Lolitopages

Thursday, May 20, 2010

Pole dancing θα διδάσκεται πλέον και στο Cambridge.



Ο χορός σε στύλο, γνωστός ως Pole Dancing, συνήθως λαμβάνει χώρα σε σκοτεινούς χώρους, όπου το αλκοόλ ρέει άφθονο και ο καπνός γεμίζει την ατμόσφαιρα. Όμως σύντομα Pole Dancing θα διδάσκεται και σε ένα πολύ πιο φωτεινό και πολιτισμένο χώρο. Το πανεπιστήμιο του Cambridge, αφού έβαλε στο πρόγραμμά σπουδών του μαθήματα αεροβικής, προχωρά σε μια ακόμα τολμηρή κίνηση. Όπως αποκάλυψε η Daily Telegraph πριν από μερικές μέρες, το διάσημο εκπαιδευτικό ίδρυμα θα παραδίδει μαθήματα Pole Dancing σε φοιτήτριες που ενδιαφέρονται, στο πλαίσιο δραστηριοτήτων για την ενίσχυση της φυσικής κατάστασης των μελών του.

Τα μαθήματα θα παραδίδονται στη διάσημη αίθουσα Blue Hall του πανεπιστημίου, η οποία χρησιμοποιείται από διάφορες ενδοπανεπιστημιακές ομάδες και όπου στο παρελθόν έχουν εκφωνήσει λόγους ο Winston Churchill και ο Theodore Roosevelt. Εκπρόσωπος της φοιτητικής ένωσης του Πανεπιστημίου υποβάθμισε το ζήτημα λέγοντας ότι αν μία έξυπνη, ανεξάρτητη γυναίκα επιθυμεί να μάθει ένα συγκεκριμένο τύπο χορού, σε ένα αξιοσέβαστο χώρο, το πανεπιστήμιο δεν το κρίνει ανήθικο.

Με τη σειρά του και ο εκπαιδευτής σε δηλώσεις του επισήμανε πως τα μαθήματα δεν θα περιλαμβάνουν το ερωτικό στοιχείο, και γι’ αυτό τα ψηλοτάκουνα θα απαγορεύονται. Αντιθέτως οι φοιτήτριες θα πρέπει να προσέρχονται ξυπόλητες ή με «μπαλαρίνες». Όπως τονίζεται σκοπός των (προαιρετικών) μαθημάτων θα είναι η ενίσχυση της φυσικής κατάστασης και κυρίως η εκτόνωση του στρες.