Lolitopages

Friday, August 5, 2011

Αναζητώντας μία καλύτερη τύχη στην Ευρώπη





viografiko
Εργαζόμενοι και άνεργοι όλων των ηλικιών και ειδικοτήτων αλλά κυρίως νέοι αναζητούν καλύτερες συνθήκες ζωής και δουλειάς στην Ευρώπη.  Απευθύνονται σε ιστοσελίδες διασύνδεσης για γρήγορη και αποτελεσματική αναζήτηση εργασίας.
Στην κορυφή των προτιμήσεών τους έχουν το Εures, το δίκτυο συνεργασίας που παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους εργαζομένους και στους εργοδότες, και την ευρωπαϊκή πύλη Εuropass. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι οι Ελληνες βρίσκονται στις πρώτες θέσεις κατάταξης των Ευρωπαίων που αναζητούν εξάσκηση ή εργασιακή εμπειρία στο εξωτερικό.

Η Ελλάδα κατατάσσεται ένατη σε απόλυτο αριθμό χρηστών με 48.811 συμπληρωμένα βιογραφικά, αριθμός ιδιαίτερα υψηλός αν αναλογιστεί κανείς τον πληθυσμό της Ελλάδας σε σύγκριση με αυτόν άλλων χωρών που προηγούνται σε αριθμό χρηστών όπως η Ιταλία, η Ισπανία, η Γερμανία, η Γαλλία και η Πολωνία. Ως εκ τούτου, η σύνταξη ενός σωστού και πλήρως ενημερωμένου βιογραφικού σημειώματος αποτελεί το πρώτο βήμα σε μια σειρά κινήσεων που θα εξασφαλίσουν στον υποψήφιο τη θέση που θα ικανοποιήσει κατά το δυνατόν τις προσδοκίες του για μια πετυχημένη σταδιοδρομία.

Οι νέοι που επιθυμούν να στείλουν βιογραφικό σημείωμα σε μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Το βιογραφικό σημείωμα πρέπει να συνταχθεί με μοναδικό στόχο την αντικειμενική και πλήρη πληροφόρηση του αποδέκτη για τα τυπικά και τα ουσιαστικά προσόντα του υποψηφίου.