Lolitopages

Thursday, April 28, 2011

“Στερήσατε το ψωμί από τα παιδιά μου”

ΔΕΚ 2010 - Στη Ρουμανία έχει μπεί εδώ και αρκετό καιρό το ΔΝΤ , με αποτέλεσμα ο κόσμος να λιμοκτονεί. Κανείς δεν περίμενε οτι θα φτάνανε σε σημείο να αυτοκτονούν μέσα στο Κοινοβούλιο την ώρα που μιλούσε ο πρωθυπουργός τους. Δείτε ξανά το video... (προσοχή σοκάρει)
Όλα αυτά έγιναν σήμερα το πρωί στο ρουμανικό κοινοβούλιο. Οι περικοπές που κάνει και η ρουμανική κυβέρνηση στο δημόσιο φαίνεται πως οδηγούν τους πολίτες σε ακραία φαινόμενα αφού πλέον δεν ξέρουν τι να κάνουν. Καθημερινά βρίσκονται σε απόγνωση. Έτσι και ο άνδρας αυτός, που είναι τεχνικός στην κρατική τηλεόραση της Ρουμανίας, δηλαδή δημόσιος υπάλληλος, δεν άντεξε άλλο να βλέπει τον μισθό του να μειώνετε.



O Εμίλ Μποκ αποφάσισε να πέσει άνδρας, διαμαρτυρόμενος για τις περικοπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων.

Εκείνη ακριβώς τη στιγμή, στο τραπέζι του διαλόγου της κυβέρνησης βρίσκονταν η πρόταση μομφής που κατέθεσε η αντιπολίτευση, για το νομοσχέδιο που ορίζει τους μισθούς στο δημόσιο τομέα.

Μόλις έγινε αντιληπτό το γεγονός, ο πρωθυπουργός αποχώρησε από το βήμα για να διαπιστώσει τι συνέβη, ενώ ο άνδρας λάμβανε ήδη τις πρώτες βοήθειες.

Ο άνδρας, του οποίου τα στοιχεία εξακολουθούν να παραμένουν άγνωστα, φορούσε μπλουζάκι, πάνω στο οποίο αναγράφονταν: "Μας πυροβολήσατε, σκοτώσατε το μέλλον των παιδιών μας, μας πουλήσατε".

Λίγη ώρα αργότερα, στο σημείο έφθασαν εμπειρογνώμονες από την Επιθεώρηση Εκτάκτων Καταστάσεων, ενώ ο γερουσιαστής των Φιλελευθέρων, Εμίλιαν Φράνκου δήλωσε ότι πριν πέσει από το μπαλκόνι, άκουσε τον άνδρα να φωνάζει: "Στερήσατε το ψωμί από τα παιδιά μου".

Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Βουκουρεστίου με σοβαρά τραύματα, ενώ τελικά η συζήτηση στο κοινοβούλιο αναβλήθηκε και αναμένεται να ολοκληρωθεί αργότερα μέσα στην μέρα.