Lolitopages

Tuesday, December 14, 2010

Η Wikileaks απέκτησε εκατοντάδες mirrors


Οι τελευταίες αποκαλύψεις της Wikileaks οδήγησαν σε «εξοστρακισμό» της από κάποιες εταιρείες με έδρα στην Αμερική. Η γνωστή υπηρεσία δεν… αγχώνεται, έχοντας «κλωνοποιηθεί» εκατοντάδες φορές στο ενδιάμεσο διάστημα!

Οι αποκαλύψεις της Wikileaks ειδικά για ότι αφορά την Αμερική, τον πόλεμο στο Ιράκ και… παραπλήσια συμβάντα, δεν έχουν αφήσει αδιάφορη την Αμερικάνικη κυβέρνηση, με αρκετούς πολιτικούς και στρατιωτικούς όχι μόνο να κατακρίνουν τις κινήσεις της, αλλά να φτάνουν σε σημείο να απαιτούν να χαρακτηριστεί ως… τρομοκρατική οργάνωση! Έτσι, μάλλον είναι λογικό πως κάποιες εταιρείες «λύγισαν» κάτω από τις προτροπές των Αμερικάνων πολιτικών και στρατιωτικών για μηδενική υποστήριξη της Wikileaks, προσπαθώντας να διακόψουν κάθε σχέση μαζί της.

Τελευταία από αυτές, η Amazon, που εκτός από «online κατάστημα» παρέχει και ένα online δίκτυο που επιτρέπει την αποθήκευση και το διαμοιρασμό αρχείων, στην οποία είχε πρόσφατα στραφεί η Wikileaks, φιλοξενώντας εκεί τη βάση δεδομένων της. Η Amazon «έκοψε» τη συνεργασία με τη Wikileaks, αναφέροντας πως ο λόγος δεν ήταν κάποια «εξωτερική πίεση», αλλά απλά το γεγονός πως τα αρχεία που φιλοξενεί η Wikileaks δεν είναι «δικαιωματικά δικά της», αλλά… «βουτηγμένες» πληροφορίες από τρίτους που, αν το αντιμετωπίσει κανείς αντικειμενικά, όντως «δεν της ανήκουν».

Η ίδια η Wikileaks, όμως… δεν φαίνεται να πτοείται: όχι μόνο ήδη έχει μεταφέρει τη βάση δεδομένων της στους servers της εταιρείας OVH, στη Γαλλία, αλλά ήδη η πλήρης βάση δεδομένων της έχει αντιγραφεί σε εκατοντάδες άλλους servers αλλά και τους υπολογιστές αυτόνομων χρηστών. Σε tweet της, η Wikileaks ανέφερε πως αποτελείται, πια, από 355 sites (!), και μάλλον δεν θα σταματήσει να επεκτείνεται. Πώς θα μπορέσει κανείς να σταματήσει μια online υπηρεσία που μοιάζει με τη… Λερναία Ύδρα, και που κάθε φορά που «κόβεις ένα κεφάλι της» εμφανίζονται άλλα δυο;