτερ, ένας από τους υπεύθυνους αυτής της κατάστασης) να μιλάει για "σύγχρονη σκλαβιά".

Σύμφωνοι, δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το 2012 και αν δεν θελήσουν να το σπάσουν στη Γιουνάιτεντ, τότε υποχρεούται να παραμείνει κάτοικος του Μάντσεστερ. Οταν, όμως, υπέγραφε στις 13 Απριλίου 2007 (ήταν και Παρασκευή) την επέκταση για δύο ακόμη χρόνια, καλόβλεπε τον τραπεζικό του λογαριασμό να "φουσκώνει". Είναι τουλάχιστον υποκριτικό να μιλάει τώρα για σκλαβιά και να θέλει να πάει στη Ρεάλ, όπου ένας Θεός ξέρει τι του τάζουν.

Μπορεί να μην τα κλέβει από την τσέπη μας τα λεφτά και η υπόθεση να μην μας αφορά άμεσα, όμως είναι αλήθεια πως η κατάσταση έχει πλέον ξεφύγει. Δεν γίνεται το 2008, ένας άνθρωπος να "κοστίζει" 600.000 ευρώ το μήνα και να θεωρεί τον εαυτό του σκλάβο...


source: http://www.sport.gr/default.asp?pid=4&aid=16285