Lolitopages

Tuesday, October 25, 2011

Lady Gaga: Κέρδισε τη δίκη από την... lady Goo Goo!



Η Lady Gaga δεν διστάζει να υπερασπισθεί τα επιχειρηματικά της συμφέροντα και την εικόνα της δια της δικαστικής οδού. Γι' αυτό και στράφηκε νομικά εναντίον της καρτουνίστικης καρικατούρα της Lady Goo Goo που εμφανίζεται στο Moshi Monsters και που μάλιστα είχε γίνει δημοφιλής νωρίτερα ατό το χρόνο με το video The Moshi Dance.


Οι δικηγόροι της 25χρονης σταρ προέβησαν σε μηνύσεις, διότι εκτίμησαν πως το μικρό ξανθό μωράκι με τις πάνες άφηνε υπαινιγμούς που προσέβαλαν την πελάτισσά τους.

To site της εταιρείας «Moshi Monsters» γνωρίζει μεγάλη επιτυχία. Το τραγούδι της Lady Goo Goo είχε γίνει μεγάλο hit στο ΥοuTube, ενώ πουλούσε πάρα πολύ και στο iTunes!

Ο ιδρυτής της Mind Candy, που βρίσκεται πίσω από τα συγκεκριμένα κινούμενα σχέδια, Michael Smith, υποστήριξε ότι τα παιδιά θα χάσουν μια αγαπημένη ηρωίδα τους, ενώ είναι σε θέση να ξεχωρίσουν την πραγματική από την εικονική τραγουδίστρια...

Βεβαίως, στην show biz το τι είναι εικονικό και τι όχι, είναι πολύ σχετικό. Η Lady Gaga, ως περσόνα, είναι μία κατασκευή. Η τραγουδίστρια πίσω από αυτήν την περσόνα, έχει καταφέρει να γίνει διάσημη πουλώντας μία εικόνα και είναι λογικό να μην θέλει το προϊόν της να πολυφοριέται, διότι μπορεί να χάσει την αξία του.