Lolitopages

Sunday, December 11, 2011

Σε πτωτική τάση

Τα ίδια επανέλαβε η Ευρώπη το Σαββαροκύριακο που μας πέρασε. Τα ίδια θα επαναλάβει και η Ελλάδα. Η εξουσία στο όνειρό της για διακυβέρνηση του τόπου, και ο λαός στο ίδιο έργο θεατής. Πάλι νέα μέτρα, πάλι η Ευρώπη ζητάει υπογραφές, πάλι οι συνδικαλιστές θα φωνάζουν, πάλι οι αστυνομία θα κάνει φασαρίες.



Ο Έλληνας δεν αλλάζει. Όπως το στραβό ξύλο δεν ισιώνει. Ή τουλάχιστον αλλάζει με πολύ πελέκημα. Αν είχατε παρακολουθήσει την έπος του 1821 όπως την εξερεύνησε ο ΣΚΑΙ, θα δείτε μια πιστή και τρομακτική επανάληψη της ιστορίας. Τότε είχαμε θανάτους, τώρα έχουμε άστεγους!

Η Ευρώπη πιέζει, και τηρώντας την ίδια θέση της, αναγκάζει τους Έλληνες να αυτοπυροβοληθούν. Ακριβώς η ίδια πολιτική που κρατάει η Ελλάδα στο Ελληνοτουρκικό.
Λέει η Ελλάδα «εμείς υποστηρίζουμε την Τουρκία στην ένταξή της στην Ευρώπη, αλλά με τους όρους της Ευρώπης». Αλήθεια; Δεν νομίζω. Με αυτή την στάση όμως αφήνει την Τουρκία να βγάλει μόνη της τα μάτια, αφού η βαριά κουλτούρα της δεν μυρίζει Δύση.
Λέει τώρα η Ευρώπη «εμείς υποστηρίζουμε την Ελλάδα να παραμείνει Ευρώπη, αλλά με τους όρους της Ευρώπης». Με αυτή την στάση η Ευρώπη αφήνει την Ελλάδα να βγάλει μόνη της τα μάτια, γιατί οι πολιτικοί της Ελλάδας είναι μεθυσμένοι από την αλαζονεία της εξουσίας και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι… απίστευτο… είναι μόνο η εξουσία (βλ. Α. Σαμαρα).

Η Ευρώπη έχει λερωμένη την φωλιά της, δεν είναι το καλό παιδί, αλλά δεν μπορώ να ασχοληθώ και με αυτό τώρα. Αλλά οι Έλληνες έκαναν ότι χειρότερο μπορούσαν τα τελευταία 20 χρόνια, για να μπορούν τώρα εύκολα να αυτοπυροβοληθούν.  Και πως μπορεί να αποτραπεί αυτό; Παίρνοντας το όπλο από αυτόν που το κρατάει, βάζοντάς το στο συρτάρι γιατί το όπλο σκοτώνει και δεν σώζει κρίσεις και προσπαθώντας να βγει από αυτή την μέθη!

Σαν καταστροφολόγος, τα πράγματα είναι απλά. Η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να καλύψει η τις απαιτήσεις της Ευρώπης. Σε 1,5 χρόνο θα γυρίσουμε στην δραχμή (1δρχ = 0,5$ = 0,374€), και η ανάκαμψη θα έρθει σε περίπου 14 χρόνια (αν όλα πάνε καλά). Τουλάχιστον θα βγούμε πιο γρήγορα από την ύφεση, αλλά για 14χρόνια θα είμαστε ένα τίποτα. Εύχομαι να μην γίνει τίποτα από αυτήν την καταστροφολογία.  Ακόμα πιστέψτε με ότι μπορεί να γίνουν και χειρότερα. Κανείς όμως δεν μπορεί να σχεδιάσει το μέλλον, μπορεί όμως να το γράψει.

Αν αλλάξουμε εμείς μπορεί να αλλάξει ο κόσμος*. Και ας πούμε ότι χεστήκαμε για τον κόσμο. Γιατί να μην αλλάξουμε τον δικό μας κόσμο… γιατί να διαιωνίσουμε το κακό που βρήκαμε;

Όταν βγαίνει ο Παπανδρέου αυτή την στιγμή καταλληλότερος πρωθυπουργός με 12% πιστεύετε ότι είμαστε λογικό έθνος; Αυτό το στοιχείο αποδεικνύει πόσο βαθιά νυχτωμένοι είμαστε, πόσο ακόμα δουλειά θέλουμε για να ξυπνήσουμε σαν έθνος. Και όταν λέω έθνος, δεν μιλάω για τις γενιές που ασχολούνται με υπολογιστές και μπορούν να διαβάζουν αυτό το μήνυμα, εννοώ όλους, νέους και γέρους.

Όποιος δεν ξέρει την ιστορία, την επαναλαμβάνει.

Καλά ξεμπερδέματα.

Ο αυτοεξόριστος

*ΤΟ σλόγκαν αυτό ανήκει σε διαφήμιση αναψυκτικού! Τυχαίνει όμως και από πλευρά ψυχολογίας να είναι πολύ αληθινό/