Lolitopages

Thursday, August 4, 2011

10 γυναίκες προς αποφυγήν

Οι δέκα χειρότεροι τύποι γυναικών για να βγείτε ραντεβού.

Ανοίξτε ένα περιοδικό ή ένα γυναικείο κυριακάτικο ένθετο και το πλέον πιθανό είναι πως θα συναντήσετε ένα άρθρο που θα γράφει για το πόσο απαίσιοι είναι οι άντρες. Το άρθρο θα είναι γεμάτο από χρήσιμες συμβουλές για το πως θα αναγνωρίσεις το είδος των αντρών -και υπάρχουν πολλοί, προφανώς- που κάθε ελεύθερη κοπέλα που σέβεται τον εαυτό της θα έκανε καλά να αποφύγει.

Όμως η αναζήτηση συντρόφου είναι ένα νόμισμα με διπλή όψη. Ρωτήστε τους περισσότερους άντρες για την ιστορία των ραντεβού τους και θα σας εξαπολύσουν μία σειρά από ανέκδοτα περιστατικά σχετικά με δυσάρεστες σχέσεις με γυναίκες "εφιάλτες".

Έτσι για χάρη της ισότητας (και με χαλαρή διάθεση...), αυτό είναι το δικό μας top ten με τις αταίριαστες περιπτώσεις. Δεν λέμε πως οι περισσότερες γυναίκες είναι έτσι. Άλλωστε κάθε γυναίκα έχει το δικό της στιλ, τον δικό της τρόπο και τη δική της χάρη... 



01 - Η Χρυσοθήρας



Μπορεί να ακούγεται προφανές, ωστόσο κάποιες γυναίκες πραγματικά σας θέλουν για τα χρήματά σας, και δεν χρειάζεται να είστε ένας πρώτης κλάσης ποδοσφαιριστής ή ένας αστέρας της τηλεόρασης για να τις ελκύσετε.
Μην μας παρεξηγείτε. Μπορεί να μην σας θέλουν μόνο για τα χρήματά σας. Όμως η εξέλιξη των ειδών έχει εξοπλίσει τις γυναίκες με την έμφυτη συμπάθεια για άντρες που είναι ικανοί να τις προσφέρουν ασφάλεια και σταθερότητα στα παιδιά τους και μία συχνά ανανεωμένη γκαρνταρόμπα με ρούχα σχεδιαστών (είναι μία περίεργη δουλειά η εξέλιξη...).

Για ορισμένες από αυτές, η θέλησή σας (ή το αντίθετο...) να σκορπάτε τα μετρητά σας σε Breezers, πολυτελή γεύματα και εισιτήρια συναυλιών κατά την διάρκεια των πρώτων μηνών μίας σχέσης, αυτό μπορεί να σας καταστήσει ως κατάλληλο υλικό για «οικογενειάρχη» (ή όχι).

Φυσικά, οι περισσότερες γυναίκες προτιμουν να πληρώνουν οι ίδιες τα έξοδά τους τις πρώτες μέρες. Εάν η κοπέλα σας είναι μονίμως διστακτική να βγάλει το πορτοφόλι της όταν φτάνει ο λογαριασμός, ή συχνά εμφανίζεται για μία βραδινή βόλτα χωρίς τίποτα άλλο παρά λεφτά μόνο για το ταξί που θα την γυρίσει σπίτι, είναι φρόνιμο να είστε προσεκτικός (ή να ζητήσετε από το αφεντικό σας για μία προαγωγή, άμεσα!).


02 - Η “Υποκατάστατο της Μητέρας”



Σύμφωνα με όσα υποστηρίζετε κατά καιρούς, όλοι οι άντρες ψάχνουν για την «μητέρα» τους. Αυτό που δεν είναι πολύ γνωστό είναι πως πολλές γυναίκες θέλουν με μεγάλη τους χαρά να τους ευχαριστήσουν.

Εάν δεν ψάχνετε για την μητέρα σας, προσέξτε τα σημάδια. Μιλάει με ενθουσιασμό ακόμα και για τις πιο ασήμαντα κατορθώματά σας στις φίλες της («είναι επικεφαλής των λογιστών ΚΑΙ ο πρώτος σκόρερ στην πέντε επί πέντε ομάδα της εταιρείας!»). Αναπτύσσει μία υπερβολική απέχθεια για τους ανθρώπους που αντιπαθείτε («εάν υπήρχε δικαιοσύνη σ' αυτόν τον κόσμο το αφεντικό σου θα έπρεπε να είναι νεκρό!»).

Και αν και δεν φτάνει στα άκρα να σας σκουπίζει για παράδειγμα το στόμα μετά το φαγητό, δεν θα αργήσει η ώρα πριν σας αναγκάζει να κόψετε τα μαλλιά σας και να σας λέει πόσο "γλυκός" δείχνετε ντυμένος στα κόκκινα.


