Lolitopages

Monday, August 17, 2009

Σχολικά Μαργαριτάρια

Σας προτείνω δε να λούζεστε συχνά για να μην αντιμετωπίσετε το φαινόμενο της επετηρίδας, νΆ αποφεύγετε την διαβολική τριάδα (πυρ συν γυναιξί και θάλασσα), να επσκεφθείτε τον Βόρειο Πόλο για να γνωριστείτε με τα έξι είδη ζώων που υπάρχουν εκεί και κυρίως όταν γραφετε να μην χρησιμοποιείτε δυσανόητες λέξεις.
Απολαύστε !
1. Να δημιουργήσετε σύνθετες λέξεις με το ρήμα φεύγω και το ουσιαστικό πόνος:
Απάντηση: α) Φευγόπονος β) Πασίπονος (Γυμνάσιο Λευκωσίας).
2. Τί είναι τα εσπεριδοειδή; Απάντηση; Εσπεριδοειδή σαν τα πορτoκάλια είναι και τα μαντολίνια, αλλά πιο μικρά και με φλούδα που βγαίνει εύκολα (γυμνάσιο Αθήνας).
3. Τί ονομάζουμε επετηρίδα; Απάντηση: Η επετηρίδα είναι αυτό που βγάζουμε στα μαλλιά μας άμα δεν λουζόμαστε συχνά (γυμνάσιο Πάτρας).
4. Ποιον οι αρχαίοι Έλληνες ονόμαζαν μισογύνη;
Απάντηση: Ο μισογύνης είναι τέρας μυθολογικόν, μισός γυναίκα και μισός άλλο πράμα, απερίγραπτης ασχήμιας και τελείως εξαγριωμένος με την κατάστασή του (γυμνάσιο Θεσπρωτίας).
5. Από πού καταγόταν ο Καβάφης; Απάντηση: Ο Κωνσταντίνος Καντάφης ήτανε Έλληνας ποιητής που γεννήθηκε στη Λιβύη της Αλεξάνδρειας (γυμνάσιο Αθήνας).
6. Πώς ταξίδευαν οι αρχαίοι Έλληνες; Απάντηση: Στην αρχαία εποχή δεν υπήρχαν ξένες χώρες, γιΆ αυτό δεν έχουν βρει οι αρχαιολόγοι αρχαία διαβατήρια (γυμνάσιο Θεσσαλονίκης).
7. Τί γνωρίζεται για τους μνηστήρες και την Πηνελόπη;
Απάντηση: Όταν ο Οδυσσέας γύρισε πίσω στην Ιθάκη, βρήκε τους είκοσι ανεμιστήρες και την Πηνελόπη να τους δουλεύει στο φουλ (γυμνάσιο Θήβας).
8.Τι γνωρίζετε για τη μάχη των Θερμοπυλών;
Απάντηση: Ο Λεωνίδας και οι Τριακόσιοι του ηττήθηκαν, γιατί οι Θερμοπύλες ήτανε πολυπληθέστεροι σε αριθμό (γυμνάσιο Αθήνας).
9. Ποιος συγγραφέας έγραψε την Ιλιάδα και την Οδύσσεια;
Απάντηση: Την Οδύσσεια την έγραψε ο Οδυσσέας. Την Ιλιάδα ο Ηλιάδης. (γυμνάσιο Λαμίας).
10. Πώς ονομαζόταν η σύζυγος του Τσάρου Νικολάου;
Απάντηση: Η γυναίκα του Τσάρου λεγότανε Τσάρα. Η κόρη του τσατσάρα. Ο γιος του Νορέγιεφ. (γυμνάσιο Αθήνας).
11. Από πού καταγόταν ο Ρώσσος μοναχός Ρασπούτιν;
Απάντηση: Η μάνα του Ρασπούτιν ήτανε η ρασπουτάνα, τεραστίων διαστάσεων Ρωσίδα της Σιβηρίας (γυμνάσιο Καρδίτσας).
12. Τι γνωρίζεται για την παραφίνη; Απάντηση: Η Παραφίνη ήτανε η θεά που προστάτευε τα Χερουφίμια και τα Σεραφίμια. (γυμνάσιο Κορίνθου).
13. Τι ήταν τα χερουβείμ και τι τα Σεραφείμ;
Απάντηση: Tα Χερουβίμ και τα Σεραβίμ ήταν μικρά αγγελάκια που πετούσαν δεξιά-αριστερά στο πλάι των μεγάλων αγγέλων. Τα Χερουβίμ χερούβιζαν (δεξί πέταγμα) και τα Σεραβίμ σερούβιζαν (αριστερό πέταγμα). Στην ανάγκη υπήρχαν και τα Πτερουβίμ για πέταγμα κατευθείαν στη μέση. (απΆ το ίδιο διαγώνισμα Θρησκευτικών, γυμνάσιο Κορίνθου).
14. Ποια είναι η πρωτεύουσα της Κευλάνης;
Απάντηση: Πρωτεύουσα της Κεϋλάνης είναι η Λίπτον (γυμνάσιο Αθήνας).
15. Πώς εξατμίζεται το νερό;
Απάντηση: Η κυριότερη αιτία της εξάτμισης είναι η φωτιά κάτω από το κατσαρολάκι (γυμνάσιο Κορίνθου).
16. Τί είναι ο κρατήρας;
Απάντηση: Ο πρατήρας είναι λέξη δυσανόητη, δηλ. με δυο έννοιες... Μια όταν είναι σε ηφαίστειο και μια όταν δουλεύει σε πρατήριο. (γυμνάσιο Αθήνας).
17. Να τρέψετε σε παθητική φωνή τη φράση: Κυνηγάω τον λαγό.
Απάντηση: Παθητική φωνή: Ο λαγός με κυνηγάει. (γυμνάσιο Κορίνθου).
18. Τι ονομάζουμε βιταμίνες; Απάντηση: Οι βηταμίνες βρίσκονται ακριβώς ανάμεσα από τις αλφαμίνες και τις γαμαμίνες. (γυμνάσιο Θεσσαλονίκης).
19. Να δώσετε τον ορισμό της Αγίας Τριάδας:
Απάντηση: Το ακριβώς αντίθετο της Αγίας Τριάδας είναι η Διαβολική Τριάδα, πυρ, συν γυναιξί και θάλασσα. Πράγματα του Σατανά. (λύκειο Ξάνθης).
20. Να καταγράψετε 6 ζώα που ζουν στον Βόρειο Πόλο.
Απάντηση: Τα 6 χαρακτηριστικότερα ζώα του Βόρειου Πόλου είναι 3 αρκούδες και 3 φώκιες. (γυμνάσιο Αθήνας).
21. Τι γνωρίζετε για τις εικονομαχίες;
Απάντηση: Εικονομαχίες ήταν οι μάχες που έκαναν οι λαοί για τις εικόνες. Όποιος κέρδιζε τη μάχη κέρδιζε και τις εικόνες. (γυμνάσιο Αθήνας).
22. Τι γνωρίζετε για τον Ζακ Κουστό;
Απάντηση: Ο Κουστώ είναι ένας σύγχρονος Οδυσσέας, αλλά που δεν κατοικούσε στην Ιθάκη, και για το λόγο αυτό οι περιπέτειές του δεν λέγονται Οδύσσειες, αλλά Κουστωδίες. (γραπτό υποψηφίου για τη Σχολή Αστυνομίας).