Lolitopages

Monday, July 27, 2009

Prison tales.

Η δημοσίευση στον τύπο των ατέλειωτων-δε βάζω γλώσσα μέσα πριν το βραδινό συσσίτιο- συνομιλιών Βλαστού με όλα τα μέλη της πολυπληθούς συμμορίας του, από κινητό τηλέφωνο στον Κορυδαλλό, πέρα από το γεγονός ότι έχει βάλει ήδη τις μεγάλες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας σε πραγματικό αγώνα δρόμου, για το παρθενικό λανσάρισμα στην αγορά νέου πακέτου χρόνου ενδο-εταιρικών συνομιλιών “Familia all day”, έχει ανατρέψει επίσης δραματικά και την εικόνα που είχαμε για το προφίλ του μέσου φυλακισμένου.

Στον Κυριακάτικο τύπο της 26ης Ιουλίου δημοσιεύτηκε, μεταξύ άλλων, το ακόλουθο απόσπασμα (copyright ΕΥΠ), από συνομιλία του Βλαστού με το φυλακισμένο συνεργάτη του Σκαφτούρο, με θέμα το Mεγάλο Ξεκαθάρισμα. Του λίπους.

Β: “Είμαστε σε καλό δρόμο. Τρώω κάτι δαμάσκηνα με γιαούρτι. Δαμάσκηνα τρως;”
Σ: “Όχι ρε φίλε, τρώω χουρμάδες”.
Β: “Παράγγειλε δαμάσκηνα. Και γιαούρτι, ακούς; Τα Όλυμπος με 0% λιπαρά.”
Σ: “Τα παίρνω αυτά ρε, τα παίρνω είναι ωραία. Έχουν πρωτεϊνες. Ξέρω.”
Β: “Το % να παίρνεις, το μηδέν λιπαρά.”
Σ: “Το 2% παίρνω, δεν φέρνει το % ο π….!!” (σύμφωνα με ειδικούς της ΕΥΠ, εκτιμάται ότι ο φυλακισμένος αναφέρεται στον υπεύθυνο τροφοδοσίας των φυλακών, ενδεχομένως και στον ίδιο το Διευθυντή, ωστόσο συνεχίζεται η έρευνα).
Β: “Και να πλακώνεσαι στο περπάτημα, κατάλαβες;”
Σ: “Περπατάω ρε φίλε, γρήγορο βάδην, σαν τρέξιμο»
Β:”Όχι ρε, τζόκινγκ, κανονικά”.

Μετά απ’ αυτά, καλό θα ήταν να διαγράψουμε σιγά-σιγά από το μυαλό μας την κλασσική εικόνα του κρατούμενου με κοιλίτσα, μουστακάκι, άφιλτρο Αγρινίου και το όργανό του ανά χείρας (το μπαγλαμά ντε). Τα πράγματα έχουν αλλάξει ριζικά. Το fitness και η υγιεινή διατροφή κάνουν δυναμική είσοδο και πίσω από τις μπάρες. Απτό παράδειγμα, ο Ρομπέν των δασών, συγγνώμη της Ευρυτανίας, Βασίλης Παλαιοκώστας, με εκείνη την εξαιρετικών προδιαγραφών εκτίναξη, αιώρηση και αναδίπλωσή του στην ανεμόσκαλα του ελικοπτέρου αναχωρήσεων, που άνετα θα τον κατέτασσε σε trials για ολυμπιακούς ενόργανης.

Ήδη, μεγάλα ινστιτούτα αδυνατίσματος, έχοντας εντοπίσει το τρομακτικό potential της νέας αγοράς των φυλακών στο fitness, οργανώνουν διαφημιστική εκστρατεία για την προσέλκυση του φρέσκου target group τους.

Ενδεικτικά, από φυλλάδια που άρχισαν να διανέμονται:

-“Αποφυλακίζεσαι το καλοκαίρι και θες να απαλλαγείς από εκείνα τα περιττά κιλά της δεκαετούς κάθειρξης; Μπες τώρα στο εξπρές πρόγραμμα απώλειας βάρους και «απόδρασε» στις πεντακάθαρες ελληνικές παραλίες, προσελκύοντας τα βλέμματα όλων στο αποφυλακιστήριό σου και στους καλοσχηματισμένους-prison break-κοιλιακούς σου!!”

-“Περνάς Επιτροπή Αναστολών; Διώξε άγχος και κούραση και πάρε αυτό που αξίζεις, δείχνοντάς τους το καλύτερό σου πρόσωπο, με τη μοναδική μας μάσκα ομορφιάς από ελαιόλαδο, αλόη και προβιταμίνη Β5.”

-“Νιώθεις αμήχανα κάθε φορά στις ντουζιέρες; Διστάζεις να πετάξεις το σαπούνι από το φόβο της απόρριψης; Διώξε τώρα τις φοβίες μαζί με το τοπικό σου πάχος και δες θριαμβευτικά το θαυμασμό και το πάθος στα μάτια των συγκρατούμενών σου”.

Όσο και να το αρνούμαστε, είναι φανερό. Κάτι νέο βλαστίζει στο ελληνικό σωφρονιστικό σύστημα…

Μπάνκ Ρόμπερ