Lolitopages

Friday, July 17, 2009

Οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας είναι επικίνδυνες!!!

Και φυσικά είναι… ανάλογα όμως πως της χρησιμοποιούμε. Και το κλιματιστικό είναι επικίνδυνο αν το έχουμε δυνατά και μας παγώσει. Άλλο χρήση και άλλο κατάχρηση.

Η μέγιστη ισχύς των κεραιών τηλεφωνίας είναι 40Watt. Αυτή η ισχύς επιτρέπεται σε αγροτικές περιοχές όπου δεν υπάρχουν… πολλοί άνθρωποι και οι αποστάσεις είναι μεγάλες. Σε αστικές περιοχές η επιτρεπτή ισχύς είναι μόλις 10Watt ώστε να μην είναι επικίνδυνη για τους ανθρώπους.

Όταν όμως βγαίνουν διάφοροι φορείς και απαγορεύουν την εγκατάσταση κεραιών τι γίνεται; Απλά δυναμώνουν τις γειτονικές κεραίες έτσι ώστε να καλύψουν την περιοχή. Και με τι ισχύ τις δυναμώνουν; Μήπως 12-14Watt; Και φυσικά όχι. Όταν υπάρχει τέτοιος ανταγωνισμός σήματος από τις εταιρίες οι συγκεκριμένες κεραίες γίνονται φούρνοι! Καμία από τις εταιρίες δεν παραδέχεται ότι ανεβάζει την ισχύ σε επικίνδυνα για τους γύρω επίπεδα.

Έτσι αντί να δεχτούμε μια κεραία στην γειτονιά μας με 10W, επιβαρύνουμε τις γειτονικές περιοχές με πολύ δυνατή ισχύ!

Δεν φτάνει όμως αυτό. Αν νομίζετε ότι αν σταματήσετε μια κεραία στην περιοχή σας λύσατε το πρόβλημα κάνατε λάθος. Γιατί μπορεί να μην έχετε κεραία αλλά αν έχετε κινητό η ισχύς που θα εκμπέμψει θα είναι 10πλάσια μιας και προσπαθεί να επικοινωνήσει λες και είναι στο νησί του Lost. Όταν τα κινητά δεν έχουν καλό σήμα, βάζουν τα δυνατά τους εκπέμποντας μεγαλύτερη ενέργεια από αυτή αν είχαν κεραία πιο κοντά.

Έτσι, μπορεί να διώξαμε την κεραία από την γειτονιά μας, από το σπίτι της Τούλας, αλλά βάλαμε την μέγιστη ισχύ του κινητού μας στο κεφάλι μας (και όσοι έχουν blue tooth η ενέργεια πάει στην κοιλιά τους, στην καρδιά τους ή όπου άλλου βάζουν την συσκευή τους). Ακόμα αυτή η μέγιστη ενέργεια επιβαρύνει και τους γύρω μας (παιδιά, γατιά, σκυλιά, ιγουάνα κτλ).

Στην Ευρώπη πολλές κοινότητες αποδέχονται τις κεραίες και έτσι τις ρυθμίζουν στα 10Watt, και έχουν παντού σήμα ποιοτικό, με μικρή ακτινοβολία, χωρίς οι γείτονες της κεραίας, τα κεφάλια τους (ή οτιδήποτε άλλο) και χωρίς να βγαίνουν στα μπαλκόνια για να παραγγείλουν πίτσες.

Ακόμα, όπου απαγορεύονται οι κεραίες, βάζουν καμουφλαρισμένες σε δυνατή ισχύ (υπάρχουν σε γλάστρες, παραλληλόγραμμα κουτιά/ κάδρα, οι καμινάδες είναι ξεπερασμένες). Έτσι αν δεν βλέπετε κεραία στην περιοχή σας και έχετε σήμα να ανησυχείτε!

Πηγή πληροφοριών

· Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομειών (EETT) : www.eett.gr

· Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (EEAE) : www.eeae.gr

· The World Health Organization (WHO), The EMF Project: www.who.int/peh-emf

· The International Commission on Non-Ionizing Radiation Protection (ICNIRP): www.icnirp.de

· European Unions’ pages on Electromagnetic Fields and Public Health: http://ec.europa.eu/health/ph_determinants/environment/EMF/emf_en.htm



καμουφλαρισμένες κεραίες



Peabody Antenna Concealment, stealthing,

camouflage. Click to enlarge

see for more: http://www.peabodyconcealment.com/rf_products.aspx.




άλλη (κορυφαία)