Lolitopages

Monday, August 3, 2009

Ακατάπαυστο σεξ το φάρμακο για την κρίση

Η γερμανική αστυνομία κυνηγάει τους οίκους ανοχής που προκαλούν αθέμιτο ανταγωνισμό με τις προσφορές τους


Προσφορές από τη σεξουαλική βιομηχανία, ναι, αλλά μέχρις ενός σημείου. Γι΄ αυτό η γερμανική αστυνομία ξεκίνησε έρευνα σχετικά με το κατά πόσο αποτελούν αθέμιτο ανταγωνισμό «πακέτα» του στυλ: «Οσο σεξ θέλετε με όσες κοπέλες θέλετε αντί 70 ευρώ» (ΑΡ ΡΗΟΤΟ/ DΑVΙD LΟΝGSΤRΕΑΤΗ)

ΒΕΡΟΛΙΝΟ Στο στόχαστρο της γερμανικής αστυνομίας έχουν βρεθεί όσοι οίκοι ανοχής προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση με προκλητικές υπερπροσφορές, που παραβιάζουν τον νόμο για τον ανταγωνισμό. Στο Ρussy Βar του Βερολίνου οι πελάτες μπορούσαν να κάνουν σεξ με όσα κορίτσια, όσες φορές ήθελαν, αντί 70 ευρώ.

Η ιδέα βασίζεται σε αντίστοιχες προσφορές που κάνουν πολλά εστιατόρια καλώντας τους πελάτες να φάνε όσο αντέχουν έναντι χαμηλού ποσού. «Οι έρευνές μας έχουν στόχο μόνο τους ιδιοκτήτες αυτών των επιχειρήσεων. Οι πελάτες και οι γυναίκες που εργάζονται σε αυτά τα μαγαζιά δεν μας ενδιαφέρουν» λέει αξιωματούχος της αστυνομίας.

Παρά το γεγονός ότι η πορνεία είναι νόμιμη στη Γερμανία και συνεισφέρει σημαντικά στο ετήσιο ακαθάριστο εισόδημα της χώρας, οι έρευνες «για την καταπολέμηση πρακτικών αθέμιτου ανταγωνισμού» θα συνεχιστούν, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές. Τα 400.000 μαγαζιά με τα κόκκινα φανάρια που λειτουργούν νομίμως στη χώρα καταβάλλουν κανονικά φόρους, όπως όλες οι επιχειρήσεις, αποφέροντας έσοδα 14 εκατ. ευρώ στα κρατικά ταμεία. Ποσό σχεδόν διπλάσιο από αυτό που καταβάλλει συνολικά ο κλάδος των αυτοαπασχολούμενων ηλεκτρολόγων.

Η κρίση που πλήττει την εγχώρια οικονομία δεν έχει αφήσει αλώβητη τη «βιομηχανία του σεξ» που καταγράφει μείωση του τζίρου κατά 30%. Οι ιδιοκτήτες των κέντρων έχουν προχωρήσει σε προσφορές προς τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι, προκειμένου να προσελκύσουν νέους πελάτες. Αλλού γίνονται εκπτώσεις σε ρακοσυλλέκτες ή στις 15 κάθε μήνα, ημέρα μισθοδοσίας για πολλούς υπαλλήλους.

Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις επιστρατεύεται ακόμη και η οικολογική ευαισθησία των πελατών καθώς παρέχεται έκπτωση σε όσους χρησιμοποιούν τα δημόσια μέσα μεταφοράς ή το ποδήλατο. Στο Αμβούργο οι πελάτες που κάθονται ως το πρωί φεύγουν με σιδερωμένα ρούχα και γυαλισμένα παπούτσια, υπηρεσίες που παρέχονται δωρεάν. «Ο κόσμος είναι πολύ φειδωλός με τα έξοδά του» διαπιστώνει η Σαμπίνε Σκουτέλα , η οποία εργάζεται σε εταιρεία που παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε ιεροδούλους.

Μια ιδιοκτήτρια οίκου ανοχής παραπονιέται για τα λειτουργικά έξοδα της επιχείρησης αφού, όπως λέει, δίνει ημερησίως από 100 ως 300 ευρώ σε κάθε εργαζομένη ακόμη και τις ημέρες που δεν υπάρχει ούτε ένας πελάτης.

Η έλλειψη πελατείας οδήγησε πολλά μαγαζιά του είδους σε πρωτοφανείς προσφορές, οι οποίες όμως εξόργισαν την κοινή γνώμη. Η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ έγινε αποδέκτης πολλών επιστολών διαμαρτυρίας, που ζητούσαν να απαγορευθεί αυτή η πρακτική.

«Πρόκειται για κατάφωρη βεβήλωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου της Βάδης Χέριμπερτ Ρεχ ο οποίος έδωσε εντολή για τη διεξαγωγή ερευνών σε κέντρα της Στουτγάρδης. Ωστόσο η ισχύουσα νομοθεσία προστατεύει σε μεγάλο βαθμό τους ιδιοκτήτες των κέντρων και έτσι οι έρευνες των Αρχών περιορίζονται στον έλεγχο των εγγράφων των ιεροδούλων και στην τήρηση των κανόνων υγιεινής.