Lolitopages

Sunday, August 7, 2011

χρησιμοποιείς τον Internet explorer? ε... (μάλλον) είσαι χαζός!

Είναι η αιώνια μάχη. Από τότε που βγήκε ο Firefox, τουλάχιστον όταν και η κόντρα μεταξύ των χρηστών του Internet Explorer και αυτών του browser της Mozilla φούντωσε. Αργότερα προστέθηκε και ο Safari της Apple μαζί με τον Chrome της Google. Υπάρχουν βέβαια και άλλοι, λιγότερο δημοφιλείς browsers, όμως κακά τα ψέμματα η μάχη γίνεται μεταξύ των τεσσάρων. Μία νέα έρευνα προσπάθησε να συγκρίνει το IQ των χρηστών με τον browser που χρησιμοποιούν. Το αποτέλεσμα; Αν βρισκόμουν στη θέση όσων διαβάζουν το άρθρο μέσω του IE, δεν θα ήμουν χαρούμενος.
Η καναδική AptiQuant μέτρησε το IQ χρηστών του Internet το 2006 και το 2011. Στη συνέχεια χώρισε τους χρήστες ανάλογα με τον browser που χρησιμοποιούσαν, έβγαλε τον μέσο όρο και τα αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε στο παρακάτω γράφημα. Ως πιο έξυπνοι, με βάση το test, μπορούν να χαρακτηριστούν όσοι χρησιμοποιούν τον Opera, ενώ στον αντίποδα βρίσκονται οι χρήστες του IE, ανεξάρτητα από την έκδοση του.
Στο δεύτερο γράφημα γίνεται σύγκριση του IQ σε εκατοστημόρια και του ποσοστού των ανθρώπων που χρησιμοποιούν κάθε browser. Εκεί παρατηρούμε ότι η ομάδα αυτών με το χαμηλότερο IQ επέλεξε τον IE 7 κατά 34%. Η ίδια έκδοση πέφτει στο 4% όταν μιλάμε για την ομάδα με το μεγαλύτερο IQ. Ομοίως η χρήση του IE 6 πέφτει από το 12% στο 0%. Αντίθετα, οι browsers όπως ο Opera από το 0% πηγαίνουν στο 10%.
Ακόμα και αν τα αποτελέσματα είναι απλά μία σύμπτωση, οι fans των Chrome/Firefox/Safari έχουμε ακόμα ένα επιχείρημα κατά όλων αυτών που χρησιμοποιούν IE. Και ιδιαίτερα εμείς του Chrome, αποκτήσαμε ακόμα ένα επιχείρημα για να προχωρήσουμε σε ένα… intervention.