Lolitopages

Saturday, September 25, 2010

Η «δίκαιη κατανομή των βαρών» από τη κυβέρνηση με αριθμούς!

  • «Μείωση μισθών για ΟΛΟΥΣ ( πάγωμα μισθών και 10% μείωση των επιδομάτων), μείωση του φοροαπαλασσόμενου ποσού στις 6000 ευρώ, νέος φόρος στα καύσιμα, αύξηση των συνταξιοδοτικών ορίων ηλικίας»
  • 28 δισ. δόθηκαν για την επανάκαμψη των «δύσμοιρων τραπεζών» όταν το συνολικό έλλειμμα του προϋπολογισμού του 2009 προσεγγίζει τα 30 δισ. … παρ’ όλο που η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ αύξησε 197,24% τα κέρδη της, οι φόροι της μειώθηκαν κατά 15%.Η ALPHA BANK αύξησε κατά 45,48% τα κέρδη της, οι φόροι της μειώθηκαν κατά 29,7%. Η ΤΡ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ αύξησε 460,6% τα κέρδη της, οι φόροι της μειώθηκαν κατά 284,97%. Η EUROBANK αύξησε κατά 114,5% τα κέρδη της, οι φόροι της μειώθηκαν κατά 40,57%

[από τα στοιχεία που δημοσίευσε η ΕΝΩΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ]

  • Ας δούμε όμως και μερικά άλλα νούμερα


  • 650 εκατομμύρια ευρώ προβλέπουν να υφαρπάξουν από τους μισθωτούς με τη μείωση κατά 10% των επιδομάτων
  • 80 εκατομμύρια θα κόψουν με το πάγωμα των μόνιμων διορισμών στο δημόσιο (περιλαμβάνεται η περικοπή 3000 διορισμών εκπαιδευτικών)
  • 120 εκατομμύρια θα κόψουν από το πάγωμα των συμβασιούχων στο δημόσιο (περιλαμβάνεται η περικοπή 7-8000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών)
  • 45 εκατομμύρια ευρώ προβλέπει ο προϋπολογισμός ως έσοδο από τις πράσινες κάρτες των μεταναστών

ΟΤΑΝ :

  • 600 εκατομμύρια ευρώ προβλέπονται στον προϋπολογισμό για επιχορήγηση των «μη κυβερνητικών οργανώσεων»…
  • 6.500 εκατομμύρια ευρώ δαπανήθηκαν από τις 5 Οκτωβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου για τις μετακινήσεις πολιτικών στο εσωτερικό, με ιδιωτικά αεροπλάνα - 0 ευρώ προβλέπει ο προϋπολογισμός για φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας - 16 εκατομμύρια από τη φορολόγηση των εφοπλιστών! -
  • 6,5 δισ. είναι ο ΦΠΑ που παρακρατήθηκε από τις επιχειρήσεις και ΔΕΝ αποδόθηκε!!!

Ενώ χαρίζονται οι ασφαλιστικές εισφορές στους εργοδότες για τις προσλήψεις νέων εργαζομένων (δηλαδή με τους φόρους μας θα πληρώνονται οι εργοδοτικές εισφορές των εργαζομένων) και τους δίνει τη δυνατότητα να προσλαμβάνουν, νόμιμα, ανασφάλιστους εργαζόμενους με STAGE.

8.767.147,03 εισέπραξε ο κ. Προβόπουλος τα τρία τελευταία χρόνια με νόμιμο τρόπο

5,5 εκατομμύρια ευρώ πρόστιμο στην εταιρία Σημαιοφορίδη – Πρινιωτάκη έσβησαν το 2008 με πολιτική παρέμβαση στη ΦΑΕ Αθηνών.

Σε 14000 ευρώ, μόνο, το μήνα θα περιοριστεί η αμοιβή του κ. Τάσου Γιαννίτση (του γνωστού εγκέφαλού της ασφαλιστικής αποδόμησης) από την εταιρία Ελληνικά Πετρέλαια, μετά την εθελοντική μείωση του μισθού του, για το καλό της πατρίδας…

Λίγο λιγότερα από 300.000 ευρώ το χρόνο θα εισπράττει ο νέος μάνατζερ της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός. «Δε δέχτηκα αυτή τη θέση για τα χρήματα», δήλωσε συγκινημένος, μετά την ανάθεση από την υπουργό περιβάλλοντος, κυρία Μπιρμπίλη.

25.000 ευρώ το μήνα ήταν ο μισθός του κυρίου Παναγόπουλου, αφεντικού της ΕΡΤ. Από τον υπουργό επικοινωνιών κύριο Γερουλάνο ανακοινώθηκε η δραματική μείωση του μισθού του νέου ΕΡΤιάρχη, σε μόλις 6.500 ευρώ.

580.000 ευρώ το χρόνο, δηλαδή 48.333 ευρώ το μήνα, είναι η αμοιβή του κυρίου Παναγή Βουρλούμη, διευθυντή του ΟΤΕ.

Στις 7.000 ευρώ μηνιαίως ανέρχεται η αμοιβή του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΑΘ (Εταιρία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης) Νικόλαου Παπαδάκη. [Για την ιστορία υπενθυμίζουμε ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κύριος Παπαγεωργόπουλος έχει ταχθεί υπέρ της ιδιωτικοποίησής της για το καλό του καταναλωτή και της πατρίδας, λέμε εμείς, ευρύτερα…]

Σε μόλις 5.400 ευρώ ανέρχεται ο μισθός του κάθε ευρωβουλευτή μας (όσο και του κάθε βουλευτή μας στο ελληνικό κοινοβούλιο). Ευτυχώς όμως τριπλασιάζεται, αφού στο ποσό του «βασικού μισθού» προστίθεται και ημερήσια αποζημίωση (300 ευρώ) για κάθε συνεδρίαση. Ευτυχώς, επίσης, δικαιούνται άλλα 14.000 ευρώ το μήνα για αμοιβές συνεργατών του γραφείου τους.

Άγνωστη είναι η αμοιβή τους για τη συμμετοχή σε διάφορες επιτροπές.Δεν γνωρίζουμε ακριβώς το ποσό των δισεκατομμυρίων ευρώ από το σκάνδαλο Βατοπεδίου, από το σκάνδαλο της SIEMENS κλπ. κλπ. κλπ. Το μόνο που γνωρίζουμε, σε σχέση με το θέμα, είναι ότι οι επιπλέον αμοιβές των πολιτικών προσώπων που συμμετέχουν στην εξεταστική επιτροπή (!!!) για το Βατοπέδι ανέρχονται σε 1,7 εκατομμύρια ευρώ.