Lolitopages

Tuesday, November 15, 2011

Πως η "Goldman Sachs" κατάκλεψε την Ελλάδα!

Να τι μας λένε.. η οικονομία στην Ελλάδα κατέρρευσε επειδή ένα μάτσο Έλληνες κάθονται, πίνουν ούζο, είναι τεμπέληδες, δεν δουλεύουν...

συνταξιοδοτούνται σε μικρή ηλικία, βάζουν στην τσέπη συντάξεις πασά σε βάρος των κοινωνικών δαπανών χρησιμοποιώντας δανεικά χρήματα.Τώρα που ήρθε ο λογαριασμός και οι Έλληνες πληρώνουν υψηλότερους φόρους, έχουν μεγάλες περικοπές, διαμαρτύρονται φωνάζοντας στους δρόμους….


Εγώ δεν το αγοράζω αυτό. Εγώ δεν το αγοράζω, διότι το έγγραφο στα χέρια μου φέρει την ένδειξη «Περιορισμένη διανομή». Η Ελλάδα είναι μια σκηνή εγκλήματος. Οι άνθρωποι είναι θύματα μια απάτης, μια μεγάλης μελετημένης απάτης…. Και όταν το λέω αυτό αναφέρομαι σε μια τράπεζα που ονομάζεται Goldman Sachs, που κρατά το όπλο που καπνίζει.

Το 2002, η Goldman Sachs κρυφά αγόρασε € 2,3 δις ευρώ του ελληνικού δημόσιου χρέους, το μετέτρεψε όλο σε γιεν και δολάρια, και στη συνέχεια το πούλησε αμέσως πίσω στην Ελλάδα.

Η Goldman είχε μια τεράστια απώλεια απ αυτή την συναλλαγή. Είναι η Goldman ηλίθια;

Η Goldman είναι ηλίθια – όπως μια αλεπού.

Η συμφωνία ήταν στημένη, με την Goldman να κάνει μια ψεύτικη (baloney) συναλλαγματική ισοτιμία για τη συναλλαγή.

Γιατί; Η Goldman είχε κάνει μια μυστική συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση στην εξουσία τότε.

Το παιχνίδι; Για να αποκρύψουν ένα τεράστιο έλλειμμα του προϋπολογισμού. Η ψεύτικη απώλεια της Goldman ήταν πλαστό κέρδος της ελληνικής κυβέρνησης.

Η Goldman θα αποπληρωνόταν για την «απώλεια» από την κυβέρνηση με δάνειο σε τιμές καρχαρία.
Αλλά οι κομπίνες αυτές τις μέρες δεν είναι φθηνές. Η Goldman χρέωσαν τους Έλληνες πάνω από 250 εκατ. δολάρια σε αμοιβές.

Όταν η νέα σοσιαλιστική κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου ανέλαβε τα καθήκοντά της, άνοιξε τα βιβλία και οι νυχτερίδες της Goldman πέταξαν έξω.

Οι επενδυτές μαινόμενοι, απαιτούσαν επιτόκια τέρας για να δανείσουν την Ελλάδα με περισσότερα χρήματα για να κάνουν roll over το χρέος.
Πανικοβλήθηκαν οι κάτοχοι ομολόγων της Ελλάδας και έσπευσαν να αγοράσουν ασφάλιση κατά της πτώχευσης.
Η τιμή των ασφαλίστρων κινδύνου, τα CDS, χτύπησαν ταβάνι.

Ποιος έκανε μια μεγάλη μπάζα από την πώληση των CDS; Η Goldman.
Η Goldman πήρε άλλο μισό δισεκατομμύριο δολάρια από αυτή την ιστορία.

Αλλά αντί να περιφέρουμε τα στελέχη της Goldman σε ένα κλουβί στην Αθήνα, κατηγορούμε τα θύματα της απάτης τον ελληνικό λαό που πληρώνει αυτή την ιστορία.

Γιατί η ελληνική κυβέρνηση να ρίξει τη μοίρα του έθνους του στα βρωμερά χέρια της Goldman; Τι στο καλό ήταν το «Restricted» έγγραφο; Και γιατί εγώ πρέπει να το πάω στη Γενεύη, για να το ρίξω στα μούτρα του Γενικού Διευθυντή του World Trade Organization (Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου) για έλεγχο αυθεντικότητας…

Για να σας δώσω όλες τις απαντήσεις θα απαιτούσε να γράψω ένα βιβλίο…
Αυτό είναι ένα απόσπασμα από το » Vultures’ Picnic«, νέο βιβλίο του Greg Palast, που θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα.