Lolitopages

Saturday, August 1, 2009

ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥΣ, ΤΙΤΛΟΥΣ Ο ΣΑΝΙΔΑΣ:

ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥΣ

ΚΟΙΤΑ ΤΙΤΛΟΥΣ Ο ΣΑΝΙΔΑΣ: «Είναι "Αρχων Δικαιοφύλακας της Μητρός Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας", αξίωμα που του απονεμήθηκε τιμητικά εκ της θέσεώς του. Μάλιστα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος τον έχει τιμήσει για την "διακεκριμένην και τετιμημένην προσφοράν του προς το κοινωνικό σύνολον της ευλογημένης Ελλάδος εν τη αποδόσει του Δικαίου"» (η Αριστοτελία Πελώνη στα ΝΕΑ).

ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΕΙΣ: «Ο κ. Σανιδάς ενήργησε κατά τη λαθεμένη εγκύκλιο του προκατόχου του κ. Δημ. Λινού, η οποία ορίζει ότι οι αιτήσεις των εισαγγελικών Αρχών για άρση της ασυλίας βουλευτών "θα υποβάλλονται στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο οποίος μετά από έλεγχο διά του υπουργού Δικαιοσύνης θα τις υποβάλλει στη Βουλή" (...) η λαθεμένη εγκύκλιος του κ. Δημ. Λινού δεν δικαιολογεί την παραβίαση της διάταξης του άρθρου 86 του Συντάγματος και δεν απαλλάσσονται όσοι έχουν την εξουσία σήμερα» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ ΒΛΑΣΦΗΜΟΙ! «Τις τελευταίες ημέρες ζούμε μια παράκρουση (...) χωρίς να γνωρίζουμε ιδιαίτερα τον τρόπο άσκησης της αμερικανικής πολιτικής, χωρίς να διαθέτουμε τις κατάλληλες ιστορικές γνώσεις, χωρίς καν να έχουμε εικόνα του αμερικανικού τρόπου σκέψης, σπεύδουμε να "καθαιρέσουμε" τον Μπάρακ Ομπάμα. Γιατί; Μα γιατί, αδιαφορώντας για τη γνώμη μας αποφάσισε να μην παραπέμψει στη Δικαιοσύνη τους βασανιστές των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών οι οποίοι στο όνομα του πολέμου κατά της τρομοκρατίας κατέφυγαν σε εξευτελιστικές μεθόδους σε βάρος κρατουμένων (...) αν αυτό δεν είναι παράκρουση, τότε τι είναι;» (η Ρίτσα Μασούρα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΑΛΙΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥ 'ΛΑΧΕ... «Ο νεαρός Αμπντιουάλι Αμπντικαντίρ Μουσέ έκανε την παρουσία κάτι παραπάνω από αισθητή στο κατάστρωμα του "Μαερσκ Αλαμπαμα" (...) σύμφωνα με τον εισαγγελέα της έδρας (...) οι δικηγόροι του έσπευσαν να υπογραμμίσουν ότι δεν είναι ο βίαιος πειρατής αλλά ένα τρομαγμένο παιδί (...) μόλις 15 ετών και ως εκ τούτου χρήζει της προστασίας που ορίζει το διεθνές δίκαιο (...) από την πλευρά του ο ναύτης που μαχαίρωσε τον Μουσέ αποκάλυψε ότι ο νεαρός "μου αποκάλυψε ότι ένα ταξίδι στην Αμερική ήταν το όνειρό του" (...) η μητέρα του Μουσέ επιμένει ότι το παιδί της παρασύρθηκε (...) "την τελευταία φορά που τον είδα φορούσε τη σχολική του στολή" δήλωσε». (το θέμα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).