Lolitopages

Friday, April 3, 2009

600.000 ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΕΣΒΗΣΑΝ ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ,ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ...ΜΠΡΑΒΟ ΠΡΟΒΑΤΑ... ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕ

Υπολογίζεται ότι με την ανταπόκριση στο κάλεσμα της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF, του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής, περίπου 600.000 νοικοκυριά κατέβασαν τους διακόπτες, μειώθηκε κατά 500 μεγαβάτ η κατανάλωση ενέργειας και το περιβάλλον γλίτωσε από εκατοντάδες τόνους διοξειδίου του άνθρακα.

Στην Ελλάδα, που αναδείχθηκε "πρωταθλήτρια" παγκοσμίως σε συμμετοχές, έσβησαν τα φώτα στην Ακρόπολη, το ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, το Κοινοβούλιο, στο Λευκό Πύργο, την Ακρόπολη της Λίνδου στη Ρόδο, στη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, στη στέγη Καλατράβα, καθώς και στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με μετρήσεις, το σβήσιμο των φώτων για τον εορτασμό της μέρας της γης, εξοικονόμησε παγκοσμίως 10 εκ. τόνους διοξειδίου. Επίσης εκλύθηκαν 40 εκ. τόνοι διοξειδίου, από ηλεκτρικούς φούρνους και ξυλόφουρνους, κατά την προετοιμασία πιτσών για την απόλαυση του σκοταδιού με φίλους, συγγενείς ή εραστές (ομαδικοί εορτασμοί).