Lolitopages

Tuesday, June 29, 2010

Οι πιο γελοίοι νόμοι της Βρετανίας


britain.jpg

Η απαγόρευση δια νόμου να πεθάνεις μέσα στο κοινοβούλιο, ψηφίστηκε ως η πιο γελοία διάταξη της βρετανικής νομοθεσίας.

Ο νόμος αυτός μπορεί να ακούγεται άκρως παράλογος, ωστόσο κρύβει μια δόση λογικής, καθώς το κτίριο της βουλής θεωρείται βασιλικό παλάτι, με αποτέλεσμα όποιος πεθάνει εκεί μέσα να κηδευτεί δημοσία δαπάνη. Μέχρι και σήμερα, όταν κάποιος φαίνεται έστω και λίγο αδιάθετος, τον βγάζουν γρήγορα έξω από το κτίριο.

Αν και ο συναγωνισμός ήταν σκληρός, ο νόμος της απαγόρευσης θανάτου εντός του κοινοβουλίου, κατάφερε να καταλάβει την πρώτη θέση στην κατάταξη των γελοίων νόμων, ακολουθούμενος από εκείνον που καθιστά έσχατη προδοσία την ανάποδη τοποθέτηση ενός γραμματοσήμου που απεικονίζει τη βασίλισσα.

Τρίτος στην κατάταξη ήρθε ένας νόμος που εφαρμόζεται μόνο στο Λίβερπουλ, σύμφωνα με τον οποίο οι γυναίκες απαγορεύεται να κυκλοφορούν topless εκτός κι αν δουλεύουν σε κατάστημα πώλησης τροπικών ψαριών. Πάντως, το δημοτικό συμβούλιο της πόλης αρνήθηκε την ύπαρξη τέτοιου νόμου, τον οποίο χαρακτήρισε «αστικό μύθο».

Στην έβδομη θέση βρίσκεται ένας νόμος του 1324, σύμφωνα με τον οποίο κάθε οξύρυγχος ή φάλαινα που βρίσκεται κοντά στις βρετανικές ακτές ανήκει στο μονάρχη, ενώ στη δεκάδα συγκαταλέγεται και ο νόμος του Oliver Cromwell για την καταπολέμηση της λαιμαργίας, σύμφωνα με τον οποίο απαγορεύεται η κατανάλωση κρεατόπιτας την ημέρα των Χριστουγέννων.

Τελευταίος στις πρώτες δέκα θέσεις είναι ένας νόμος, σύμφωνα με τον οποίο οι γυναίκες που βρίσκονται σε ενδιαφέρουσα έχουν το δικαίωμα να κάνουν την «ανάγκη» τους στα καπέλα των αστυνομικών.

Η δημοσκόπηση, την οποία διεξήγαγε το κανάλι UKTV Gold, ζητούσε από τους συμμετέχοντες να αναφέρουν και τον πιο περίεργο νόμο που έχουν ακούσει εκτός Βρετανίας. Δημοφιλέστερος σε αυτή την κατηγορία αναδείχτηκε νόμος στο Οχάιο των ΗΠΑ, σύμφωνα με τον οποίο απαγορεύεται να μεθύσεις ένα ψάρι.



Πηγή: cosmo.gr (Νάντια Παπανικολάου)