Lolitopages

Monday, November 14, 2011

Το εγκώμιο του Πάγκαλου

--- round 1... START! ---
Τα σχόλια είναι περιττά…- Βασικός μισθός: 162,812,00 ευρώ – Κινητή τηλεφωνία: 46.319,34 ευρώ! 




162. 812,00 ευρώ βασικός μισθός – 46.319,34 ευρώ για κινητή τηλεφωνία… με υπογραφή, μάλιστα, Παπανδρέου!
Μία αδιάκριτη ερώτηση….
1. Δείτε τα «συνημμένα» και συγκρίνετε, αν αυτά που «τρώτε» εσείς σχετίζονται με αυτά που «τρώει» αυτός που λέει ότι «μαζί τα φάγαμε».
… Και ακόμα μία…
2. Με τα έξοδα του κινητού του, πόσες οικογένειες ή συνταξιούχοι ηλικιωμένοι θα μπορούσαν να βολευτούν;
Τώρα, βέβαια, θα μπορούσε να μας πει και «λαϊκιστές».








μα δεν έχει τέλος... διαβάστε παρακάτω...

--- round 2... εσείς το επιλέξατε ---
 Ο κ. Πάγκαλος «αδυνατεί» να πληρώσει την έκτακτη εισφορά ακινήτων…
Σε «αποκαλύψεις» προέβει ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος. Σύμφωνα με λεγόμενά του στο MEGA, πρέπει να πουλήσει κάποιο από τα ακίνητά του για να βρεί τα χρήματα, αλλιώς θα παει να τον συλλάβει ο Βενιζέλος!. 






--- round 3... no mercy ---
Επίδομα πολύτεκνης στη σύζυγο του κ. Πάγκαλου…





Η σύζυγος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου, κα Χριστίνα Χριστοφάκη, εισέπραξε το 2010 επίδομα πολύτεκνης, ύψους 2.136 ευρώ.
Την ώρα που η κυβέρνηση «χτυπά» ανελέητα τους πολίτες ζητώντας με το έτσι θέλω να πληρώνουν το ένα χαράτσι μετά το άλλο, ο ΟΓΑ έδωσε στην επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Σαρωνικού κα Χριστίνα Χριστοφάκη το ποσό των 2.136 ευρώ, όπως άλλωστε το δικαιούται.
Ασφαλώς και κανείς δεν διαφωνεί με την καταβολή του ως άνω ποσού στην… πολύτεκνη μητέρα αλλά με αυτόν τον τρόπο επιβεβαιώνεται ακόμα μια άλλη μεγάλη αδικία του κράτους, αφού αναρίθμητες άλλες πολύτεκνες οικογένειες ακόμα περιμένουν …
Τη σχετική αποκάλυψη με το απαραίτητο παραστατικό, έκανε το πόρταλ «lay-out.gr».





--- round 4... ντροπή ---
Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών: Αφαίρεση του τίτλου του επιτίμου απο τον Πάγκαλο




"τι είναι αυτά που λέτε... έλετε πλάκα..."


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την αφαίρεση του τίτλου του επιτίμου Δικηγόρου από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και συνταξιούχο Δικηγόρο εισηγήθηκε προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών ο Πρόεδρός του, Γιάννης Δ. Αδαμόπουλος, για όσα συκοφαντικά και μειωτικά περί φοροφυγάδων εξέπεμψε συλλήβδην ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος για τους Δικηγόρους, την στιγμή που οι Δικηγόροι και ιδίως οι νέοι πλήττονται από τον επαγγελματικό πληθωρισμό, την συρρίκνωση της δικηγορικής ύλης, την βραδύτητα στην απονομή της δικαιοσύνης και τη ζοφερή οικονομική κατάσταση που βυθίστηκε η χώρα και όταν είναι η μόνη τάξη επαγγελματιών που αποδίδει αμέσως στο Ελληνικό Δημόσιο το φόρο που παρακρατείται από τις παραστάσεις.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Πάγκαλος επιτίθεται με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς κατά του Δικηγορικού Σώματος. Φαίνεται ότι ουδόλως εκτίμησε την απονομή εις αυτόν του τίτλου του επιτίμου Δικηγόρου του Δικηγορικού Συλλόγου.
Το Δ.Σ. έκανε ομόφωνα δεκτή την εισήγηση του Προέδρου και αφαίρεσε τον τίτλο του επιτίμου από τον κ. Θεόδωρο Πάγκαλο.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Δ. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ



Υπέρογκοι λογαριασμοί Υπουργών για κινητή τηλεφωνία-πρωταθλητές Πάγκαλος και Μπαντζελή









«Κολλημένοι» με τα κινητά τους φέρονται οι Πάγκαλος, Παμπούκης και Μπαντζελή, με την κα Μπαντζελή να φέρεται ως πρωταθλήτρια στην «πολυλογία», την οποία όμως «πολυλογία»… πληρώνει ο ελληνικός λαός…

