Lolitopages

Saturday, March 20, 2010

«διαφήμιση σαμπάνιας» (διάρκειας 45 λεπτών)

Η κυρία Τζούλια Αλεξανδράτου απασχολεί τη βρετανική και τη διεθνή κοινή γνώμη αφού το ρεπορτάζ για τη γνωστή «διαφήμιση σαμπάνιας» (διάρκειας 45 λεπτών) συμπληρώνει τα νέα και τις αναλύσεις μεγάλων ξένων εφημερίδων για την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η Αθήνα.

«Μπορεί η Ελλάδα να βρίσκεται στη μέση μιας χρηματοοικονομικής κρίσης, αλλά η χώρα αποφάσισε να εστιάσει την προσοχή της σε μια ταινία σεξ με πρωταγωνίστρια την ποπ σταρ Τζούλια Αλεξανδράτου» γράφει στην ιστοσελίδα του ο «Daily Τelegraph».

Από τη δική τους οπτική γωνία, τα ξένα μέσα ενημέρωσης βλέπουν μια χώρα σε οικονομική κρίση, όπου οι πολίτες της αφιερώνουν πάνω από 5 εκατομμύρια ευρώ μέσα σε 10 ημέρες για να αγοράσουν 240.000 αντίγραφα και να απολαύσουν το ποπ έργο τέχνης.

Απορώ που δεν κατανοούν την οικονομική διάσταση του φαινομένου αφού η Τζούλια ανορθώνει το πεσμένο ελληνικό ηθικό και ενδεχομένως συμβάλλει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας. Πρόκειται λοιπόν για μια επένδυση με πολλαπλάσια απόδοση.

Η πρωταγωνίστρια μίλησε στον «Ιndependent» όπου επισήμανε ότι η ταινία προοριζόταν για ιδιωτική χρήση, αλλά παραδέχθηκε (όχι χωρίς κάποια δόση αλαζονείας) ότι «είναι μεγάλο σκάνδαλο, πρώτη φορά ένα σελέμπριτι έκανε κάτι τέτοιο στην Ελλάδα» ).

Το ρεπορτάζ του «Ιndependent» ακολουθείται από μακροσκελές σχόλιο με την υπογραφή «Μαριάννα Τόλη» . Δεν γνωρίζω αν πρόκειται για την πραγματική κυρία Μαριάννα Τόλη, αλλά το κείμενο, σε άρτια αγγλικά, αναλύει το «φαινόμενο Τζούλια» και αμφισβητεί ότι ήταν ποτέ ποπ σταρ.

Αναφέρει σταθμούς στην καριέρα της, ενημερώνει για την ύπαρξη νέας ταινίας, όπως και για τις φήμες ότι ο συμπρωταγωνιστής της Τζούλιας είναι ο γνωστός ερμηνευτής σε ταινίες πορνό κ. Ιαν Σκοτ. Επειτα από όλα αυτά η ενημέρωση του μέσου Αγγλου για τα τεκταινόμενα στην Αθήνα μπορεί να θεωρείται πλήρης.