Lolitopages

Tuesday, February 3, 2009

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα…


Παρότι η επικαιρότητα λόγω ανασχηματισμού έχει αλλάξει την ατζέντα, οι συμβασιούχοι από την ΕΡΤ3, τα ραδιόφωνα της ΕΡΤ και την τηλεόραση της ΝΕΤ, των οποίων οι συμβάσεις έληξαν στις 31/12/2008 και βρέθηκαν άνεργοι στη μέση του χειμώνα προσπαθούν να βρουν λύσεις, ελπίζοντας στο νέο υφυπουργο Γκιουλέκα. Την ίδια ώρα έχουν αρχίσει να ακούγονται και φωνές για “μυστικές” συμβάσεις για ορισμένους εκ των συμβασιούχων που παρότι συμπλήρωσαν το 24μηνο, κατάφεραν να παραμείνουν στα πόστα τους εκμεταλλευόμενοι “παράθυρα” της νομοθεσίας Παυλόπουλου. Διαβάστε παρακάτω ένα άρθρο από TO ΠΟΝΤΙΚΙ της προηγούμενης εβδομάδας που αποδομεί τις υποσχέσεις Παυλόπουλου στους συμβασιούχους της Θεσσαλονίκης:

Ούτε ο… Τζεπέτο!

Αν θα έπρεπε να ψάξουμε λόγω και των γιορτών, δεν θα βρίσκαμε καλύτερο «παραμύθι» από αυτό που ξεφούρνισε ο Προκόπης Παυλόπουλος στην Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Mακεδονίας - Θράκης για την τακτοποίηση των συμβασιούχων της ΕΤ3! Ακόμη και ο… Πινόκιο θα δυσκολευόταν να κυκλοφορήσει στην πιάτσα με τέτοια μύτη.

Διότι εδώ δεν μιλάμε για μια έστω αναβλητική στάση σε υπεσχημένα και συμπεφωνημένα, αλλά για αθέτηση… καραμπινάτης δέσμευσης από υπουργό μόλις έναν μήνα μετά την υπόσχεσή του.

Στην τελευταία συνάντησή του με τη διοίκηση της ΕΣΗΕΜ-Θ ο Προκόπης Παυλόπουλος είχε δεσμευτεί ότι:

* Κανένας «από τους 35 δημοσιογράφους, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν στις 31.12.2008, δεν θα απολυθεί».

* Κανένας «από όσους καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες δεν θα απομακρυνθεί».

* Τέλος, ότι θα βάλει τέρμα στο φαινόμενο των συμβασιούχων δεύτερης γενιάς, που δημιούργησε με το δικό του Π.Δ. 164/04, λέγοντας ότι μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2009 θα προκηρύξει θέσεις αορίστου χρόνου στην ΕΤ3 για όσους καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, με μοριοδότηση 50% για όσους απασχολούνται ήδη. Είχε επίσης υποσχεθεί ότι θα ζητούσε από τον πρόεδρο της ΕΡΤ Χρήστο Παναγόπουλο έως τις 15 Δεκεμβρίου τη σχετική λίστα. Όχι μόνο δεν το έκανε, αλλά ούτε καν απάντησε στη λίστα με τα 51 άτομα που του έστειλε η ΕΣΗΕΜ-Θ.

Και τελικά από την Πρωτοχρονιά οι 35 συμβασιούχοι δημοσιογράφοι πετιούνται στον δρόμο… Μάλιστα οι πληροφορίες λένε ότι, παρά τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα», αναζητούνται ήδη αντικαταστάτες για να βγει η δουλειά του τριμήνου.

Ο υπουργός επικαλέστηκε «παρεξήγηση», δηλαδή ότι εννοούσε πως δεν θα διακοπούν συμβάσεις όσων απασχολούνται… ήδη! Αυτό μας έλειπε, να κατήγγελλε και τις υπάρχουσες συμβάσεις! Η ΕΣΗΕΜ-Θ επιδίωξε νέα συνάντηση, την οποία και απέφυγε ο υπουργός. Μάλιστα, έως και τις 27 του μηνός, ανερυθρίαστα άνθρωποί του έλεγαν ότι «μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου υπάρχει… καιρός». Μην πούμε τίποτε χειρότερο για τον καιρό τους τώρα…