Lolitopages

Tuesday, August 11, 2009

Νεκρά 2 θύματα απαγωγής



Νεκροί εντοπίστηκαν την Τρίτη το στέλεχος Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ζαρέμα Σαντουλάγεβα και ο σύζυγός της, που είχαν απαχθεί τη Δευτέρα από ομάδα ενόπλων στο Γκρόζνι της Τσετσενίας.

"Τα πτώματά τους βρέθηκαν...στο Γκρόζνι", δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax ο Αλεξάντρ Τσερκάσοφ, στέλεχος της οργάνωσης Memorial.

Ο ίδιος είχε ανακοινώσει την απαγωγή από αγνώστους ένοπλους της Ζαρέμα Σαντουλάγεβα και του συζύγου της στα γραφεία της ανθρωπιστικής οργάνωσης "Ας Σώσουμε τη Γενιά", η οποία βοηθά τους νέους που ζουν στην Τσετσενία να ενσωματωθούν στην τοπική κοινωνία για να αποφύγουν την ένταξη σε ένοπλες ομάδες.

Η Νατάλια Εστεμίροβα απήχθη στο Γκρόζνι και δολοφονήθηκε. Το πτώμα της βρέθηκε στις 15 Ιουλίου στη γειτονική Ινγκουσετία. Στέλεχος της οργάνωσης Memorial, ο Ολεγκ Ορλόφ, είχε κατηγορήσει τότε τον πρόεδρο της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ ότι βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία.

Το στέλεχος Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ζαρέμα Σαντουλάγεβα και ο σύζυγός της, που είχαν απαχθεί χθες από ομάδα ενόπλων στο Γκρόζνι, βρέθηκαν σήμερα νεκροί στην πρωτεύουσα της Τσετσενίας, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο πληροφορίες της ρωσικής ΜΚΟ Memorial.


"Τα πτώματά τους βρέθηκαν στο Γκρόζνι", δήλωσε στο Interfax ο Αλεξάντρ Τσερκάσοφ, στέλεχος της οργάνωσης Memorial.


Ο ίδιος είχε ανακοινώσει χθες την απαγωγή από ένοπλους αγνώστους της Ζαρέμα Σαντουλάγεβα και του συζύγου της στα γραφεία της ανθρωπιστικής οργάνωσης "Ας Σώσουμε τη Γενιά", η οποία βοηθά τους νέους που ζουν στην Τσετσενία να ενσωματωθούν στην τοπική κοινωνία για να αποφύγουν την ένταξη σε ένοπλες ομάδες.


Η δολοφονία του ζεύγους έρχεται ένα μήνα μετά την απαγωγή και τη δολοφονία της Νατάλια Εστεμίροβα, η οποία εργαζόταν για την οργάνωση Memorial στην Τσετσενία. Η Νατάλια Εστεμίροβα επίσης απήχθη στο Γκρόζνι και δολοφονήθηκε. Το πτώμα της βρέθηκε στις 15 Ιουλίου στη γειτονική Ινγκουσετία. Στέλεχος της οργάνωσης Memorial, ο Ολεγκ Ορλόφ, είχε κατηγορήσει τότε τον πρόεδρο της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ ότι βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία.