Lolitopages

Thursday, October 2, 2008

ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ τίθενται στη Σίλικον Βάλεϊ, την καρδιά της τεχνολογικής καινοτομίας, φορητοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και λοιπές ηλεκτρονικές συσκευές

ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ τίθενται στη Σίλικον Βάλεϊ, την καρδιά της τεχνολογικής καινοτομίας, φορητοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και λοιπές ηλεκτρονικές συσκευές. Μεγάλες εταιρείες όπως η Google, η Υahoo, η Αpple και η Cisco, πήραν αυτή την απόφαση για τις «ιερές αγελάδες» της τεχνολογίας, καθώς θεωρούν ότι αποσπούν την προσοχή των στελεχών τους την ώρα των συσκέψεων και των συναντήσεων. Το νέο μέτρο βαφτίστηκε topless meeting και κρίθηκε αναγκαίο, καθώς «οι συναντήσεις των στελεχών διακόπτονταν σταθερά από την τεχνολογία και οι όσοι έπαιρναν τον λόγο μιλούσαν στο κενό», όπως δήλωσε στους «Los Αngeles Τimes» στέλεχος μιας μεγάλης εταιρείας του Διαδικτύου. Το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τις επιχειρήσεις.

Στα πανεπιστήμια

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, αφού οι αρχές των πανεπιστημίων ξόδεψαν εκατομμύρια δολάρια για να εγκαταστήσουν ασύρματες συνδέσεις για το Διαδίκτυο στις αίθουσες, βρέθηκαν αντιμέτωπες με τους φοιτητές, οι οποίοι στη διάρκεια των μαθημάτων στέλνουν ηλεκτρονικά μηνύματα, πληρώνουν μέσω του Ίντερνετ τους λογαριασμούς τους ή παρακολουθούν την κίνηση στο Χρηματιστήριο. Το επόμενο βήμα για τους καθηγητές ήταν να απαγορεύσουν τους φορητούς υπολογιστές την ώρα του μαθήματος, όπως έκαναν οι περισσότεροι στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας. Η μόνη που δεν προχώρησε- ακόμη- σε ένα τόσο δραστικό μέτρο είναι η Μicrosoft του Μπιλ Γκέιτς. Περιορίστηκε απλώς στην έκδοση ενός κώδικα καλών τρόπων.