Lolitopages

Monday, August 24, 2009

Kung Fu (για) panda.

Από τη διεθνή ειδησεογραφία του Ιουνίου (κάλλιο αργά, αλλά καλύτερα νωρίτερα):

"ΜΠΑΝΓΚΟΚ Σε ερωτικό παιχνίδι που πήρε άσχημη τροπή ενδέχεται να οφείλεται ο θάνατος του αμερικανού ηθοποιού Ντέιβιντ Καραντάιν στην Ταϊλάνδη.
Φαίνεται ότι ο 72χρονος σταρ του «Κουνγκ Φου» και του «Κill Βill», που βρέθηκε απαγχονισμένος στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του στην Μπανγκόκ, έπαιζε ένα σεξουαλικό παιχνίδι αυτο-ερωτισμού. «Ενα σχοινί ήταν τυλιγμένο γύρω από τον λαιμό του, ένα άλλο γύρω από τα γεννητικά του όργανα, ενώ και τα δύο μαζί ήταν δεμένα στην ντουλάπα» δήλωσε στον Τύπο στρατηγός της αστυνομίας στην Μπανγκόκ. «Υπό τις παρούσες συνθήκες δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι αυτοκτόνησε, μπορεί να πέθανε από πράξη αυτοϊκανοποίησης» πρόσθεσε."

Ανέκαθεν υπήρξα θαυμαστής του Ντέϊβιντ Κάρανταϊν, για τις μοναδικής καλλιτεχνικής αξίας ταινίες του, βαθιάς εσωτερικότητας και ανάλυσης χαρακτήρων (ποιού σοβαρού σινεφίλ δεν του 'χει σηκωθεί {η τρίχα απ'τη συγκίνηση} στην αξέχαστη σκηνή της μονομαχίας βαράτε, συγγνώμη, καράτε, με τον έτερο γίγαντα της αμερικανικής υποκριτικής, Chuck Norris, στη μυθική ταινία "Ένας, αλλά λύκος", μια σκηνή-ανατομία της αρχέγονης πάλης Καλού και Κακού, οπτικοποιημένης μέσω αλληγορικής και εξαιρετικά χορογραφημένης κλωτσοπατινάδας.

Η συνεισφορά όμως του Ντέϊβιντ του Καραντάϊν δεν ήταν μόνο καλλιτεχνική. Βαθύς γνώστης και ο ίδιος της πανάρχαιας κινεζικής τέχνης του Kung Fu (όπως αποδεικνύει ο πρωταγωνιστικός του ρόλος στην ομώνυμη αμερικανική τηλεοπτική σειρά), διέδωσε με πάθος τις αρχές της, που μπορούν να οδηγήσουν το μύστη της σε μοναδικά σωματικά και πνευματικά επιτεύγματα.

Κι αυτό το έκανε με συνέπεια ως το τέλος της ζωής του. Γι'αυτό και άφησε με κινεζική στωικότητα την τελευταία του πνοή, προσπαθώντας να δείξει σε όλο τον κόσμο ότι η συστηματική εξάσκηση στο Kung Fu μπορεί, τη βασανιστική πρακτική που εφαρμόζουν αιώνες τώρα οι γυναίκες, σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, κατά των συντρόφων τους, δηλαδή το να τους δένουν, πριν τη βραδυνή κατάκλιση, το λαιμό και τα γεννητικά τους όργανα στην ντουλάπα, ώστε να τους αποτρέπουν από ενδυματολογικές απόπειρες βραδυνού ξενοπηδήματος, να τη μετατρέψει σε πηγή ηδονής και εσωτερικής (αυτο)ολοκλήρωσης.

Σύμφωνα με αυτήκοους μάρτυρες, ο μυθικός πια Ντέϊβιντ Καραντάϊν έφτασε στο απώγειο της δικής του αυτο-ολοκλήρωσης, αναφωνώντας στα κινεζικά "Κav La!!!", φράση που στη Βουδιστική ορολογία σημαίνει, όπως γνωρίζουμε πολύ καλά όλοι όσοι ασχολούμαστε συστηματικά με κινεζικές πρακτικές αυτογνωσίας, "Ο Δρόμος της Αρμονίας".

Μπάνκ Ρόμπερ