Lolitopages

Tuesday, April 28, 2009

Τσίχλα για μαθηματικές επιδόσεις!


ΣΙΚΑΓΟ.

Οι έφηβοι που θέλουν να βελτιώσουν τις σχολικές επιδόσεις τους, κυρίως σε ό,τι αφορά τα Μαθηματικά, το καλύτερο που θα είχαν να κάνουν θα ήταν να επισκεφθούν ένα περίπτερο και να χαλάσουν το χαρτζιλίκι τους σε... τσίχλες.

Αυτό τουλάχιστον δείχνει μια νέα μελέτη ειδικών του Κολεγίου Ιατρικής Μπέιλορ στο Χιούστον, η οποία παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια επιστημονικής συνάντησης της Αμερικανικής Εταιρείας Διατροφής στη Νέα Ορλεάνη.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι μαθητές που μασούσαν τσίχλα κατά τη διάρκεια της ώρας των Μαθηματικών είχαν καλύτερα σκορ στα τεστ έπειτα από 14 εβδομάδες, καθώς και καλύτερους βαθμούς σε σύγκριση με εκείνους που δεν μασούσαν τσίχλα. Πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι η μελέτη χρηματοδοτήθηκε από την εταιρεία Wrigley που παρασκευάζει τσίχλες.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το μάσημα της τσίχλας βοηθά στον έλεγχο του στρες μειώνοντας τα επίπεδα της ορμόνης του στρες κορτιζόλης, αφήνοντας έτσι τους μαθητές ελεύθερους να... μεγαλουργήσουν. Και μπορεί σήμερα στα σχολεία να θεωρείται αγενές ένας μαθητής να μασουλά τσίχλα εν ώρα μαθήματος, ωστόσο μάλλον η νοοτροπία αυτή θα έπρεπε να αλλάξει, αφού μια τσίχλα ίσως δείξει τα μελλοντικά... μαθηματικά μυαλά.