Lolitopages

Monday, July 20, 2009

Are you shitting me???


Από www.skai.gr/τεχνολογία, 20.07.2009 :
’’’’Ένα ασυνήθιστο και αρκετά ενοχλητικό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι αστροναύτες που βρίσκονται στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) καθώς η βασική τουαλέτα... χάλασε και οι ίδιοι, αν και ειδικοί στην υψηλή τεχνολογία και εκπαιδευμένοι να αντιμετωπίζουν κάθε απρόοπτο, δεν κατάφεραν να την επισκευάσουν.’’’’

Τελευταίες πληροφορίες φέρουν σύσσωμο το τεχνικό επιτελείο της ΝΑSΑ να επεξεργάζεται πυρετωδώς σχέδιο για την άμεση αντιμετώπιση του κρισιμότατου προβλήματος που έχει ανακύψει στο διεθνή διαστημικό σταθμό, το οποίο είναι γνωστό στη διεθνή βιβλιογραφία διαστημικών πτήσεων ως “shitty situation” ή «σκατοκατάσταση», σύμφωνα με το αγγλοελληνικό λεξικό τεχνικών όρων του “Οxford”.
Συγκεκριμένα, ετοιμάζεται προς άμεση αναχώρηση το εφεδρικό διαστημικό λεωφορείο «Ατλαντίς», με το οποίο θα μεταφερθούν:

1. Μεταλλική πλάκα από ειδικά κράματα, ανθεκτικά στην υπεριώδη ακτινοβολία και στις ακτίνες γ, επί της οποίας έχει χαραχθεί με τελευταίας τεχνολογίας λέϊζερ η ένδειξη “Do not throw papers in the toilet !”, συνοδευόμενη από οπτικοποιημένη επεξήγηση, με το διεθνές λογότυπο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, δηλαδή το κωλόχαρτο με ένδειξη «Χ». Η πινακίδα θα τοποθετηθεί προσεκτικά και με ακριβείς κινήσεις στην πόρτα της τουαλέτας του διαστημικού σταθμού.

2. Είκοσι κιλά “TUBOFLO”, τοποθετημένα σε ειδική διαστημική συσκευασία, τα οποία θα αποτελέσουν και την «αιχμή του δόρατος», στα πλαίσια του σχεδίου που έχει εκπονηθεί από τη ΝΑSA για το ξεβούλωμα της διεθνούς διαστημικής χέστρας.

3. Tρία μέτρα ατσαλίνα καθαρισμού βόθρων, από χειρουργικό χάλυβα, η οποία θα παίξει καταλυτικό ρόλο, ως σωτήριο εναλλακτικό σχέδιο Β, στην απευκτέα περίπτωση αποτυχίας του σχεδίου Α. Τους χειρισμούς του λεπτεπίλεπτου εργαλείου θα αναλάβει αποκλειστικά ο αρχηγός της αποστολής του Ατλαντίς, έχοντας πολύχρονη εμπειρία σε σχετικές προσομοιώσεις, που διεξάγονται συστηματικά στις εγκαταστάσεις της NASA, με την επιστημονική συνεργασία της γνωστής πολυεθνικής εταιρείας εκκενώσεως βόθρων “The Greedy” (η οποία δραστηριοποιείται και στη χώρα μας, με την επωνυμία «Ο Αχόρταγος»).

4. Εκατό κουτιά “Kellogs All Bran”, με φυτικές ίνες και ολόκληρα δαμάσκηνα, για την άμεση αντιμετώπιση του, ευρέως γνωστού στην επιστήμη της γαστρεντερολογίας, ως «συνδρόμου του στουμπωκωλιάσματος», το οποίο θα έχει πλήξει, με βεβαιότητα, μεγάλη μερίδα του πληρώματος του σταθμού, λόγω της πολυήμερης αποχής από τη χρήση τουαλέτας.

Σύσσωμη η παγκόσμια κοινή γνώμη περιμένει με αγωνία την έκβαση της αποστολής, από την επιτυχία της οποίας εξαρτάται σημαντικά η πρόοδος των εργασιών στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, καθώς η, ελλείψει τουαλέτας, πολύωρη καθημερινή αιώρηση στο διάστημα ξεβράκωτων, δεμένων με διαστημικό καλώδιο και με Sudoku ανά χείρας αστροναυτών, στην προσπάθεια «ξαλαφρώματος, οπωσδήποτε θα καθυστερούσε σημαντικά την πρόοδο των προγραμματισμένων επιστημονικών εργασιών.

Μπάνκ Ρόμπερ