Lolitopages

Sunday, January 17, 2010

Έπεσε η κίνηση στο Ελληνικό διαδίκτυο κατά 50%, λόγω των torrent

Αναστάτωση επικρατεί στους χρήστες internet από το κλείσιμο μεγάλων sites με links για torrents. Η Εταιρία Προστασίας Οπτικοακουστικών Έργων (ΕΠΟΕ) ξεκίνησε επιχείρηση ενάντια στη λειτουργία των torrent trackers.

Σε συνεργασία με την αστυνομία, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τον εισαγγελέα, η ΕΠΟΕ κατάφερε να κλείσει το greek-fun.com. Στη συνέχεια πολλοί άλλοι torrent trackers, όπως το... gamato.info και το ellinomania.com, αποφάσισαν από μόνοι τους να κλείσουν για να μην τους πιάσουν.

Η κίνηση στο Ελληνικό διαδίκτυο μετά τις συλλήψεις ανθρώπων που κατηγορούνται για παράνομη ανταλλαγή αρχείων μειώθηκε στο 50%, σύμφωνα με τα στοιχεία του GR-IX (Greek Internet Exchange).

Εκτιμάται οτι οι χρήστες που ανταλάσσουν ταινίες, μουσική κλπ, που μπορεί να εμπίπτουν ή όχι στη νομοθεσία περί πνευματικής ιδιοκτησίας, πραγματοποιούν πάνω από το 50% της κίνησης στο Ελληνικό διαδίκτυο!

Μέλη του gamato.info υποστηρίζουν οτι το δημοφιλές forum θα ξανανοίξει σύντομα. Οι moderators του gamato.info διαρρέουν οτι ο ανανεωμένος torrent tracker θα λειτουργεί καθ’ όλα νόμιμα. Η αναβάθμιση του gamato.info είναι σε εξέλιξη και οι moderators περιμένουν να καταλαγιάσει το θέμα πριν το θέσουν και πάλι σε λειτουργία.

Το θέμα είναι κατά πόσο ένα site που φιλοξενεί links σε torrents και όχι τα ίδια τα torrents είναι παράνομο. Σε κάθε περίπτωση, η τεχνική αναβαθμιση κρίνεται απαραίτητη για τη νόμιμη λειτοργία του gamato.info και το μόνο που χρειάζεται είναι υπομονή.

fimes.gr