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης όταν λέει «μαζί τα φάγαμε» μάλλον το εννοεί αλλά δεν… πτοείται αφού δεν θα βάλει δεκάρα από την τσέπη του, καθώς τα χρήματα συμπεριλαμβάνονται στα κρατικά έξοδα…
Σύμφωνα με την εφημερίδα ο Θόδωρος Πάγκαλος χρέωσε με μόνο δύο λογαριασμούς κάπου τέσσερις χιλιάδες ευρώ τον προϋπολογισμό, αφού για το κινητό του πληρώσαμε 2.531,38 ευρώ και άλλα 1.400 για το σταθερό του.
Στην… πρώτη θέση, όμως, παραμένει ο λογαριασμός κινητού της κ. Μπατζελή που ως υπουργός χρέωσε το κινητό της με 4.128,15 ευρώ τα οποία φυσικά πλήρωσε ο ελληνικός λαός.
Από τους εν ενεργεία υπουργούς σοβαρή υποψηφιότητα να κερδίσει τον κ. Πάγκαλο, θέτει ο κ. Παμπούκης με λογαριασμούς της τάξης των 2.500 ευρώ, περίπου, τουλάχιστον με όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα!
Όλα αυτά την ώρα που κάποιοι άλλοι υπουργοί κάνουν λογαριασμούς στα πλαίσια της λογικής, όπως για παράδειγμα η Τίνα Μπιρμπίλη που έχει λογαριασμούς περί τα 277 ευρώ. Βέβαια και αυτά τα χρήματα καλείται να τα πληρώσει ο ελληνικός λαός αλλά τέτοια ποσά ανήκουν στη σφαίρα του… «υποφερτού».
Στην προκειμένη περίπτωση του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης, δεν χρειάζονται πολλά λόγια, αφού οι… αποφάσεις «μιλάνε» από μόνες τους!
Ιδού, λοιπόν, ο λογαριασμός του κινητού τηλεφώνου του Πάγκαλου που αποφασίστηκε το μήνα Φεβρουάριο να τον πληρώσει ο ελληνικός λαός! Βέβαια, είναι σαφές πως ένας αντιπρόεδρος έχει πολλά τηλεφωνήματα να κάνει, αλλά… εμείς τι φταίμε; Υπάρχουν και τα οικονομικά πακέτα, βρε αδερφέ!




--- round 5... αντέχετε κι άλλο??? ---
 Θ. Πάγκαλος: «Συστηματική προσπάθεια συκοφάντησης»
Άμεση υπήρξε η απάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θόδωρου Πάγκαλου, για τα έξοδα κινητής τηλεφωνίας, επισημαίνοντας πως δεν πρόκειται για ποσά που αναλογούν σε έναν αριθμό, αλλά στο σύνολο των συνδέσεων της κινητής τηλεφωνίας του πολιτικού γραφείου του.
Μάλιστα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημειώνει ότι κακώς δεν προσδιορίστηκε, επακριβώς, στο σχετικό έγγραφο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, ότι ο λογαριασμός δεν αφορά έναν αριθμό κινητού, αλλά το σύνολο των συνδέσεων της κινητής τηλεφωνίας που εξυπηρετούν τις ανάγκες ολόκληρου του Πολιτικού του Γραφείου του.
Λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των συνδέσεων φωνής και δεδομένων, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωσή του, το ποσό που προκύπτει ως μέσος όρος κόστους ανά γραμμή, είναι 79 ευρώ (μαζί με το ΦΠΑ και τα τέλη κινητής τηλεφωνίας), ποσό το οποίο χαρακτηρίζεται ως απολύτως λογικό και πολύ μικρότερο από την κατανάλωση πολλών ιδιωτών.
Στην πραγματικότητα, σημειώνει, πρόκειται για 32 τηλεφωνικές γραμμές και 2 γραμμές σύνδεσης με το διαδίκτυο και η περίοδος χρήσης που αφορά το ποσό των 1.402,00 ευρώ είναι από 22/10/2009 έως 30/9/2010, δηλαδή, σχεδόν, ένας χρόνος. Το κόστος, δηλαδή, είναι περίπου 4 ευρώ ανά τηλεφωνική γραμμή, συμπεριλαμβανομένων των φόρων και της παροχής σύνδεσης με το διαδίκτυο.
Η μείωση του κόστους σε τόσο χαμηλά επίπεδα οφείλεται στην επιλογή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης να εντάξει το σύστημα επικοινωνιών της αντιπροεδρίας στο δημόσιο σύστημα «ΣΥΖΕΥΞΙΣ». Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι μόνο από την αποφυγή των παγίων για τη σύνδεση στο διαδίκτυο με την ταχύτητα που διαθέτει σήμερα η αντιπροεδρία, έχει εξοικονομηθεί ποσό άνω των 4.000 ευρώ το μήνα.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, τέλος, κάνει λόγο για συστηματική συκοφάντησή του. «Όλα αυτά δεν θα ήταν καθόλου δύσκολο να τα πληροφορηθεί κάποιος αν έκανε μια στοιχειώδη έρευνα. Η σχετική προσπάθεια να αποδειχθεί ότι γίνεται σπατάλη, είναι καθαρά συκοφαντική και καλό θα ήταν όποιοι δημοσιεύουν τις απόψεις τους σε blogs, αλλά πολύ περισσότερο σε εφημερίδες, να είναι πιο προσεκτικοί στη μελέτη των στοιχείων και των αποφάσεων, ώστε να υπηρετούν την αλήθεια κι όχι τον λαϊκισμό και τη συκοφαντία», καταλήγει η ανακοίνωση.
Ακόμα και αν ο κ. Πάγκαλος έχει δίκιο σε αυτά που υποστηρίζει, δεν αλλάζει κάτι αφού η πραγματικότητα είναι ότι το Πολιτικό Γραφείο του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης από 8-9-2010 έως 7-10-2010, χρέωσε τον ελληνικό λαό με 2.531,38 ευρώ για κινητή τηλεφωνία! Τώρα, εάν πρόκειται για μία σύνδεση ή για 10 ή για 32, αυτό δεν έχει καμία σημασία αφού το ποσόν είναι αυτό που αναφέρεται στην απόφαση!.

--- round 6... nok out --- Συμπέρασμα: δύσκολη η δουλειά του πολιτικού!