Lolitopages

Thursday, March 19, 2009

Εξερευνήστε τον Άρη μέσω του Google Earth

Το αναβαθμισμένο Google Earth 5.0 προσφέρει πλέον, εκτός των άλλων και υλικό από τον πλανήτη Άρη που είναι σίγουρο ότι θα ενθουσιάσει τους πάντες

Το Google Earth είναι ένας διασκεδαστικός –και πάνω από όλα δωρεάν!- τρόπος για να σπαταλήσετε δημιουργικά το χρόνο σας. Τώρα είναι ακόμα καλύτερο αφού ένα από τα αναβαθμισμένα του χαρακτηριστικά ξεφεύγει από τα όρια της Γης και σας ταξιδεύει στον μακρινό πλανήτη Άρη.

Έτσι, θα έχετε τη δυνατότητα να δείτε χάρτες του Άρη, που έχουν σχεδιαστεί 100 χρόνια πριν αλλά και τις τελευταίες εικόνες που έχουν τραβηχτεί. Επίσης, μπορείτε να κάνετε εικονικές βόλτες με το Mars Odyssey και Mars Reconnaissance Orbiter της NASA.

Δείτε επίσης το Video
Google Earth 5.0Mars in Google Earth 5.016/03/2009

Για μια σύντομη ξενάγηση των νέων χαρακτηριστικών του Mars in Google Earth, παρακολουθήστε την γενική 
επισκόπηση του Google. 




Παρακάτω θα βρείτε μια σύντομη περίληψη των σημαντικότερων χαρακτηριστικών.

Για να ταξιδέψετε στον Κόκκινο Πλανήτη, ανατρέξτε στη γραμμή εργαλείων και κάντε κλικ στο “Mars”.

Αυτό το χαρακτηριστικό σας ταξιδεύει στον Άρη, όπου μπορείτε να εξερευνήσετε τους υπάρχοντες χάρτες ή να πάτε πίσω στο χρόνο και να δείτε τους παλιούς που είχαν σχεδιαστεί από διάσημους αστρονόμους όπως ο Giovanni Schiaparelli, o Percival Lowell και άλλοι:

Αν, από την άλλη, επιθυμείτε να ρίξετε μια ματιά στον ίδιο τον πλανήτη, μπορείτε να διαλέξετε φωτογραφίες που έχουν τραβηχτεί από εκσυγχρονισμένα διαστημικά σκάφη, όπως το  Phoenix και το Beagle 2, αλλά και από τα οχήματα που είχαν περιηγηθεί στον Κόκκινο Πλανήτη:

Για όσους λατρεύουν τις θεωρίες συνομωσίας, σίγουρα θα σπεύσουν να χρησιμοποιήσουν το εργαλείο για το zoom. Είναι άψογο για την εξερεύνηση περίεργων εικόνων, όπως τα «πρόσωπα» πάνω στον Άρη:

Μια ακουστική ξενάγηση σας βοηθά να βρείτε το δρόμο σας τριγύρω στον πλανήτη. Μπορείτε να παύσετε την ξενάγηση για να εξερευνήσετε περιοχές που μπορεί να σας ενδιαφέρουν περισσότερο, όπως το Valles Marineris, το οποίο αποτελεί ένα τεράστιο σύστημα από φαράγγια μήκους σχεδόν 3 χιλιάδων χιλιομέτρων:

Μπορείτε να δείτε ακόμα και δορυφορικές εικόνες που έχουν τραβηχτεί από την κάμερα NASA THEMIS, η οποία βρισκόταν στο διαστημικό σκάφος Mars Odyssey:

To Mars on Google Earth είναι απλά φανταστικό! Δυστυχώς, δεν υπάρχει ακόμα πλοήγηση μέσω GPS για τον Κόκκινο Πλανήτη.