Lolitopages

Tuesday, March 24, 2009

Διαμαρτυρία προς ΦΑΓΕ

Η ΦΑΓΕ, αφού παρέλαβε, μέσα σε 2 ημέρες, περισσότερες από 200 επιστολές διαμαρτυρίας καταναλωτών, άρχισε να ακούει τους καταναλωτές και να αντιδρά. Η συλλογική μας, αντίδραση άρχισε να φέρνει αποτελέσματα. Η ΦΑΓΕ αποστέλλει στα μέλη και στους φίλους του ΚΕΠΚΑ την παρακάτω επιστολή.

Αθήνα, 24 Μαρτίου 2009
Αγαπητή κυρία Κεκελέκη,
Ευχαριστούμε για την μέχρι τώρα προτίμησή σας στα προϊόντα της εταιρίας μας, καθώς και για την ευκαιρία που μας δίνετε να σας ενημερώσουμε υπεύθυνα για το θέμα των αυξήσεων τιμών.
Η ΦΑΓΕ πάντα ακολουθεί μια κοινωνικά ευαίσθητη πολιτική τιμών, ώστε τα υψηλής ποιότητας προϊόντα της να φτάνουν στους καταναλωτές σε προσιτές τιμές.
Στα πλαίσια αυτά:
• Η ΦΑΓΕ είναι η εταιρία που μείωσε τις μέσες τιμές της στο γιαούρτι κατά 9,33% το 2007 και 10,74% το 2008 μέσω των καταναλωτικών προσφορών της, όταν η υπόλοιπη αγορά αύξησε τις τιμές της κατά 1,19% και 2,59% αντίστοιχα (στοιχεία εταιρίας έρευνας αγοράς ACNielsen 2007-2008).
• Η ΦΑΓΕ θα διατηρήσει κατά το 2009 την έντονη πολιτική προσφορών τύπου «2+1 δώρο», ώστε να καταστήσει το γιαούρτι ακόμα πιο προσιτό σε όλες τις ελληνικές οικογένειες.
• Η ΦΑΓΕ δεν έκανε καμιά αύξηση στις τιμές των προϊόντων λευκού γάλακτος υψηλής παστερίωσης και UHT (ΦΑΡΜΑ, ΓΑΛΑ 10, γάλα ΦΑΓΕ UHT) για το 2009.
• Η μεσοσταθμική αύξηση που έκανε η ΦΑΓΕ στο σύνολο των προϊόντων της για το 2009 είναι 2,56% , πολύ χαμηλότερη από την αύξηση του μέσου Δείκτη Τιμών Καταναλωτή για την κατηγορία «Διατροφή & Μη Αλκοολούχα Ποτά» που διαμορφώθηκε στο 3,9% για το 2008, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας Ελλάδος.
Η ΦΑΓΕ αποδεικνύει καθημερινά και έμπρακτα ότι αξίζει την εμπιστοσύνη και την κορυφαία θέση που της έχει αποδώσει το καταναλωτικό κοινό και καλεί τους καταναλωτές να συγκρίνουν τις τιμές των προϊόντων στα ράφια των καταστημάτων, για να διαπιστώσουν και μόνοι τους ότι η ΦΑΓΕ προσφέρει πραγματικά ποιοτικά προϊόντα σε προσιτές τιμές.
Με τιμή
Για τη ΦΑΓΕ ΑΕ
Αναστασία Γιάγκα
Προϊσταμένη Εταιρικών Υποθέσεων

Το ερώτημα είναι γιατί η ΦΑΓΕ δεν απαντάει επίσημα στο Υπουργείο ή στο ΚΕΠΚΑ. Μήπως γιατί μπορούμε να ελέγξουμε τους ισχυρισμούς της περί μείωσης τιμών? Γιατί η ΦΑΓΕ δεν κατεβάζει επίσημα τις τιμές της αλλά κάνει προσφορές όταν και όσο διάστημα μόνο η ίδια θέλει?

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΜΕΧΡΙ Η ΦΑΓΕ ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΜΕ ΕΓΓΡΑΦΟ ΟΤΙ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΗΣ ΣΕ ΜΟΝΙΜΗ ΒΑΣΗΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του ΚΕΠΚΑ και υπογράψτε:
http://www.kepka.org/index.php?option=com_content&task=view&id=1053&Itemid=94