Lolitopages

Friday, October 10, 2008

Βγάζει 9 δολάρια το δευτερόλεπτο

Βγάζει 9 δολάρια το δευτερόλεπτο



Είναι η συγγραφέας με τα μεγαλύτερα κέρδη τη χρονιά που πέρασε. Όπως αναφέρει το αμερικανικό περιοδικό Forbes, η Τζέι Κέι Ρόουλινγκ κερδίζει 9 δολάρια ανά δευτερόλεπτο τον τελευταίο χρόνο.

Η συγγραφέας του Χάρι Πότερ, είναι πρώτη στη σχετική λίστα, αφού μόνο μέσα στη χρονιά που πέρασε έβγαλε από τις πωλήσεις των βιβλίων της 300 εκατομμύρια δολάρια.

Έγραψε το πρώτο της βιβλίο για το μικρό μάγο του Χόγκουαρτς, το 1997 και από τότε έγινε η πλουσιότερη συγγραφέας, αφήνοντας πολύ πίσω της τους υπόλοιπους.

Ο δεύτερος στον κατάλογο, Τζέιμς Πάτερσον, έχει κέρδη έξι φορές μικρότερα από την Ρόουλινγκ, καθώς τα κέρδη του φτάνουν τα 50 εκατομμύρια δολάρια.

Τρίτος κατά σειρά έρχεται ο Στίβεν Κινγκ με 45 εκατομμύρια, τέταρτος ο Τομ Κλάνσι με 35 και πέμπτη η Ντανιέλ Στιλ με 30 εκατομμύρια δολάρια.

Τα βιβλία της Ρόουλινγκ έχουν πουλήσει περισσότερα από 400 εκατομμύρια αντίτυπα και έχουν μεταφραστεί σε 67 γλώσσες. Μόνο το τελευταίο της με τίτλο «Οι κλήροι του θανάτου», πούλησε 44 εκατομμύρια αντίτυπα μέσα στο καλοκαίρι, και 15 εκατομμύρια τις πρώτες 24 ώρες που κυκλοφόρησε.