Lolitopages

Sunday, March 8, 2009

Η κεμαλική βαρβαρότητα στα Κατεχόμενα

Ο Ούλσεβερ παρομοίασε τον Ραούφ Ντενκτάς σαν «αυτοκράτορα» ο οποίος επί εποχής σχεδίου Ανάν μοίραζε την ιθαγένεια σαν «κόλλυβα», κατά την έκφρασή του.

Πλοκάμια της Εργκενεκόν στα κατεχόμενα

Ο δημοσιογράφος της τουρκικής εφημερίδας «Χουριέτ» Τζουνεϊτ Ουλσεβέρ, σε δηλώσεις του στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Γενί Ντουζέν», είπε ότι δεν πρέπει να εκπλήσσει το γεγονός ότι στα κατεχόμενα υπάρχει μια παράνομη οργάνωση.
Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας, ο Τούρκος δημοσιογράφος αναφερόμενος σε πληροφορίες για ανάμιξη του τέως κατοχικού ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς στην οργάνωση Εργκενεκόν, είπε ότι αυτό δεν είναι δυνατόν να...το γνωρίζει κανείς και αποτελεί μεγάλη κατηγορία κατά του Ντενκτάς, αφού δεν υπάρχουν έγγραφα που να αποδεικνύουν τη συμμετοχή του.
Ο Ούλσεβερ παρομοίασε τον Ραούφ Ντενκτάς σαν «αυτοκράτορα» ο οποίος επί εποχής σχεδίου Ανάν μοίραζε την ιθαγένεια σαν «κόλλυβα», κατά την έκφρασή του, και έφερε ως παράδειγμα δύο άτομα που κατηγορούνται στη υπόθεση Εργκενεκόν, στα οποία παραχωρήθηκε η λεγόμενη ιθαγένεια των κατεχομένων.
Στην ανάμιξη ή μη του πατέρα του στην υπόθεση Εργενεκόν αναφέρθηκε και ο Σερντάρ Ντενκτάς, ο οποίος είπε ότι αν θα ήταν υπέρ της Τουρκίας η σύλληψη και ανάκριση του πατέρα του, τότε ο ίδιος ο Ντενκτάς θα παραδιδόταν.
Στην υπόθεση Εργκενεκόν και τη σχέση της με τα κατεχόμενα αναφέρεται και το σημερινό πρωτοσέλιδο της τουρκοκυπριακής εφημερίδας «Αφρίκα».
Η εφημερίδα γράφει ότι άδικα περιμένουν κάποιοι την αποκάλυψη των στοιχείων του σκέλους εκείνου της Εργκενεκόν που αφορά στα κατεχόμενα και σύλληψη και ανάκριση όλων όσοι είναι αναμεμιγμένοι στην Εργκενεκόν και σχετίζονται με το ψευδοκράτος.
Οπως γράφει η εφημερίδα, η Αγκυρα προσπαθεί να προβάλει το ψευδοκράτος ως ένα «ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος» και δεν ήθελε να ανοίξει τα «κιτάπια» της Κύπρου που σχετίζονται με την Εργκενεκόν επειδή θα φθαρούν οι κατοχικές τουρκικές δυνάμεις στο νησί.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