Lolitopages

Saturday, August 1, 2009

Αυτό το ήξερες? -8-

Η αράχνη που είναι γνωστή ως «μαύρη χήρα» μπορεί να συνευρεθεί με 25 αρσενικές αράχνες, και στη συνέχεια να τις φάει όλες!

Τροφές που είναι πλούσιες σε βιταμίνη Ε όπως είναι το ελαιόλαδο, τα αυγά, τα μπρόκολα,
τα χόρτα, το σπανάκι, το σιτάρι, οι ξηροί καρποί κ.α., βοηθάνε στην καταπολέμηση της γήρανσης.

Από το 1896 που ξανάρχισαν οι ολυμπιακοί αγώνες, μόνο η Ελλάδα και η Αυστραλία έχουν συμμετάσχει σε όλες τις ολυμπιάδες

Το συνολικό μήκος των φτερών ενός BOEING 747 αν το συγκρίνουμε με την απόσταση που κάλυψαν οι αδεφοί Wright
στην πρώτη τους πτήση, θα δούμε ότι είναι τα φτερά του BOEING 747 είναι μεγαλύτερα.

Διατηρείτε επί πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα λουλούδια στο βάζο σας φρέσκα και υπέροχα με το εξής μείγμα (αντί σκέτου νερού). Σε ένα λίτρο νερού, διαλύστε 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και 2 άσπρο ξύδι. Αλλάζετε συχνά και κόβετε τις άκρες των μίσχων λίγο, κάθε φορά.

Αν κολυμπάτε σε πισίνες, βεβαιωθείτε ότι δεν φοράτε οιοδήποτε χρυσαφικό. Η χλωρίνη του νερού, αλλοιώνει και φθείρει τα περισσότερα μέταλλα με τον καιρό.

Για σας που τυχόν συνηθίζεται να καταναλώνετε χυμούς λαχανικών, η γλυκιά πιπεριά θα μπορούσε να αποτελέσει μια ευχάριστη προσθήκη. Ο χυμός δυο πιπεριών περιέχει 135 περίπου μιλλιγραμμάρια βιταμίνης C, κάπου τρεις φορές από την απαιτούμενη ημερήσια ποσότητα. Αν πραγματικά θέλετε ένα ποτήρι χυμό λαχανικών με εξαίσια γεύση και φορτωμένο με ισχυρότατα αντιοξυδωτικά συστατικά, χρησιμοποιήστε 4-5 καρότα και δυο πράσινες γλυκιές πιπεριές σε χυμό.

Τα πολύ σφικτά εσώρουχα, υπάρχουν υπόνοιες επιστημόνων ότι ίσως να ευθύνονται για την στειρότητα σε πολλούς άνδρες. Η στειρότητα των ανδρών βρίσκεται σε σοβαρή άνοδο τις τελευταίες δεκαετίες.

Για να μη σπάνε τα αβγά κατά το βράσιμο, πρέπει να μείνουν στη θερμοκρασία δωματίου για μισή ώρα πριν τα βράσετε. Στη συνέχεια τα βάζετε σε νερό ιδίας, περίπου, θερμοκρασίας και μετά ανοίγετε τη φωτιά.

Για το κρυολόγημα και τον βήχα μπορείτε να φτιάξετε κι ένα ρόφημα με αποξηραμένη ρίγανη. Ρίχνετε μία πρέζα ρίγανη σε ένα φλιτζάνι νερό και το βράζετε για λίγα λεπτά.

Τα μήλα παραμένουν φρέσκα επί τουλάχιστον 10 φορές πιο πολύ, όταν κρατώνται στο ψυγείο, παρά σε θερμοκρασία δωματίου. Φυλάτε τα μήλα στο ψυγείο σας πάντα σε πλαστική σακκούλα, αν δεν θέλετε να επηρεαστούν τα άλλα φρούτα ή λαχανικά που έχετε στο ψυγείο σας.

Για τους συλλέκτες γραμματοσήμων: Μπορείτε να αφαιρέστε ένα γραμματόσημο άθικτο από ένα χαρτοφάκελλο, αν του προσθέσετε μερικές σταγόνες νερού και το περάσετε στο φούρνο μικροκυμάτων επί 20 δευτερόλεπτα.

Έχετε χάλκινα είδη που χρειάζονται γυάλισμα;
Αναμείξτε ίσα μέρη κετσάπ και νερό και με το μείγμα αυτό βρέχετε ένα χνουδάτο ύφασμα και τρίβετε τα χάλκινα είδη σας.
Μετά σκουπίστε τα!

Για να πάρετε όλο το χυμό ενός λεμονιού βάλτε το, πριν το στίψετε, σε ζεστό νερό.

Θέλετε να μην πλησιάζουν μυρμήγκια στον κήπο, μπαλκόνι ή αυλή σας;
Στο μπλέντερ χτυπήστε φλούδα πορτοκαλιού ή καυτερή πιπεριά με λίγο νερό.
Σκορπίστε το παχύρευστο μείγμα εκεί που περνούν μυρμήγκια. Θα εξαφανιστούν

Ένας έξυπνος τρόπος να εξαφανίσετε τις «ζάρες» των ρούχων σας πριν από μια σημαντική έξοδο είναι να τα κρεμάσετε στο μπάνιο σας πριν κάνετε ένα ζεστό μπάνιο.
Ο ατμός κάνει θαύματα! Όταν τελειώσετε κρεμάστε τα ρούχα σε ένα δωμάτιο χωρίς υγρασία και αφήστε τα για όση περισσότερη ώρα μπορείτε.

Αν στύβετε λεμόνια, πορτοκάλια ή γκρέϊπφρουτ, θα έχετε πολύ περισσότερο χυμό αν με λίγη πίεση τα ρολάρετε με την παλάμη σας επάνω σε μια σκληρή επιφάνεια και μετά τα ζεστάνετε σε φούρνο μικροκυμάτων επί 15 δευτερόλεπτα πριν τα στύψετε!

Έχετε πρόβλημα να διατηρήσετε βασιλικό στη γλάστρα μέσα στο σπίτι όλο το χρόνο; Συνήθως το πρόβλημά τους είναι το ότι μαυρίζει και ξεραίνεται ο κορμός τους στο σημείο που έρχεται σε επαφή με το χώμα. Δοκιμάστε, να προσθέσετε 3 σταγόνες ξύδι στο νερό που ποτίζετε τον βασιλικό σας. Η αλλαγή στην οξύτητα του χώματος βοηθάει.

Γυαλί στην επιφάνεια των τραπεζιών είναι πάντα της μόδας, αλλά και πρακτικό. Αλλά αν η επιφάνεια που ξύλου δεν αερίζεται μπορεί να πιάσει μούχλα, και να καταστραφεί. Πριν βάλετε το γυαλί, τοποθετήστε 3-4 μικρά κομματάκια λεπτού φελλού, στην επιφάνεια του τραπεζιού. Το γυαλί δεν θα εφάπτεται με το ξύλο, επιτρέποντας έτσι τον αέρα να κυκλοφορεί.