Lolitopages

Tuesday, March 24, 2009

Κόμμα «πειρατών» σχηματίστηκε στη Σουηδία!

Ομάδα Σουηδών που χρησιμοποιεί το διαδίκτυο για να διαμοιράσει αρχεία, αποφάσισενα σχηματίσει πολιτικό κόμμα διεκδικώντας διαφορετική αντιμετώπιση και αποποινικοποίηση του download!
To κόμμα των «πειρατών» ονομάστηκε Piratpartiet ενώ τα μέλη του σε μία απο τις πρώτες τους ανακοινωσεις, δήλωσαν πως έχουν κουραστεί να αντιμετωπίζονται σαν εγκληματίες ή ακόμα και τρομοκράτες απο το σύστημα μόνο και μόνο επειδή αποφάσισαν να μοιραστούν κάποια αρχεία χωρίς να έχουν προσωπικό όφελος ή να προκαλούν οικονομική ζημιά σε τρίτους.
Σε ένα απο τα κεντρικά τους μηνύματα τονίζουν πως οι μεγάλεςπολυεθνικές εκβιάζουν καταστάσεις στις αναπτυσσόμενες χώρες ενώ μία χούφτα απο άπληστους και πεινασμένους για εξουσίαμεγαλοεπιχειρηματίες προβαίνουν σε πληθώρα καταπατήσεων της ιδιωτικότητας και τις ακεραιότητας των δεδομένων που αποφασίζουν να ανταλλάξουν μέσω διαδικτύου.
Στόχος του Piratpartiet είναι να περάσει το όριο του 4% (225.000 ψήφους) στις επόμενες εκλογές προκειμένου να μπει και να αποκτήσει βήμα στοΣουηδικό κοινοβούλιο.