Lolitopages

Saturday, March 17, 2012

Εμπρός... ΠΙΣΩ!!!


Αυτή η τρελή ατάκα του Πώπωτα (με συγχωρείτε αν γράφω το όνομα λάθος) στην σειρά «Το καφέ της Χαράς» είναι ότι καλύτερο μπορεί να περιγράψει τι έχει σχεδιάσει η ηγεσία μας. Αυτοί οι πολιτικοί κατάφεραν και να μπει η Ελλάδα και σε καθεστώς μνημονίου και να χρεοκοπήσει, έστω και επιλεγμένα. Δύο σε ένα, ονειρεμένα. Δηλ. εντάξει, να χρεοκοπήσουμε και να ξεκινήσουμε από την αρχή, με όλες τις άσχημες συνέπειες… αλλά να ορθοποδήσουμε σε 20 χρόνια; Και προσέξτε ότι λέει ότι εκτιμάται ότι θα ανακάμψουμε σε 20 χρόνια. Με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στο τιμόνι, το αποτέλεσμα το ξέρουμε. Τους ξέρουμε καλά αυτούς τους καπετάνιους!

Ακούστε ακούστε τι σκέφτηκαν τα φυντάνια μας.

Νέα μέτρα έρχονται τον Ιούνιο, όπως κατέστησε σαφές μιλώντας στην εκπομπή "MEGA Σαββατοκύριακο" ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, Γκίκας Χαρδούβελης.
"Ναι, θα έρθουν και πρέπει να το ξέρουμε όλοι, διότι μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια πρέπει ακόμη να μειωθούν οι πρωτογενείς δαπάνες περίπου 5 με 5,5 μονάδες του ΑΕΠ" τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδούβελης.
Μιλώντας στην ίδια εκπομπή, ο Γκίκας Χαρδούβελης επισήμανε, δε, ότι μόλις φτάσουν τα πρώτα χρήματα από το δεύτερο "πακέτο" θα πρέπει να πέσουν στη πραγματική οικονομία, εκτιμώντας ότι θα χρειαστεί μια 20ετία για να ανακάμψουμε.
"Στο τέλος του 2012 η Ελλάδα από άποψης βιωτικού επιπέδου θα έχει γυρίσει πίσω μια δεκαετία περίπου, έτσι λένε τα νούμερα. Αυτό που ελπίζουμε να κάνουμε είναι να έρθει η ανάπτυξη, γιατί αν δεν έρθει η ανάπτυξη το 2013, το 2014 θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα" ανέφερε ο σύμβουλος του πρωθυπουργού.

Η δέσμη των πρόσθετων μέτρων που θα πρέπει να έχει ανακοινωθεί έως τον Ιούνιο, προβλέπει:
             Μείωση της μισθολογικής δαπάνης στο Δημόσιο από όπου θα εξοικονομηθούν 3,2 δισ. ευρώ έως το 2015
             Μείωση των μισθών στα ειδικά μισθολόγια, με την αναθεώρηση του συστήματος προαγωγών, με μείωση του προσωπικού και υποχρεωτικές αποχωρήσεις 15.000 υπαλλήλων έως το τέλος 2012, με κλείσιμο και συγχωνεύσεις φορέων
             Μείωση των κοινωνικών δαπανών κατά 6,3 δισ. ευρώ και "εργαλεία" τις ψηφισθείσες μειώσεις κύριων- επικουρικών συντάξεων
             Εξάλειψη ληξιπρόθεσμων οφειλών- ελλειμμάτων στα Ταμεία εφάπαξ
             Μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης
             Μείωση των κοινωνικών επιδομάτων κατά 2,1 δισ. ευρώ ως το 2015.
Όσον αφορά στο νέο φορολογικό που θα ψηφιστεί μετά τις εκλογές, θα προβλέπει:
             Εξάλειψη φοροαπαλλαγών και προνομιακών καθεστώτων
             Απλοποίηση του ΦΠΑ με πιθανή ενοποίηση συντελεστών
             Απλοποίηση της φορολόγησης της ιδιοκτησίας
             Αναδιάρθρωση των φορολογικών υπηρεσιών.
Μειώσεις μισθών και καταργήσεις οργανισμών στο Δημόσιο πρόκειται να επιβληθούν το προσεχές χρονικό διάστημα.
Σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Ρέππα προς το κυβερνητικό συμβούλιο μεταρρύθμισης της Δημόσιας Διοίκησης, οι υπηρεσίες και οι οργανισμοί θα συρρικνωθούν κατά 30%, κάτι που θα οδηγήσει στην ανεργία χιλιάδες υπαλλήλους εκτός από 15.000 που θα ενταχθούν εντός του 2012 σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας ή προσυνταξιοδοτικοί καθεστώτος.
Επίσης, με την κατάργηση δέκα χιλιάδων διευθυντικών θέσεων, το κράτος θα εξοικονομήσει μεγάλο μέρος της δαπάνης που καταβάλλεται για θέσεις ευθύνης.
Από τον Απρίλιο θα αρχίσει και η παρακράτηση στους μισθούς μεγάλης κατηγορίας δημοσίων υπαλλήλων που δεν είχαν μπει στο στόχαστρο του ενιαίου μισθολογίου. Η παρακράτηση θα γίνει αναδρομικά από το Νοέμβριο του 2011 σε ισόποσες δόσεις.