Lolitopages

Friday, October 10, 2008

Η νεαρότερη μητέρα στα χρονικά

Η Lina Medina, η οποία γεννήθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου του 1933, είναι η νεαρότερη μητέρα που έχει καταγραφεί στα ιατρικά χρονικά, φέρνοντας στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι σε ηλικία μόλις 5 χρονών, 7 μηνών και 21 ημερών.


Η Lina, που γεννήθηκε στο Περού, μεταφέρθηκε από τους γονείς της στο νοσοκομείο σε ηλικία 5 ετών επειδή η κοιλιά της «κατά έναν περίεργο τρόπο» είχε φουσκώσει υπερβολικά. Στην αρχή, οι γονείς νόμιζαν πως πρόκειται για όγκο αλλά στη συνέχεια, μετά από ιατρικές εξετάσεις, οι γιατροί αποφάνθηκαν πως η μικρή Lina διανύει τον 7ο μήνα της εγκυμοσύνης της.

Ο Δρ. Gerardo Lozada μετέφερε τη Lina στη Λίμα, πριν να την υποβάλλει σε εγχείρηση, με σκοπό να διαπιστωθεί και από άλλους συναδέλφους του εάν όντως η Lina είναι έγκυος.

Ενάμιση μήνα μετά, στις 14 Μαΐου 1939, η Lina γέννησε ένα υγιέστατο αγοράκι με καισαρική τομή, λόγω του γεγονότος ότι η λεκάνη της ήταν υπερβολικά μικρή για να γεννήσει φυσιολογικά, εξαιτίας του νεαρού της ηλικίας της.

Σύμφωνα με τον Δρ. Edmundo Escomel, ο οποίος δημοσίευσε με άρθρο του λεπτομερώς την υπόθεση της Lina στο επιστημονικό περιοδικό La Presse Medicale, η νεαρή μητέρα είχε την πρώτη της έμμηνο ρύση σε ηλικία μόλις 8 μηνών, το στήθος της ήταν ήδη σχηματισμένο σε ηλικία 4 ετών, ενώ στην ηλικία των 5 ετών η λεκάνη της είχε ήδη ανοίξει και τα οστά της είχαν ήδη ωριμάσει αρκετά.

Το νεογέννητο γεννήθηκε 2.7 κιλά και ονομάστηκε Gerardo, όπως και τον γιατρό που ανέλαβε να ξεγεννήσει τη Lina.

Ο Gerardo μεγάλωσε με την εντύπωση πως η Lina ήταν η μεγάλη του αδερφή, αλλά στην ηλικία των 10 ετών ανακάλυψε πως τελικά είναι η μητέρα του. Αν και μεγάλωσε χωρίς κάποιο πρόβλημα υγείας, ο Gerardo πέθανε το 1979 σε ηλικία 40 ετών από μία ασθένεια στο μυελό των οστών.

Όπως έδειξαν όλα τα στοιχεία, η εγκυμοσύνη της Lina προέκυψε με τον συνηθισμένο τρόπο, αλλά η ιδία δεν αποκάλυψε ποτέ τον πατέρα του παιδιού της, ούτε και το πώς έμεινε έγκυος. Ο πατέρας της συνελήφθη ως ύποπτος με την κατηγορία του βιασμού και της αιμομιξίας αλλά αφέθηκε ελεύθερος λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων.

Η Lina παντρεύτηκε αργότερα τον Raul Jurado, με τον οποίο απέκτησε το δεύτερο γιό της το 1972. Σήμερα ζουν σε μία φτωχή γειτονιά της Λίμα, γνωστή και ως «μικρό Σικάγο».

Κατά την ενηλικίωσή της, η Lina εργαζόταν ως γραμματέας στην κλινική του μαιευτήρα της, Δρ. Gerardo Lozada. Ο Lozada τη βοήθησε να σπουδάσει, ενώ ανέλαβε και τις σπουδές του πρωτότοκου γιού της.


Έχουν δημοσιευτεί δύο φωτογραφίες της Lina. Η πρώτη τραβήχτηκε γύρω στις αρχές Απρίλη του 1939, όταν δηλαδή η Lina ήταν 7,5 μηνών έγκυος και τη δείχνει στα πλάγια, γυμνή, με την κοιλιά της να προεξέχει. Αυτή είναι η μόνη δημοσιευμένη φωτογραφία της, που τη δείχνει έγκυο και έχει τεράστια αξία γιατί αποδεικνύει την εγκυμοσύνη της καθώς και το μέγεθος της σωματικής της ανάπτυξης. Η δεύτερη φωτογραφία είναι πολύ πιο καθαρή και τραβήχτηκε ένα χρόνο μετά, στη Λίμα, όταν ο γιός της Gerardo ήταν 11 μηνών.

Παρόλο που κάποιοι έκαναν λόγο για απάτη, πολλοί γιατροί επιβεβαίωσαν το γεγονός, βάσει βιοψιών, ακτινογραφιών στον εμβρυικό σκελετό εντός της μήτρας και ενός αριθμού φωτογραφιών που είχαν τραβήξει οι θεράποντες ιατροί της.

Η πρόωρη εφηβεία σε υπερβολικό βαθμό σε παιδιά κάτω των 5 ετών είναι σπάνια, όχι όμως και απίθανη. Παρόλα αυτά, η εγκυμοσύνη και η γέννα σε μία τόσο μικρή ηλικία θεωρείται ακόμα πιο σπάνια.

Η εξαιρετικά πρόωρη εφηβεία χρήζει θεραπείας ώστε να κατασταλεί η γονιμότητα, να συνεχιστεί η ανάπτυξη του σκελετού και να μειωθούν οι κοινωνικές επιπτώσεις από την πλήρως σεξουαλική ανάπτυξη κατά την παιδική ηλικία.