03 - Η “Drama Queen”



Δεν υπάρχει κάτι κακό με το βγαίνετε ραντεβού με μία drama queen, εφόσον μπορείτε να χειριστείτε τις ρίξεις με τους φίλους σας, τις συνεχείς επαγγελματικές συμφορές, και την τάση να μετατρέπεται κάθε μικροκαυγάς σε ένα ουσιώδες πρόβλημα για την σχέση σας.

Υπάρχουν φυσικά και άντρες drama queens, όμως ορισμένες γυναίκες έχουν αναγάγει την ευαισθησία τους σε μορφή τέχνης. Το βασικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι πως με το να είστε υπερ-ευαίσθητοι, ας πούμε στα... πάντα, είναι ένα ανεξίτηλο γνώρισμα της προσωπικότητάς σας και καμία ποσότητα επιβεβαίωσης και κατανόησης θα καταφέρει να το αλλάξει αυτό.

04 - Η Μανιακή με το Γάμο



Εάν παραμένετε ελεύθερος καθώς μπαίνετε από τα 20s στα 30s και από τα 30s στα 40s, είναι σίγουρο πως θα συναντήσετε αυτό το δυστυχησμένο πλάσμα.

Είναι η κατά συρροή παράνυμφος που έχει παρακολουθήσει και έχει κλάψει καθώς η μία μετά την άλλη φίλες της ενδίδουν στους πειρασμούς της οικογενειακής ευτυχίας, και θέλει ένα κομμάτι από την «βίον ανθόσπαρτον» πίτα για τον εαυτό της.

Με ποιον θα το μοιραστεί έχει καταντήσει ελαφρώς αδιάφορο. Το γεγονός του να μπει σε διαδικασία γάμου και τελικά να παντρευτεί είναι το σημαντικό. Εφόσον δεν είστε προφανώς επικίνδυνος ή τρελός, κάνετε μία χαρά.

Τα σημάδια είναι συνήθως πολύ προφανή. Σας λέει τα πάντα για τη ζωή της από το πρώτο κιόλας ραντεβού; Σας ρωτάει υπερβολικά πολύ πόσο συμπαθείτε τα παιδιά; Έχει αναφέρει πως το «βιολογικό της ρολόι» χτυπάει αρκετές φορές (που σημαίνει μία);

Και εάν αρχίσει να σας περιγράφει ως το αγόρι της δύο εβδομάδες αφού έχετε συναντηθεί, ίσως είναι καιρός για τσεκάρετε τι πραγματικά συμβαίνει.

05 - Το Αγοροκόριτσο



Λατρεύει το ποδόσφαιρο, σας κερδίζει στο Mortal Kombat II, έχει πολύ ισχυρή άποψη για τον Τζαρ Τζαρ Μπίνκς και για την πτωτική πορεία του Star Wars franchise. Την ίδια στιγμή σιχαίνεται τις ρομαντικές κωμωδίες και έχει πολύ λίγες φίλες.

Προσεγγίστε προσεκτικά. Δεν είμαστε βέβαιοι γιατί. Απλά μοιάζει λάθος.

06 - Η "Βγαίνω και με Άλλους"



Θα πρέπει να γνωρίζετε πως στα πρώτα στάδια μίας σχέσης, μπορεί να μην είστε ο μόνος άντρας που βλέπει. Φυσικά δεν υπάρχει κάτι κακό με αυτό. Άλλωστε είμαστε στο 2011 και απλώς απλώνει τον ιστό της όσο πιο πολύ γίνεται στην αναζήτησή της για τον Εκλεκτό, ή τουλάχιστον για τον Εύκαιρο Εκλεκτό. Θα ήταν υποκριτικό να διαμαρτυρηθείτε, γιατί οι άντρες χρησιμοποιούν την ίδια ακριβώς τακτική εδώ και χρόνια.

Σε κάποιο σημείο, ωστόσο, τα πολλαπλά ραντεβού πρέπει να σταματήσουν και για τους δύο. Εάν είστε αρκετούς μήνες σε μία σχέση και τα αιτήματά σας να συναντηθείτε, ακόμα τα απορρίπτει ή τα αναβάλει συχνά, ίσως να είναι καιρός να αντιμετωπίσετε την αλήθεια: συναντά πολλούς άντρες, και δεν είστε τίποτα άλλο από μία περιστασιακή και εφήμερη διασκέδαση. Δεχθείτε το, αντιμετωπίστε το, ξεπεράστε το.

07 - Η "Θέλω να γίνω Διάσημη Σύζυγος"



Είναι λίγο διαφορετική από την Χρυσοθήρα, με την ένοια πως το status σου είναι το ίδιο σημαντικό με τα χρήματά σου για εκείνη.

