Lolitopages

Monday, April 27, 2009

Δεν πληρώνουν το πρόστιμο οι ιδιοκτήτες του Pirate Bay

Internet & Networking
Οι ιδιοκτήτες του Pirate Bay, τελικά καταδικάστηκαν σε 1 χρόνο φυλάκισης και 3.6 εκατομμύρια δολάρια πρόστιμο, ζήτησαν από τους χρήστες να σταματήσουν τις δωρεές γιατί απλά δεν πρόκειται να πληρώσουν. 
Οι Fredrik Neij, Gottfrid Svartholm Warg, Carl Lundström και Peter Sunde καλούνται να πληρώσουν, μετά την καταδικαστική απόφαση της Παρασκευής, συνολικά 3,6 εκ. δολάρια ως αποζημίωση για τις ζημιές που προκάλεσαν στις κινηματογραφική, μουσική και videogame βιομηχανίες.
 
Οι κατηγορούμενοι πάντως ανακοίνωσαν πως ακόμα και αν είχαν τα χρήματα δεν θα πλήρωναν το πρόστιμο που τους επέβαλε το Σουηδικό δικαστήριο. «Δεν μπορούμε να πληρώσουμε και δεν θα το κάνουμε», δήλωσε κατηγορηματικά ο Sunde, προσθέτοντας πως ακόμα και αν είχε τα χρήματα, θα προτιμούσε να τα κάψει και να μην τους δώσει ούτε τις στάχτες!
 
Πάντως, οι τέσσερις ιδιοκτήτες ζητάνε απο όσες ομάδες έχουν αρχίσει να μαζεύουν χρήματα προκειμένου να τους βοηθήσουν, να σταματήσουν την συλλογή των χρημάτων αυτών αφού ακόμα και αν συγκεντρώσουν τα 3.6 εκατομμύρια που ζητάει το Σουηδικό δικαστήριο, δεν πρόκειται να τα καταβάλουν, δείχνοντας έτσι την αποφασιστικότητα τους στην πολιτική που ακολουθούν μετά την αρνητική για αυτούς δικαστική έκβαση.