Lolitopages

Monday, January 25, 2010

26 δισεκατομμύρια λίρες καλείται να πληρώσει ο βρετανικός λαός από λάθη και ανεπάρκειες της κυβέρνησης του

συμβαίνει... και εκτός Ελλάδος...

Τεράστιο λογαριασμό καλούνται να πληρώσουν οι βρετανοί λόγω «βλακώδους ανεπάρκειας» της κυβέρνησής τους, όπως επισημαίνεται από την εφημερίδα «Independent». Συστήματα πληροφορικής τα οποία ενώ παραγγέλθηκαν, καθυστέρησαν να παραδοθούν, υπερκοστολογήθηκαν ή ακυρώθηκαν, άφησαν ξεκρέμαστο το Εθνικό Σύστημα Υγείας και τις Ενοπλες Δυνάμεις και χρέωσαν τον βρετανικό λαό με 26 δισεκατομμύρια λίρες. Λέγεται ότι αυτές οι «γκάφες» κοστίζουν λίγο παραπάνω από τα μισά χρήματα που δίνει κάθε χρόνο η βρετανική κυβέρνηση για την παιδεία.

Επιπλέον, το ποσό – μαμούθ των 12,7 δισεκατομμυρίων λιρών το οποίο επενδύθηκε στον εκσυγχρονισμό του βρετανικού ΕΣΥ, απέτυχε παταγωδώς. Σύμφωνα με την «Independent» που αποκάλυψε το θέμα, μόνο 160 από τους 9.000 οργανισμούς Υγείας κάνουν χρήση των ηλεκτρονικών αρχείων ασθενών.

Από την άλλη, ένα πρότζεκτ που θα εξοικονομούσε στο υπουργείο Μεταφορών περίπου 57 εκατομμύρια λίρες, κατέληξε να κοστίσει (!) 81 εκατομμύρια και οι υπάλληλοί του αναγκάστηκαν να ξεσκονίσουν τις ξένες γλώσσες που γνώριζαν (ή όχι) καθώς οι υπολογιστές επέμεναν να παίρνουν και να δίνουν οδηγίες στα... γερμανικά.