Πολύ απλά, κυνηγάει ένα "άλφα αρσενικό" και σκέφτεται ξεκάθαρα πως ως ένα "άλφα θηλυκό" που είναι, της αξίζει. Μπορεί να μην θεωρείτε τον εαυτό σας έναν προφανή ηγέτη, και μπορεί να είστε άθλιος στο ποδόσφαιρο, ωστόσο εάν κάνετε τεράστια βήματα στην επαγγελματική σας καριέρα, ή έχετε το δικό σας σπίτι, ή απλά είστε ο καλύτερος παίκτης στο τοπικό club μπάντμιντον, ίσως και να σας έχουν επιλέξει λόγω της προοπτικής που έχετε.

Εάν αμφιβάλετε, προσέξτε τον επιδεικτικό τρόπο που θα αναφέρει το status σας όταν συναντήσετε για πρώτη φορά τους φίλους ή την οικογένειά της. Εάν θυμίζει κάτι σε «αυτός είναι ο Γιάννης, είναι ήδη assistant manager στα κεντρικά της εταιρείας του», τουλάχιστον δεν μπορείτε να πείτε πως δεν σας προειδοποιήσαμε.

Και το πρόβλημα με το status είναι πως πρέπει να διατηρείται. Γιατί αυτή η γυναίκα μπορεί πολύ εύκολα να καταλήξει η δική σας Λαίδη Μάκμπεθ, οδηγώντας σας σε μέρη που δεν θέλατε να πάτε ποτέ.

08 - Η αλκοολική



Είναι στην πραγματικότητα, μία απειλή. Είναι μία απειλή επειδή πίνει το Chardonnay σαν νερό. Την συναντάτε στο μπαρ μετά την δουλειά και είναι ήδη στο τρίτο της (ποτήρι, μπουκάλι, ποιος νοιάζεται... χικ!).

Απολαύστε μία ήσυχη βραδιά με ένα DVD και ένα καλό Semillion και θα στέλνει να φέρετε άλλο ένα μπουκάλι πριν τελειώσουν τα αρχικά credits.

Μπορεί να μην πίνει κάθε βράδυ, όμως εάν συναντήσετε μόνο την μεθυσμένη έκδοση, δεν θα μάθετε ποτέ πως μοιάζει η νηφάλια ή -χειρότερα - η μετά από hangover γυναίκα. Ή τουλάχιστον όχι πριν είναι πολύ αργά.

09 - Η Υπερβολικά Όμορφη



Φυσικά την θέλετε επειδή είναι πανέμορφη, το πιο όμορφο κορίτσι στο γραφείο (ή στην αίθουσα διαλέξεων, στο μπαρ ή οπουδήποτε). Όμως υπερβολικά όμορφα κορίτσια πρέπει να συνοδεύονται με κυβερνητική προειδοποίηση για την υγεία. Γνωρίζουν πόσο πολύ τις θέλετε. Και γνωρίζουν πόσο πολύ κάθε άλλος άντρας τις θέλει επίσης.

Που σημαίνει πως, σε διπλωματικούς όρους, είναι σε μία πολύ δυνατή θέση διαπραγμάτευσης. Ή στη γλώσσα του πόκερ, κρατάει όλους τους άλλους άσους).

Φυσικά, δεν θα χρησιμοποιήσει απαραίτητα αυτήν την εκπληκτική ομορφιά για να σας μετατρέψει στο πιστό της σκυλάκι. Αλλά θα μπορούσε εάν θα ήθελε. Και γνωρίζοντας αυτό, μπορεί να κατατρώει την αυτοπεποίθησή σας από μέσα στα σωθικά σας, όπως ένα σκουλήκι τρώει ένα μήλο.

10 - Η Κατά Συρροή Γκρινιάρα



Δεν μπορείς να ικανοποιήσεις ποτέ την κατά συρροή γκρινιάρα, όμως δεν είναι με τίποτα μία χρυσοθήρας. Τουλάχιστον η χρυσοθήρας θα σας ευχαριστήσει που την πήγατε στο καλύτερο εστιατόριο της πόλης. Η γκρινιάρα θα ανακαλύψει έναν λεκέ στα μαχαιροπήρουνα.

Ορισμένες γυναίκες λατρεύουν να παραπονιούνται, για τον καιρό, για το αφεντικό τους, για το βαρετό σαββατοκύριακο που «υπομένουν» (μαζί σας), ή για την έμφυτη σεξιστική φύση της κοινωνίας. Ορισμένοι άντρες το κάνουν επίσης, όμως δεν βγαίνετε μαζί τους (τουλάχιστον είναι απίθανο, θεωρώντας πως έχετε διαβάσει μέχρι εδώ).

Μπορεί να έχει ένα δίκιο σε κάποιο ή σε όλα τα παράπονά της. Όμως δεν θέλεις να τα ακούς κάθε φορά που συναντιέστε. Και εάν ακούσεις περισσότερα από δύο στο πρώτο ραντεβού (μία περίπτωση όπου και οι δύο προσπαθείτε να διαφημίσετε τα πιο ελκυστικά χαρακτηριστικά των προσωπικοτήτων σας), θεωρήστε το ως μία προειδοποίηση.