Lolitopages

Saturday, July 4, 2009

«Με έφαγαν για το Βατοπέδι;»

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΕΝΟΥ Κ. ΒΑΞΕΒΑΝΗ ΠΡΟΣ Κ. ΓΚΙΟΥΛΕΚΑ

«Με έφαγαν για το Βατοπέδι;»

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μ. ΠΕΤΡΟΥΤΣΟΥ/ Σ. ΜΑΝΙΑΤΗΣ / Δ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Με επιστολή του στον αρμόδιο υφυπουργό για θέματα ΜΜΕ Κώστα Γκιουλέκα ο Κώστας Βαξεβάνης ζητεί να μάθει αν, όπως ακούγεται, υπήρξε κυβερνητική απαίτηση για απομάκρυνσή του από τον Alpha «επειδή έχει προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά με το Βατοπέδι».


Ακόμη κι αν δεν ισχύει αυτό, ζητεί να γνωστοποιηθεί ποια δουλειά κάνουν διάφοροι δημοσιογράφοι στις Γενικές Γραμματείες τονίζοντας ότι αναφέρεται σε πολυθεσίτες, αργόμισθους που δεν πατάνε το πόδι τους, ενώ εργάζονται σε κανάλια και εφημερίδες. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε ο Κ. Βαξεβάνης επέμεινε ότι πρέπει να μάθουμε για παράδειγμα «για ποια ακριβώς δουλειά πληρώνεται ο διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης του Alpha Β. Παπαδρόσος από Γενική Γραμματεία».

Η «αποψίλωση» ενημερωτικών προγραμμάτων συνεχίζεται στον Alpha και μάλιστα με την ίδια μέθοδο της «έκπληξης» χωρίς καμιά προηγούμενη ενημέρωση των ενδιαφερομένων. Τελευταίο θύμα το «Κουτί της Πανδώρας» του Κώστα Βαξεβάνη, το οποίο θα κατεβάσει οριστικά «αυλαία» στις αρχές Απριλίου, παρ' ότι η σύμβαση λήγει τέλη Ιουλίου. Ο δημοσιογράφος το έμαθε... τυχαία, καθώς ζήτησε από την ομάδα του να δει τον προγραμματισμό του καναλιού και αναλόγως να ξεκινήσει η προετοιμασία για μια εκπομπή σχετική με τη χούντα. Η ομάδα ανακάλυψε ότι μετά τις 7 Απριλίου δεν υπήρχε κανένας προγραμματισμός από το κανάλι για το «Κουτί της Πανδώρας». Ο Κ. Βαξεβάνης έστειλε αμέσως επιστολές στα στελέχη του σταθμού Β. Μωραΐτη, Β. Παπαδρόσο, Αλκηστη Μαραγκουδάκη ζητώντας εξήγησεις. Ο Β. Παπαδρόσος επικοινώνησε μαζί του υποστηρίζοντας ότι αυτή είναι απόφαση της νέας ιδιοκτησίας του Alpha, του RTL δηλαδή, και ότι ο ίδιος δεν το γνώριζε νωρίτερα.

Στη νέα ιδιοκτησία του Alpha (το RTL) ο δημοσιογράφος καταλογίζει όπως λέει μόνο «την αισθητική και την τηλεοπτική νοοτροπία τους». Υπάρχει όμως, συνεχίζει, μια ελληνική ομάδα διοίκησης που «έχει αναλάβει το ξεκαθάρισμα με ανήθικη, αντιεπαγγελματική και ανέντιμη συμπεριφορά που εκφράστηκε στον Χρίστο Βασιλόπουλο, στη Ρίτσα Μπιζόγλη και σε μένα». Εναντίον του Β. Παπαδρόσου πάντως, όπως επισημαίνει, θα καταφύγει και στο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ για ανάρμοστη συμπεριφορά σε επαγγελματίες δημοσιογράφους. «Κατανοώ -εξηγεί- ότι ένα κανάλι επιλέγει ανθρώπους και πρόγραμμα, αν και θεωρώ ότι η τακτική τους θα είναι καταστροφική, αλλά έχουν το δικαίωμα. Μαζί με τα μηχανήματα και τα ντουβάρια, όμως, πρέπει να καταλάβουν ότι αγόρασαν υπεραξίες και ανθρώπους που πρέπει να τους σέβονται».

Ο Κ. Βαξεβάνης έχει αναρτήσει σχετικό άρθρο και στην ιστοσελίδα του (www.koutipandoras.gr), όπου κάνει λόγο για «μαϊμούδες, παπαγάλους και το τέλος της αξιοπρέπειας, της ηθικής και του επαγγελματισμού». ΣΩ.ΜΑ.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 26/03/2009