Friday, November 5, 2010
Μπορείς να πεις τον έναν κλέφτη να πει τον άλλον κλέφτη να μην κλέβει;
Μπορείς να πεις τον έναν κλέφτη να πει τον άλλον κλέφτη να μην κλέβει; Εγκλωβισμένη η Ελλάδα με τους 2 κλέφτες της, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ της φόρτωσαν ένας χρέος που μαθηματικά είναι αδύνατον να το ξεπληρώσει… γιατί; Γιατί ακόμα έχει τους δυο κλέφτες στην εξουσία να κλέβουν.
Τα σκάνδαλα βγαίνουν το ένα μετά το άλλο… και ο ένας κλέφτης καλύβει τον άλλον γιατί σε πολλές περιπτώσεις έκλεβαν μαζί, όπως στην περίπτωση της Siemens, όπου το θέμα έκλεισε πριν κάτι μέρες χωρίς να ακουστεί τίποτα. Πως μπορείς να πεις τον έναν κλέφτη να σταματήσει τον άλλον κλέφτη;;; Απλά δεν μπορείς.
Οι Έλληνες όμως είναι έξυπνοι… θα ψηφίζουνε τους ίδιους κλέφτες γιατί οι πολλοί από αυτούς θα έχουν κάποια οφέλη. Κάποιος θα μπει στο δημόσιο, κάποιος θα μπει έστω συμβασιούχος… δηλ. ο καθένας το τομάρι του, αλλά δεν άντεξε το σύστημα. Το σύστημα της βόλεψης και κλοπής ήταν ασύδοτο. Αν δεν αλλάξει η νοοτροπία του έλληνα και βγει από τον μικρόκοσμό του και την βόλεψή του και δεν κοιτάξει αυτόν που εκλέγει τι κάνει στην πραγματικότητα και στο σύνολο δεν πρόκειται να αλλάξει η χώρα.
Τα ΜΜΕ έχουν γίνει υποχείριο του κράτους και των τραπεζών. Στο κράτος χρωστάνε, οι τράπεζες δεν θα διαφημίζονται. Ελάχιστοι δημοσιογράφοι είναι αυτοί που μιλάνε ακόμα (ΣΚΑΙ) και αν συνεχίσουν θα έχουν την τύχη του Κούλογλου.
Άραγε αυτό ήταν η δημοκρατία των αρχαίων ελλήνων; Το πολιτικό μοντέλο που επινοήθηκε πριν από χιλιάδες χρόνια και ενέπνευσε τον δυτικό κόσμο; Όχι ακριβώς. Στην αρχαία Ελλάδα, ο «πρωθυπουργός» δεν είχε εξουσία πάνω από 4 χρόνια για να μην γίνει τύραννος! Δηλαδή, για να μην αποκτήσει την δυνατότητα να κάνει κατάχρηση της εξουσίας τον κατέβαζαν. Το άλλο άκρο δηλαδή… η ισορροπία έλειπε γενικά στους έλληνες από την αρχαιότητα.
Η δημοκρατία είναι ένα σύστημα που δίνει την επιλογή στον πολίτη να επιλέξει ανατροπές στο σύστημα, μόνο που στην Ελλάδα δεν λειτουργεί πλέον έτσι. Και αυτό το επέλεξε ο κάθε ένας έλληνας ξεχωριστά, με την ψήφο εμπιστοσύνης του, όλες αυτές τις δεκαετίες. Για συμφεροντολογικούς λόγους αυτό το σύστημα δεν λειτουργεί δημοκρατικά. Οι λιγότεροι εξουσιάζουν και οι περισσότεροι πληρώνουν τις ζημιές των λίγων.